Anmäl dig till nästa års lopp redan nu

Lördagen den 30 maj 2015 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 37:e gången. Det blir ett lopp att minnas! Vill du vara en av stjärnorna i Nordens viktigaste löpartävling så är det bara att börja uppladdningen.
All information om loppet >>
Anmäl dig här >>

Ge bort en startplats till maran i julklapp

Att få en startplats till ASICS Stockholm Marathon det är riktigt fint. Ett maraton sätter igång många känslor som handlar om glädje, att sätta mål, att hoppas, att segra (över sig själv eller andra) att få en blånagel och känna sig stolt över den. Att hela tiden vilja utvecklas. Att ge en startplats i ett lopp, det är kärlek! Köp presentkortet senast fredag den 19 december så hinner du få det innan julafton.
Här köper du presentkort >>

10 000 platser kvar

Den 12 december var 12 028 löpare från 74 nationer anmälda till nästa års ASICS Stockholm Marathon. Anmälningar från 22 000 löpare accepteras till loppet den 30 maj 2015. Idag finns det alltså knappt 10 000 platser kvar. Vänta inte för länge med att anmäla dig om du vill vara säker på att ha en plats i Sveriges stora löparfest 2015.
Anmäl dig här >>

Här är årets julklapp till löparen

Vad är årets julklapp?
– Hälsotrenden är fortsatt stark och det är trendigt att vara aktiv, säger Lena Larsson. vd på Handelns utredningsinstitut som sedan 1988 utser årets julklapp och som i år utsett aktivitetsarmbandet till 2014 års julklapp.
Vi har fler tips på presenter till löparen.
Läs mer på Marathon.se >>

Szalkai guidar alla i maratonträningen

Med åtta nivåer att välja mellan finns det nu träningsprogram för alla som vill få guidning av träningsexperten Anders Szalkai fram till ASICS Stockholm Marathon.
– Genom åren har jag utvecklat programmen, anpassat nivåerna och feedbacken från 2014 var att löparna också låg inom tidsmålet, säger träningsexperten som utvecklat träningsprogrammen under mer än tio års tid. Nytt för 2015 är nivån att klara loppet på 3.15. Nu finns program i jämna steg från 3.00 till att kalra loppet på sex timmar.
Läs mer på Marathon.se >>

Låt lathunden hjälpa dig

Vilken nivå på träningen ska jag välja? Kolla in lathunden för att välja träningsprogram. Grundprogrammen är gratis. Med betalprogrammen som kostar 395 kronor får du detaljerade instruktioner för varje pass och tillgång till instruktionsvideor som både ger en förklaring till passen och en inspiration till genomförandet. Träningsprogrammen funkar på smartphone, läsplatta och dator.
Läs mer på Marathon.se >>

Szalkai: Så tränar du för ett maratonlopp

Vad behövs i träning för att klara ett maratonlopp?
– Ge det tre pass i veckan - mer med högre ambitioner, men börja i tid! säger Anders Szalkai, träningsexperten som i mer än tio års tid utvecklat sitt träningsupplägg för vanliga löpare som vill klara av kraftprovet att springa den klassiska distansen 42195 meter i ASICS Stockholm Marathon.
Se videon ovan där Anders Szalkai berättar om träningens upplägg för att klara ASICS Stockholm Marathon 2015.
Läs mer på Marathon.se >>

Se de bästa bilderna från maratonloppet

Våra fotografer Rickard Forsberg, Ryno Quantz samt DECA text & Bild fanns på plats under loppet 2013. Se deras bästa bilder.
Se bildgalleri >>

Se en löpares video från maran

Häng med en löpare runt banan på ASICS Stockholm Marathon och upplev den sköna målgången på Stockholm Stadion.
Se video >>

Social återhämtning

– Många träningstimmar kräver extra mycket återhämtning. De senaste veckorna har det förutom arbete varit fokus på träning och återhämtning, skriver landslagslöparen Louise Wiker i sin blogg Vägen till nästa maraton.
En bra ide jag kommit på är att kombinera återhämning med social aktivitet. Hur går det ihop tänker ni. Jo, på söndagarna har jag bara ett pass. Så när det är avklarat har jag massor av tid. Efter långpass är det viktigt och för mig nödvändigt att fylla på med energi. Så till mitt tips, boka in en brunch, frunch eller lunch med några vänner på lokal. Viktigt att det är relativt nära hemmet
Läs Louise Wikers blogg >>

Minimaran – den stora löparfesten för små stjärnor

Stockholm Mini Marathon är den stora löparfesten för alla tjejer och killar mellan 5 och 17 år. Det viktiga är inte att komma först eller att få en bra tid, utan att kämpa väl. Du kan kuta fort, ta det lite lugnare eller jogga runt med dina kompisar.
2015 avgörs Minimaran söndagen den 31 maj, alltså dagen efter ASICS Stockholm Marathon.
Info och anmälan >>

Inled löparsäsongen på Norra Djurgården 29 mars

Söndagen den 29 mars 2015 avgörs Premiärmilen för nionde gången. Du springer en 10 km lång bana i härlig miljö på Norra Djurgården. Detta är det perfekta loppet för dig som vill testa formen inför vårens och sommarens tävlingar.Premiärmilen är officiellt testlopp för ASICS Stockholm Marathon.
Mer information >>

Köp årets träningströja och andra souvenirer

Den officiella träningströjan för ASICS Stockholm Marathon 2015 är grön och tillverkat i funktionsmaterial. Du köper tröjan och andra marathonsouvenirer på Löparshopen.
Till Löparshopen >>