ASICS Stockholm Marathon 4 juni 2016 – anmälan är öppen

Lördagen den 4 juni 2016 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 38:e gången. Det blir ett lopp att minnas! Vill du vara en av stjärnorna i nästa års stora löparfest kan du anmäla dig redan nu.
Info och anmälan >>

Video: Maratonäventyret i Stockholm

Den finske videoproducenten Teemu Virtanen följde med en grupp löpare från Finland till årets ASICS Stockholm Marathon. Vi får följa löparna från det att de går ombord på färjan till Stockholm ända till festen på färjan på återresan under loppet. I den fem minuter långa videon får vi givetvis också följa löparna under maratonloppet genom den svenska huvudstaden.
Se video >>

Träna med TSM Running inför nästa års mara

I höst startar den nionde säsongen med TSM Running (tidigare Team Stockholm Marathon). Den 25 oktober är det Run Off och sedan fortsätter träningen fram till sista helgen i maj.
Vi hjälper dig bli en bättre löpare samtidigt som vi har kul under våra gemensamma träningar. Du behöver inte vara någon stjärna för att hänga med.
Mer information >>

Se de bästa bilderna från maratonloppet 2015

Våra fotografer Rickard Forsberg, Ryno Quantz samt DECA text & Bild fanns på plats under loppet 2015. Se deras bästa bilder.
Se bildgalleri >>

Video: 14 836 hjältar i ASICS Stockholm Marathon 2015

Se videoreportaget från det 37:e ASICS Stockholm Marathon signerat Marathon.se:s Torbjörn Sköldefors. 14836 hjältar (eller ska vi kalla dem heroes?) klarade av lördagens lopp i tuffaste tänkbara förhållanden
Se video på Marathon.se >>

Louise Wiker: Många mil kräver mycket service.

– Elitidrott är en balansgång, träna hårt och mycket utan att bli övertränad och skadad, skriver Louise Wiker i sin blogg från Flaggstaff i Arizona där hon tränar på hög höjd inför maratonloppet vid Friidrotts-VM i Beijing om en månad.
I söndags avverkade hon sitt längsta träningspass, 38 km.
– Jag gör så gott jag kan för att undvika skador, med god hjälp av min tränare, men det är inte lätt att hålla sig på rätt sida. Till min hjälp har jag också alla fantastiska naprapater, massörer, sjukgymnaster och kiropraktorer som hjälper mig att hålla kroppen i form.
– Jag får någon form av behandling minst en gång i veckan, många mil kräver mycket service.
Läs Louise Wikers blogg på Marathon.se >>

Tippa Louise Wikers placering i VM-maran

De senaste månaderna har Louise Wiker bloggat om sin träning inför damernas maratonlopp i friidrotts-VM den 30 augusti på Marathon.se
Hur ska det gå för henne i VM? Deltag i vår tips-tävling. Souvenirer från Peking i pris!
Läs mer på Marathon.se >>

Loppets souvenirer

Den officiella träningströjan för ASICS Stockholm Marathon 2016 och andra marathon-souvenirer hittar du på Löparshopen.
Till Löparshopen >>

Hög tid för anmälan till Stockholm Halvmarathon

Den 15:e upplagan av Stockholm Halvmarathon avgörs lördagen den 12 september. Välkommen till en inspirerande tävling på en lättlöpt bana genom Stockholms innerstad. Start och mål vid Slottet och Riksdagshuset, i hjärtat av huvudstaden. Den 10 augusti var 13 452 löpare anmälda till årets Stockholm Halvmarathon.
Anmälningsavgiften till Stockholm Halvmarathon är 535 kr fram till den 12 augusti. Sedan höjs avgiften till 585 kr.
Inbjudan och anmälan >>