Årets löparhändelse – anmäl dig nu!

Lördagen den 4 juni 2016 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 38:e gången.
• 42 195 meter genom Stockholm på världens kanske vackraste maratonbana.
• 20 000 löpare från hela världen.
• Entusiastiska åskådare skapar en härlig stämning under loppet.
Här hittar du all information om loppet. Varmt välkommen!
Info och anmälan >>

Provspring banan under våren

Nu har du chansen att vara med på en provlöpning av ASICS Stockholm Marathons bana under fyra tillfällen i vår. Perfekt för dig som ska springa för första gången, för dig som inte riktigt bestämt dig ännu, eller för dig som bara vill ha ett kul träningspass. Banan är uppdelad i fyra delar som vi springer under fyra tillfällen i vår.
Läs mer om provlöpningen >>

Mål och drömmar inför maran 2016

Mål och drömmar är ett tema för ASICS Stockholm Marathon 2016. I en 16 sidig tidning berättar sju personer om sina tankar kring maratonloppet. Emanuel Lindgren, som pryder folderns förstasida, illustrerar temat, i en bild tagen vid Kungsträdgården med en mil kvar i loppet 2015:
– Minns att jag tänkte på vinterträningen, hur bra den har betalat sig – och att jag bara hade knappt en mil kvar att springa. I lurarna hade jag svensk pop. En skön känsla.
Läs mer >>

Fler än 12 000 anmälda

Den 31 januari kom vi upp i över 12 000 anmälda. Precis som vanligt blir årets ASICS Stockholm Marathon en internationell löparfest. Hittills har vi över 70 anmälda nationer till loppet. Du är välkommen du också.

Så smögs ABBA-Björn med i maran

Björn Ulvaeus har fyllt 70 men fortsätter att skriva – och att springa.
– Jag har ett litet gym i källaren där jag bland annat springer medan jag lyssnar på böcker eller tittar på filmer. Jag tränar nästan varje dag faktiskt, men det har inte blivit några fler långlopp, berättar Björn Ulvaeus i en intervju med journalisten Klas Ekman.
1980, mitt i ABBA-karriären, lyckades Björn smyga sig med i Stockholm Marathon.
Läs mer på Marathon.se >>

Vinterlöparens ömma punkter

Vintern är på många sätt en tuff tid för löpare. I halkan är det lätt att dra på sig en skada och överbelastningar kommer smygande.
– Det gäller att ta varningssignaler på allvar, men det behöver inte alltid betyda att man direkt ska ställa in träningen, säger träningsexperten Anders Szalkai som tillsammans med läkaren Bengt Olov Tengmark har tittat på några vanliga skador och vad man gör åt dem.
Läs mer på Marathon.se >>

Pass som sätter fart på maratonben

Löpträning för maraton har ofta fokus på långa pass. Men varje vecka jobbar coachen Anders Szalkai också med att få upp farten. I träningen för ASICS Stockholm Marathon har nu de snabba nivåerna nu börjat med intervaller.
Läs mer på Marathon.se >>

De bästa bilderna från maran 2015

Våra fotografer Rickard Forsberg, Ryno Quantz samt DECA text & Bild fanns på plats under loppet 2015. Se deras bästa bilder.
Se bildgalleri >>

Video: Hjältarna i maran 2015

Se videoreportaget från det 37:e ASICS Stockholm Marathon signerat Marathon.se:s Torbjörn Sköldefors. 14836 hjältar (eller ska vi kalla dem heroes?) klarade av lördagens lopp i tuffaste tänkbara förhållanden
Se video på Marathon.se >>

Här är ASICS framtidssko

Här är ASICS nya prestigemodell. Nya MetaRun är en avancerad löpsko med fyra nya patent. Med material som kolfiber och kevlar har de japanska utvecklarna lyckats hålla nere vikten. Endast 60000 par tillverkas och i Sverige säljs Meta Run endast i några få utvalda butiker.
Läs mer på Marathon.se >>

Inled löparåret den 2 april

Söndagen den 2 april 2016 avgörs Premiärmilen för tionde gången. Du springer en 10 km lång bana i härlig miljö på Norra Djurgården. Detta är det perfekta loppet för dig som vill testa formen inför vårens och sommarens tävlingar.
Premiärmilen är officiellt testlopp inför ASICS Stockholm Marathon.
Läs mer om Premiärmilen >>