Hög tid för anmälan till ASICS Stockholm Marathon 2015

Lördagen den 30 maj 2015 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 37:e gången. Det blir ett lopp att minnas! Vill du vara en av stjärnorna i Nordens viktigaste löpartävling så är det bara att börja uppladdningen.
All information om loppet >>
Anmäl dig här >>

4 000 platser kvar

Nu finns det endast 4 000 platser kvar i ASICS Stockholm Marathon. Det 23 februari var 18 060 löpare anmälda till årets lopp som avgörs lördagen den 30 maj. I Europas fjärde största maratonlopp finn det plats för max 22 000 anmälda löpare.
Kontrollera antalet anmälda >>

Häng med på busstur runt banan och maratonmiddag

Fredagen den 29 maj, på förmiddagen, arrangerar Springtime en busstur runt Asics Stockholm Marathonbanan. Klockan 19 samma dag håller de en VIP middag med Anders Szalkai som föreläsare. Och på lördagkvällen arrangeras en festmåltid där du kan fira ditt lopp. Du kan anmäla dig till en eller flera av aktiviteterna som kostar från 395 kronor.
Läs mer här >>

Gör en superstart! Klara maran på tre månader

Tre månader kvar till den stora utmaningen. Lördagen 30 maj avgörs årets ASICS Stockholm Marathon. Det finns platser kvar till loppet - nu gäller det bara att komma igång med träningen.
Vår träningexpert Anders Szalkai hjälper dig att göra en superstart för att klara maran.
Kolla tipsen och utnyttja värdekoden enligt nedan!
Läs mer >>

Louise Wiker: Jag var genuint lycklig

– Jag var genuint lycklig när jag kom i mål. 2.40.43 liksom, vem hade trott det, förutom jag och min tränare! Så j**la härligt, skriver Louise Wiker när hon berättar om sitt fina lopp i söndagens Sevilla Marathon där hon förbättrade sitt personbästa med över fem minuter och med bred marginal klarade den svenska kvalgränsen till sommarens friidrotts-VM.
– Det jag är mest nöjd med är att jag vågade öppna hårt och att jag var så stark att jag kunde hålla ihop löpningen när jag blev själv. Ett styrkebesked.
Läs Louise Wikers blogg >>
2.40.43 kan ge VM-biljett >>

Isabellah siktar på ny seger

Isabellah Andersson är tidernas mest framgångsrika deltagare i ASICS Stockholm Marathon. obesegrad i ASiCS Stockholm Marathon. Hon är obesegrad i Europad fjärde största maratonlopp. Det har blivit sex segrar sedan debuten 2008 (Isabellah sprang ej OS-året 2012).
Nu siktar hon på en ny seger när årets mara avgörs den 30 maj.
Läs mer på Marathon.se >>

Nyhet! ASICS Junior Marathon, lördagen 30 maj

Ett lopp för alla ungdomar mellan 14 och 19 år som har "växt ur" Minimaran. Loppet avgörs den 30 maj, alltså samma dag, som ASICS Stockholm Marathon.
Läs mer här >>

Se de bästa bilderna från maratonloppet

Våra fotografer Rickard Forsberg, Ryno Quantz samt DECA text & Bild fanns på plats under loppet 2013. Se deras bästa bilder.
Se bildgalleri >>

Se en löpares video från maran

Häng med en löpare runt banan på ASICS Stockholm Marathon och upplev den sköna målgången på Stockholm Stadion.
Se video >>

Minimaran – den stora löparfesten för små stjärnor

Stockholm Mini Marathon är den stora löparfesten för alla tjejer och killar mellan 5 och 17 år. Det viktiga är inte att komma först eller att få en bra tid, utan att kämpa väl. Du kan kuta fort, ta det lite lugnare eller jogga runt med dina kompisar.
2015 avgörs Minimaran söndagen den 31 maj, alltså dagen efter ASICS Stockholm Marathon.
Info och anmälan >>

Inled löparsäsongen på Norra Djurgården 29 mars

Söndagen den 29 mars 2015 avgörs Premiärmilen för nionde gången. Du springer en 10 km lång bana i härlig miljö på Norra Djurgården. Detta är det perfekta loppet för dig som vill testa formen inför vårens och sommarens tävlingar.Premiärmilen är officiellt testlopp för ASICS Stockholm Marathon.
Mer information >>

Köp årets träningströja och andra souvenirer

Den officiella träningströjan för ASICS Stockholm Marathon 2015 är grön och tillverkat i funktionsmaterial. Du köper tröjan och andra marathonsouvenirer på Löparshopen.
Till Löparshopen >>

Från maraton till ultra med Anders Szalkai

18 februari:Springer du ASICS Stockholm Marathon den 30 maj? Vill du ha en ny utmaning efter maran? Att gå från 42 195 meter till Stockholm Ultra Marathons 50 km fixar du antagligen utan några större problem, säger Ander Szalkai.
Läs mer >>