Du kan fortfarande anmäla dig

Lördagen den 4 juni 2016 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 38:e gången.
Du springer 42 195 meter på världens kanske vackraste maratonbana, tillsammans med löpare från hela världen. Du har en grym publik som hejar och lyfter dig fram längs Stockholms gator.
Till anmälan >>

Musse och Isabellah klara för maran

Isabellah Andersson och Mustafa Mohamed är klara för årets ASICS Stockholm Marathon. De två svenska stjärnorna springer för seger lördagen 4 juni. Isabellah Andersson jagar sin åttonde titel, Mustafa Mohamed sin första.
– Att vinna maran i Stockholm har alltid funnits på min "att göra lista", säger Mustafa Mohamed.
Läs intervju med Mustafa Mohamed >>

Här är löparskon med samlarvärde

Årets specialsko för ASICS Stockholm Marathon är den nya modellen fuze-X. En sko med garanterat samlarvärde. En sko som med sina speciella features verkligen sticker ut - och som i jämförelse med tidigare special-editioner för Stockholm Marathon är ett annorlunda val.
Läs mer på Marathon.se >>

Vill du seeda om dig

Nu har vi nummersatt alla anmälda löpare. Vill du ändå seeda om dig så kan du göra det när du hämtar din nummerlapp. Gör så här: Ta med ditt nya resultat och ditt startbevis. Hämta nummerlappen. Gå sedan till informationsdisken så hjälper de dig.

Allt inför maran i Maratonpodden

Funkar öl och chips lika bra som sportdryck under ett maratonlopp? Och varför är alla geler så sliskiga? Hur dricker man mest effektivt ur en pappmugg och vilka är misstagen som även proffsen gör, gång på gång? Populära Maratonpodden med Petra Månström ägnar större delen av det 55:e avsnittet åt 2016 års ASICS Stockholm Marathon.
Läs mer på Marathon.se >>

Hyllar Stockholm Marathon med ny låt

Stockholm Marathon hyllas i en ny låt som släpps nu i februari på Spotify. Kalla det gärna inspirationslåt - för det var musikern Jonas Sjöblom tyckte att han själv behövde förra sommaren.
Läs mer på Marathon.se >>

Mål och drömmar inför maran 2016

Mål och drömmar är ett tema för ASICS Stockholm Marathon 2016. I en 16 sidig tidning berättar sju personer om sina tankar kring maratonloppet. Emanuel Lindgren, som pryder folderns förstasida, illustrerar temat, i en bild tagen vid Kungsträdgården med en mil kvar i loppet 2015:
– Minns att jag tänkte på vinterträningen, hur bra den har betalat sig – och att jag bara hade knappt en mil kvar att springa. I lurarna hade jag svensk pop. En skön känsla.
Läs mer >>

Ta Löpartåget till maran

Löpare och supporters från Göteborg och Västsverige reser bekvämt och miljömässigt till ASICS Stockholm Marathon med SJ:s Löpartåget. Du får din nummerlapp redan på tåget och kan förboka mat både till utresa och hemresa. Allt för att du ska kunna ladda för fullt i lugn och ro.
Läs mer >>

Pass som sätter fart på maratonben

Löpträning för maraton har ofta fokus på långa pass. Men varje vecka jobbar coachen Anders Szalkai också med att få upp farten. I träningen för ASICS Stockholm Marathon har nu de snabba nivåerna nu börjat med intervaller.
Läs mer på Marathon.se >>

Nästan 16700 anmälda!

Den 16 maj är 16692 anmälda till årets lopp. Precis som vanligt blir årets ASICS Stockholm Marathon en internationell löparfest med löpare från många länder.
Du är välkommen du också.

De bästa bilderna från maran 2015

Våra fotografer Rickard Forsberg, Ryno Quantz samt DECA text & Bild fanns på plats under loppet 2015. Se deras bästa bilder.
Se bildgalleri >>

Video: Hjältarna i maran 2015

Se videoreportaget från det 37:e ASICS Stockholm Marathon signerat Marathon.se:s Torbjörn Sköldefors. 14836 hjältar (eller ska vi kalla dem heroes?) klarade av lördagens lopp i tuffaste tänkbara förhållanden
Se video på Marathon.se >>

Här är ASICS framtidssko

Här är ASICS nya prestigemodell. Nya MetaRun är en avancerad löpsko med fyra nya patent. Med material som kolfiber och kevlar har de japanska utvecklarna lyckats hålla nere vikten. Endast 60000 par tillverkas och i Sverige säljs Meta Run endast i några få utvalda butiker.
Läs mer på Marathon.se >>