TV4 och TV4 Play sänder loppet

TV4 sänder ASICS Stockholm Marathon för artonde året. Sändningen i TV4 startar kl 11.30 och pågår till kl 15.30 På webben – TV4 Play fortsätter sändningen från målet på Stockholms Stadion till siste löpare är i mål vid 18-tiden
På TV 4 Play kan mån också följa den s.k. världsfeeden som bevakar täten under loppet.
Programledare Suzanne Sjögren. Kommentatorer: Johan Edlund och A. Lennart Julin

Alla resultaten live

ASICS Stockholm Marathon startar klockan 12,00 den 30 maj. Under loppet finns mellantider live för samtliga löpare. Efter loppet finns tid och placering för alla löpare i resultatlistan
Till resultatlistan >>

Följ en eller flera löpare live under loppet

ASICS Stockholm Marathon startar klockan 12.00 på lördagen. Du kan följa en eller flera löpare live via internet under loppet via vår förstklassiga resultatservice.
Läs mer >>

Beställ snabb resultatservice via SMS

Med hjälp av vår uppskattade SMS-tjänst är det möjligt att följa en (eller flera) löpare under ASICS Stockholm Marathon. Du får snabbt mellantider vid tre ställen längs banan, 10 km, 21,1 km och 30 km samt givetvis löparens sluttid.
Mer information >>

Full fart på ASICS Stockholm Marathons Expo

Äntligen har nummerlappsutdelningen och Expot med alla ASICS Stockholm Marathons samarbetspartner öppnat. Alla montrar har besökare som testar, tittar och känner. Ett antal "sista-minuten-deltagare" har anmält sig till årets lopp. Och ett flertal glada löpare har redan nu passat på att anmäla sig till 2016 års lopp som går den 4 juni. Gör det du också, så får du en "träna för" T-shirt i snabbhetspremie.
Se bilder från expot >>

Favoriterna i ASICS Stockholm Marathon

Isabellah Andersson jagar sin sjunde seger i lördagens ASICS Stockholm Marathon.
Men det finns utmanare, främst etiopiskan Biratu Legesse, men också finländskan Anne-Mari Hyryläinen och norskan Marthe Katrine Myhre.
I herrklassen är kenyanen Patrick Korir favorit tillsammans etiopierna Abraraw Misganaw och Yekeber Bayabel.
Läs mer på Marathon.se >>

Dina bilder från ASICS Stockholm Marathon 2015

MarathonFoto är samarbetspartner för ASICS Stockholm Marathon när det gäller foto-service för deltagarna i loppet.
MarathonFotos professionella fotografer finns på plats den 30 maj för att fotografera dig och alla andra löpare på flera olika ställen längs banan samt vid målet.
Läs mer! >>

Ditt maratonlopp bevakas av 16 kameror

Ditt ASICS Stockholm Marathon 2015 dokumenteras av 16 HD kameror utmed hela maratonbanan. Några dagar efter loppet kan du se din personliga video från ASICS Stockholm Marathon

50 goda råd inför ASICS Stockholm Marathon

Bara några dagar kvar till ASICS Stockholm Marathon. Här är 50 goda råd till dig som ska springa Stockholm Marathon den 30 maj. Börjar du redan idag tänka på de små detaljerna så blir det lättare att klara de 4,2 milen genom Stockholm den 30 maj.
Läs mer på Marathon.se >>

Allt du behöver veta inför maratonloppet den 30 maj

Lördagen den 30 maj avgörs den 37:e upplagan av ASICS Stockholm Marathon. Löparna delas upp i två grupper som startar med tio minuters mellanrum. Grupp 1 startar kl 12.00 och grupp 2 kl 12.10.
Läs tävlingsinformationen! >>

Taktiken för att klara Västerbron

Hur ska man klara Västerbron? Hur man ska klara den dubbla utmaningen, den nästan kilometerlånga bron två gånger? Det är den eviga frågan för löparna i ASICS Stockholm Marathon. Det handlar om att ta sig bron som är 650 meter lång och 30 meter hög, men den brantaste stigningen börjar redan på väg mot brofästet.
Se videon där träningsexperten Anders Szalkai guidar över bron.
Läs mer, och se video. på Marathon.se >>

Så dricker du smart för maratonloppet

Hur ska man dricka före och under maratonloppet?
– Sportdrycken är bra under loppet, den ger energi och är något mer utspädd än normalt för att vara snäll mot löparnas magar, säger träningsexperten Anders Szalkai.
– Däremot tycker jag att vatten är bäst de sista timmarna innan loppet.
Läs mer >>

Maran samlar löpare från hela världen

20 532 löpare är anmälda till den 37:e upplagan av ASICS Stockholm Marathon som avgörs lördagen den 30 maj.
Det internationella intresset för loppet är större än någonsin. Löpare från 101 nationer är anmälda vilket är den högsta siffran någonsin. Ingen annan svensk idrottstävling samlar i år deltagare från lika många nationer. I fjol var löpare från 93 nationer anmälda till ASICS Stockholm Marathon
Läs mer på Marathon.se >>

Förvånad över okunskapen

Förra året genererade besöken kring ASICS Stockholm Marathon 212 miljoner kronor i turistintäkter för Stockholm visar en undersökning som Stockholms Stad beställde. Handlare och besöksnäringen borde jubla, men på tisdagen drog Stockholm stad in sitt tidigare beviljade marknadsstöd på 200000 kronor. Många är förvånade.
– Löpning är ju helt rätt, trendigt, fräscht och modernt, helt i linje med hur Stockholm arbetat med att marknadsföra sig internationellt, säger Karin Ågren som forskat kring Stockholms turistorganisationer och skrivit boken Att sälja en stad.
– Jag är förvånad över den okunskap som vd för Stockholm Business Region visar och vi står undrande inför den desinformation som han sprider, säger David Fridell i Stockholm Marathons styrelse.
Läs mer på Marathon.se >>

200 milj kr i turistintäkter
– nej till 200 000 kr i marknadsföringsbidrag

Med anledning av det beslut styrelsen för Stockholm Business Region under dagen tagit om att återta sedan tidigare beviljat marknadsföringsstöd till Asics Stockholm Marathon vill arrangörerna av loppet, Hässelby SK och Spårvägens FK ge följande kommentar:
– Vi är besvikna och förvånade över Stockholm Business Regions beslut om att återta det sedan tidigare beviljade marknadsföringsstödet till Asics Stockholm Marathon 2015, säger Bengt Olsson som är ordförande i ASICS Stockholm Marathon.organisationen.
Läs mer >>

Sista chansen för anmälan till ASICS Stockholm Marathon 2015

Lördagen den 30 maj 2015 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 37:e gången. Det blir ett lopp att minnas! Det går bra att göra en direktanmälan till Nordens viktigaste löpartävling den 28 och 29 maj.
All information om loppet >>
Så anmäler du dig >>

Stockholm Ultra Marathon – Testa dina gränser

Vågar du satsa lite extra efter ASICS Stockholm Marathon? I så fall är Stockholm Ultra Marathon ett inspirerande mål. Lördagen den 8 augusti avgörs detta lopp som har tre distanser; 50 km, 75 km och 100 km. TSM Running har träning även för Stockholm Ultra Marathon.
Inbjudan till Stockholm Ultra

Välkommen till Stockholm Halvmarathon 12 september

Den 15:e upplagan av Stockholm Halvmarathon avgörs lördagen den 12 september. Välkommen till en inspirerande tävling på en lättlöpt bana genom Stockholms innerstad. Start och mål vid Slottet och Riksdagshuset, i hjärtat av huvudstaden.
Inbjudan och anmälan >>