ASICS Stockholm Marathon 4 juni 2016 – anmälan är öppen

Lördagen den 4 juni 2016 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 38:e gången. Det blir ett lopp att minnas! Vill du vara en av stjärnorna i nästa års stora löparfest kan du anmäla dig redan nu.
Info och anmälan >>

Video: Maratonäventyret i Stockholm

Den finske videoproducenten Teemu Virtanen följde med en grupp löpare från Finland till årets ASICS Stockholm Marathon. Vi får följa löparna från det att de går ombord på färjan till Stockholm ända till festen på färjan på återresan under loppet. I den fem minuter långa videon får vi givetvis också följa löparna under maratonloppet genom den svenska huvudstaden.
Se video >>

Träna med TSM Running inför nästa års mara

I höst startar den nionde säsongen med TSM Running (tidigare Team Stockholm Marathon). Den 25 oktober är det Run Off och sedan fortsätter träningen fram till sista helgen i maj.
Vi hjälper dig bli en bättre löpare samtidigt som vi har kul under våra gemensamma träningar. Du behöver inte vara någon stjärna för att hänga med.
Mer information >>

Se de bästa bilderna från maratonloppet 2015

Våra fotografer Rickard Forsberg, Ryno Quantz samt DECA text & Bild fanns på plats under loppet 2015. Se deras bästa bilder.
Se bildgalleri >>

Video: 14 836 hjältar i ASICS Stockholm Marathon 2015

Se videoreportaget från det 37:e ASICS Stockholm Marathon signerat Marathon.se:s Torbjörn Sköldefors. 14836 hjältar (eller ska vi kalla dem heroes?) klarade av lördagens lopp i tuffaste tänkbara förhållanden
Se video på Marathon.se >>

Louise Wiker: Variera träningen

– Det sägs ju att ombyte förnöjer. Inte bara att det blir lättare/roligare att träna det är bra och utvecklande att variera sin träning, skriver landslagslöparen Louise Wiker i sin blogg.
– Kroppen är ju ganska listig så den vänjer sig ganska snabbt vid en belastning och för att utvecklas i sin träning behövs variation.

Läs Louise Wikers blogg >>

Följ Kristinas löpning tvärs igenom Iran

Den här veckan börjar Kristina Paltén sin löpning genom Iran. Som ensam kvinna ska hon springa 2000 kilometer tvärs genom det muslimska landet med sina sharialagar. Kristina kommer att skriva själv här på Marathon.se under hösten. Det kommer att handla om löpning, men även om egna och andras rädslor och fördomar.
Läs mer på Marathon.se >>

Loppets souvenirer

Den officiella träningströjan för ASICS Stockholm Marathon 2016 och andra marathon-souvenirer hittar du på Löparshopen.
Till Löparshopen >>