Kawauchi satsar på banrekord 3 juni

Han är rebellen som bor hemma hos mamma. Amatören som slår alla proffs. Knatten som tvingades slå rekord varje dag och nu älskar att tävla varje helg. Japanen som är helt ojapansk. Världens viktigaste maratonlöpare kommer till ASICS Stockholm Marathon den 3 juni.
– Jag hoppas slå banrekordet och bli den som har sprungit den snabbaste maran på svensk mark. Men främst vill jag slåss om segern.
Möt Yuki Kawauchi i artikel på Marathon.se >>

Det går fortfarande att anmäla sig

Visst känns det som alldeles nyligen du hade halva vintern och hela långa våren kvar till årets stora utmaning! Och plötsligt är det bara en månad kvar. Vi hoppas att din träning flyter på bra och att du som inte har anmält dig till maran ännu tar tillfället i akt och gör det nu.
Till anmälan >>

Undrar du något? Här finns svaren!

Oavsett om du har sprungit flera ASICS Stockholm Marathon tidigare, eller om det här är din första så har du säkert mycket du undrar över. Som till exempel hur det funkar med klädinlämning, vilket tempo de olika farthållarna kör, och var på banan det finns vätske- och energidepåer. I vår fylliga deltagarinformation hittar du alla svar du behöver.
Till deltagarinformation >>

Enervit G Sport är ny sportdryck på ASICS Stockholm Marathon

För att prestera på topp vid tävlingar och maximera dina träningspass behöver du tillföra kroppen vätska, salter och kolhydrater. Den sportdryck som kommer serveras under maran är Enervit G Sport med citronsmak.

Enervit G Sport är en sportdryck som innehåller en optimal mix av kolhydrater, mineraler samt de viktigaste vitaminerna som behövs i samband med fysisk aktivitet. ENERVIT G är idealisk före och under all slags träning och tävling.
Läs mer om Enervit G Sport! >>

Ta tåget till målet!

Res enkelt till ASICS Stockholm Marathon! Lämna bilen hemma och tag tåget till årets stora löparfest! SJ erbjuder dig som tävlar 10 % rabatt på tågresan till Stockholm. Självklart får din hejarklack, familj eller vänner samma rabatt då ni reser tillsammans.
Läs mer >>

Passa på nu - nästa år blir det ny bana

Den 3 juni är din sista chans att springa ASICS Stockholm Marathons klassiska tvåvarvsbana. Nästa år, när maran fyller 40 år, lanseras en ny, alldeles färsk bana. Du som springer i år har förtur till loppet 2018. Smart, för du vill inte missa den nya banan som bjuder på färre upprepningar, tightare citykänsla och snällare backar.
Läs mer >>

Delvis ny bana till maran 2017

Asics Stockholm Marathon får 6,9 nya bankilometer 2017. Den största förändringen sker på Södermalm, där Söder Mälarstrand byts ut mot bland annat Hornsgatan och Lundagatan, vilket med största säkerhet leder till en större hejande och peppande publik. Du slipper dessutom den branta Pålsundsbacken innan Västerbron. Den andra förändringen sker ungefär vid varvningen på Östermalm. Självklart springer du i mål precis som vanligt på Stockholms Stadion efter 42 195 meter.
Läs artikel på Marathon.se >>

Missa inte sista chansen

Som du säkert har sett är det i år sista chansen för dig att springa vår klassiska tvåvarvsbana. Anmäl dig nu så att du inte missar möjligheten att få springa Västerbron två gånger under samma lopp. På köpet får du förtur till maran 2018 och förhandsinfo när vi släpper hela 2018 års bana.
Anmäl dig här >>

Se de grymma bilderna från loppet

Våra duktiga fotografer, Ryno Quantz, Magnus Fröderberg, DECA Text & Bild och Rickard Forsberg plåtade loppet den 4 juni 2016. Det blev fantastiska bilder från en härligt solig dag.
Till bilderna >>