ASICS Stockholm Marathon 4 juni 2016 – anmälan är öppen

Lördagen den 4 juni 2016 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 38:e gången. Det blir ett lopp att minnas! Vill du vara en av stjärnorna i nästa års stora löparfest kan du anmäla dig redan nu.
Info och anmälan >>

Video: Maratonäventyret i Stockholm

Den finske videoproducenten Teemu Virtanen följde med en grupp löpare från Finland till årets ASICS Stockholm Marathon. Vi får följa löparna från det att de går ombord på färjan till Stockholm ända till festen på färjan på återresan under loppet. I den fem minuter långa videon får vi givetvis också följa löparna under maratonloppet genom den svenska huvudstaden.
Se video >>

Träna med TSM Running inför nästa års mara

I höst startar den nionde säsongen med TSM Running (tidigare Team Stockholm Marathon). Den 25 oktober är det Run Off och sedan fortsätter träningen fram till sista helgen i maj.
Vi hjälper dig bli en bättre löpare samtidigt som vi har kul under våra gemensamma träningar. Du behöver inte vara någon stjärna för att hänga med.
Mer information >>

Se de bästa bilderna från maratonloppet 2015

Våra fotografer Rickard Forsberg, Ryno Quantz samt DECA text & Bild fanns på plats under loppet 2015. Se deras bästa bilder.
Se bildgalleri >>

Video: 14 836 hjältar i ASICS Stockholm Marathon 2015

Se videoreportaget från det 37:e ASICS Stockholm Marathon signerat Marathon.se:s Torbjörn Sköldefors. 14836 hjältar (eller ska vi kalla dem heroes?) klarade av lördagens lopp i tuffaste tänkbara förhållanden
Se video på Marathon.se >>

Louise Wiker: Längsta långpasset inför VM avverkat

– I söndags sprang jag den här maratonperiodens längsta långpass, 38 km, skriver Louise Wiker i sin blogg där hon berättar om sina förberedelser inför maratonloppet vid friidrotts-VM i Beijing om en månad. Louise är på träningsläger på hög höjd (2 100 m) i Flaggstaff i Arizona.
– Jag hade gått och laddat upp i flera dagar. Nu är det bara nedförsbacke (nästan) fram till VM-maran den 30 augusti.
Läs Louise Wikers blogg >>

Louise Wiker: Många mil kräver mycket service.

– Elitidrott är en balansgång, träna hårt och mycket utan att bli övertränad och skadad, skriver Louise Wiker i sin blogg från Flaggstaff i Arizona där hon tränar på hög höjd inför maratonloppet vid Friidrotts-VM i Beijing om en månad.
I söndags avverkade hon sitt längsta träningspass, 38 km.
– Jag gör så gott jag kan för att undvika skador, med god hjälp av min tränare, men det är inte lätt att hålla sig på rätt sida. Till min hjälp har jag också alla fantastiska naprapater, massörer, sjukgymnaster och kiropraktorer som hjälper mig att hålla kroppen i form.
– Jag får någon form av behandling minst en gång i veckan, många mil kräver mycket service.
Läs Louise Wikers blogg på Marathon.se >>

Lena laddar för dubbla VM

För ett och ett halvt år sedan bestämde landslagsorienteraren Lena Eliasson sig för att prova på maratonlöpning. Detta prov föll ut så väl att Lena nu är uttagen till VM i både friidrott och orientering i sommar.
Läs mer på Marathon.se >>

Loppets souvenirer

Den officiella träningströjan för ASICS Stockholm Marathon 2016 och andra marathon-souvenirer hittar du på Löparshopen.
Till Löparshopen >>

Stockholm Ultra Marathon – Testa dina gränser

Vågar du satsa lite extra efter ASICS Stockholm Marathon? I så fall är Stockholm Ultra Marathon ett inspirerande mål. Lördagen den 8 augusti avgörs detta lopp som har tre distanser; 50 km, 75 km och 100 km. TSM Running har träning även för Stockholm Ultra Marathon.
Inbjudan till Stockholm Ultra

Välkommen till Stockholm Halvmarathon 12 september

Den 15:e upplagan av Stockholm Halvmarathon avgörs lördagen den 12 september. Välkommen till en inspirerande tävling på en lättlöpt bana genom Stockholms innerstad. Start och mål vid Slottet och Riksdagshuset, i hjärtat av huvudstaden.
Inbjudan och anmälan >>