Spring banan med oss den 15 maj

Söndagen den 15 maj kör vi en provlöpning av ASICS Stockholm Marathons andra varv. Vi startar från Stockholm Stadion klockan 10. Distansen är 26 kilometer.
Mer info >>

Ta Löpartåget till maran

Löpare och supporters från Göteborg och Västsverige reser bekvämt och miljömässigt till ASICS Stockholm Marathon med SJ:s Löpartåget. Du får din nummerlapp redan på tåget och kan förboka mat både till utresa och hemresa. Allt för att du ska kunna ladda för fullt i lugn och ro.
Läs mer >>

Årets löparhändelse – anmäl dig nu!

Lördagen den 4 juni 2016 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 38:e gången.
Du springer 42 195 meter på världens kanske vackraste maratonbana, tillsammans med löpare från hela världen. Du har en grym publik som hejar och lyfter dig fram längs Stockholms gator.
Info och anmälan >>

Vill du seeda om dig

Nu har vi nummersatt alla anmälda löpare. Vill du ändå seeda om dig så kan du göra det när du hämtar din nummerlapp. Gör så här: Ta med ditt nya resultat och ditt startbevis. Hämta nummerlappen. Gå sedan till informationsdisken så hjälper de dig.

Spring en del av banan

Onsdag 18 maj kl. 18.00 kan du springa de sista 13 kilometerna av ASICS Stockholm Marathons bana med oss.
Sträcka: 29-42,2 km, Nybroplan-Stockholm Stadion
Samlingsplats: ASICS Flagship store, Hamngatan 15
T-bana start: Östermalmstorg
T-bana mål: Stadion
Läs mer om provlöpningen >>

Över 16000 anmälda!

Den 25 april är 16053 anmälda till årets lopp. Precis som vanligt blir årets ASICS Stockholm Marathon en internationell löparfest med löpare från många länder.
Du är välkommen du också.

Hyllar Stockholm Marathon med ny låt

Stockholm Marathon hyllas i en ny låt som släpps nu i februari på Spotify. Kalla det gärna inspirationslåt - för det var musikern Jonas Sjöblom tyckte att han själv behövde förra sommaren.
Läs mer på Marathon.se >>

Mål och drömmar inför maran 2016

Mål och drömmar är ett tema för ASICS Stockholm Marathon 2016. I en 16 sidig tidning berättar sju personer om sina tankar kring maratonloppet. Emanuel Lindgren, som pryder folderns förstasida, illustrerar temat, i en bild tagen vid Kungsträdgården med en mil kvar i loppet 2015:
– Minns att jag tänkte på vinterträningen, hur bra den har betalat sig – och att jag bara hade knappt en mil kvar att springa. I lurarna hade jag svensk pop. En skön känsla.
Läs mer >>

Pass som sätter fart på maratonben

Löpträning för maraton har ofta fokus på långa pass. Men varje vecka jobbar coachen Anders Szalkai också med att få upp farten. I träningen för ASICS Stockholm Marathon har nu de snabba nivåerna nu börjat med intervaller.
Läs mer på Marathon.se >>

De bästa bilderna från maran 2015

Våra fotografer Rickard Forsberg, Ryno Quantz samt DECA text & Bild fanns på plats under loppet 2015. Se deras bästa bilder.
Se bildgalleri >>

Video: Hjältarna i maran 2015

Se videoreportaget från det 37:e ASICS Stockholm Marathon signerat Marathon.se:s Torbjörn Sköldefors. 14836 hjältar (eller ska vi kalla dem heroes?) klarade av lördagens lopp i tuffaste tänkbara förhållanden
Se video på Marathon.se >>

Här är ASICS framtidssko

Här är ASICS nya prestigemodell. Nya MetaRun är en avancerad löpsko med fyra nya patent. Med material som kolfiber och kevlar har de japanska utvecklarna lyckats hålla nere vikten. Endast 60000 par tillverkas och i Sverige säljs Meta Run endast i några få utvalda butiker.
Läs mer på Marathon.se >>