Hög tid för anmälan till ASICS Stockholm Marathon 2015

Lördagen den 30 maj 2015 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 37:e gången. Det blir ett lopp att minnas! Vill du vara en av stjärnorna i Nordens viktigaste löpartävling så är det bara att börja uppladdningen.
All information om loppet >>
Anmäl dig här >>

Drygt 16 000 anmälda

Den 27 januari hade det kommit in anmälningar från 16 010 löpare i 86 länder. Det innebär att det fanns knappt 6 000 platser kvar i Europas fjärde största maratonlopp.
Vill du vara säker på att få en plats i maratonloppet den 30 maj bör du inte vänta för länge med att anmäla dig. Erfarenhet från tidigare år säger att de sista platserna tar slut snabbt. Många som vill avakta så länge som möjligt, och som håller koll på anmälningsläget, slänger in sina anmälningar när vi börjar närma oss maxgränsen 22 000.
Information och anmälan >>

Nyhet! ASICS Junior Marathon, lördagen 30 maj

Ett lopp för alla ungdomar mellan 14 och 19 år som har "växt ur" Minimaran. Loppet avgörs den 30 maj, alltså samma dag, som ASICS Stockholm Marathon.
Läs mer här >>

Stockholm nummer fyra i Europa

Med 16076 fullföljande löpare var ASICS Stockholm Marathon det fjärde största maratonloppet i Europa 2014. Även 2013 hade Stockholm Europas fjärde största maratonlopp.
ASICS Stockholm Marathon var samtidigt världens 15:e största Maratonlopp.
Paris behåller positionen som nummer ett bland maratonloppen i Europa med 35 803 fullföljande år 2014. New York Marathon är störst i världen med 50403 fullföljande 2014.
Läs mer på Marathon.se >>

Isabellah siktar på ny seger

Isabellah Andersson är tidernas mest framgångsrika deltagare i ASICS Stockholm Marathon. obesegrad i ASiCS Stockholm Marathon. Hon är obesegrad i Europad fjärde största maratonlopp. Det har blivit sex segrar sedan debuten 2008 (Isabellah sprang ej OS-året 2012).
Nu siktar hon på en ny seger när årets mara avgörs den 30 maj.
Läs mer på Marathon.se >>

Louise Wiker: Nytt arbetsschema

–Under januari och februari är det träningsprogrammet som är mitt arbete, skriver landslagslöparen Louise Wiker i son blogg där hon berättar om hur det är att vara på träningsläger i Potchefstroom i Sydafrika för att förbereda sig för ASICS Stockholm Marathon.
– Jag har tagit (och blivit beviljad) tjänstledigt under dessa två månader. Varför undrar någon? För att jag vill och kan. Som jag nämnde i mitt tidigare inlägg går åren och löparkarriären varar inte för evigt. Det var inte förrän nu jag kände att jag hade förutsättningarna för att våga ta det här beslutet.
Läs Louise Wikers blogg >>

Dibaba laddar för rekordattack i Stockholm

Fem kilometer är en av löpningens populäraste distanser. Därför är det stor prestige med rekord. Redan nu har världsstjärnan Genzeba Dibaba börjat uppladdningen för en rekordattack i XL-galan i Ericsson Globe Arena i Stockholm. Torsdagen 19 februari ska etiopiskan försöka sätta ett nytt världsrekord på 5000 meter. En given höjdpunkt i inomhusgalan som bjuder på friidrott i världsklass i alla grenar.
Läs mer >>

Se de bästa bilderna från maratonloppet

Våra fotografer Rickard Forsberg, Ryno Quantz samt DECA text & Bild fanns på plats under loppet 2013. Se deras bästa bilder.
Se bildgalleri >>

Se en löpares video från maran

Häng med en löpare runt banan på ASICS Stockholm Marathon och upplev den sköna målgången på Stockholm Stadion.
Se video >>

Minimaran – den stora löparfesten för små stjärnor

Stockholm Mini Marathon är den stora löparfesten för alla tjejer och killar mellan 5 och 17 år. Det viktiga är inte att komma först eller att få en bra tid, utan att kämpa väl. Du kan kuta fort, ta det lite lugnare eller jogga runt med dina kompisar.
2015 avgörs Minimaran söndagen den 31 maj, alltså dagen efter ASICS Stockholm Marathon.
Info och anmälan >>

Inled löparsäsongen på Norra Djurgården 29 mars

Söndagen den 29 mars 2015 avgörs Premiärmilen för nionde gången. Du springer en 10 km lång bana i härlig miljö på Norra Djurgården. Detta är det perfekta loppet för dig som vill testa formen inför vårens och sommarens tävlingar.Premiärmilen är officiellt testlopp för ASICS Stockholm Marathon.
Mer information >>

Köp årets träningströja och andra souvenirer

Den officiella träningströjan för ASICS Stockholm Marathon 2015 är grön och tillverkat i funktionsmaterial. Du köper tröjan och andra marathonsouvenirer på Löparshopen.
Till Löparshopen >>