Nyheter ASICS Stockholm Marathon 20128 juni
Skriv ut ditt eget diplom

I år introducerar ASICS Stockholm Marathon en ny tjänst till alla fullföljande. Du kan skriva ut ditt eget diplom från Internet.
Nu kan du gå in resultatlistan och söka efter ditt resultat. Klicka på ditt namn. Då kommer du till en sida med utförlig information om ditt lopp. Under uppställningen av mellantiderna finns fyra PDF-ikoner. Klicka på Diplom (SE) så laddar du hem ett diplom på svenska.

4 juni
Kolla bilderna på dig själv

MarathonFoto hade ett team på 30 fotografer som arbetade under ASICS Stockholm Marathon 2012. De över 200 000 bilder under loppet. Nu kan du beställa bilderna på dig själv. Gå till resultatlistan och klicka på ditt namn. Under dina mellantider syns en ikon "Foto". Klicka på denna ikon så visas bilderna på dig.
Till resultatlistan

4 juni
Löparna hyllar funktionärer och publik

De nära 15 000 som genomfördes tidernas tuffaste Stockholm Marathon har fått mycket beröm. Nu vill löparna passa på att tacka de anonyma hjältarna i lördagens kyliga, blöta och blåsiga lopp:
– Tack alla funktionärer och publiken underbart ni får min medalj, så skriver en av löparna på ASICS Stockholm Marathons Facebook-sida.
Läs mer på Marathon.se

4 juni
Över en miljon följde maran i TV

I ruskvädret var det inte lika täta åskådarled som normalt när ASICS Stockholm Marathon avgjordes i lördags. Istället följde de intresserade loppet via TV och Internet. Över en miljon tittare såg direktsändningen i TV4. Loppets hemsida hade 335 000 unika besökare.
Läs mer på Marathon.se

4 juni
Se hela loppet på TV4 Play

TV 4 sände 3 timmar och 40 minuter från ASICS Stockholm Marathon. Du kan se hela sändningen på TV4 Play.
Se hela loppet

3 juni
Tack alla funktionärer!

Alla funktionärer som jobbade i åtskilliga timmar i kyla, regn och blåst gjorde storstilade insatser under loppet. Ni såg till att allt fungerade trots att vädrets makter var mot oss.
Från tävlingsledningen vill vi framföra ett stort tack till er alla!
Hässelby SK och Spårvägens FK

3 juni
Deltag i eftersnacket på Facebook

Hur känns det efter loppet? Hur lång vila tar nu innan träningen börjar igen. Deltag i eftersnacket på ASICS Stockholm Marathons Facebooksida!
Till Facebook

2 juni
Run Run Run, the Streets of Stockholm

Adolphson&Falk hyllar 100 år av maratonlöpning i Stockholm med den nya låten “Run Run Run, the Streets of Stockholm”. Torbjörn Sköldefors har använt musiken till en video från lördagens maran.
Till Marathon.se

2 juni
Video från ASICS Stockholm Marathon

Micke Sjöblom har gjort ett videoreportage som är fyra minuter långt från årets maratonlopp.
Till You Tube

2 juni
Se bildspel med över hundra bilder från loppet

Våra fotografer Martin Ekequist, Tommy Berlin, Anders Sjögren och Hasse Sjögren har bevakat ASICS Stockholm Marathon från start till mål.
Till bildspelet

2 juni
Nya svenska mästare

Det blev nya svenska mästare i maratonlöpning. Fredrik Uhrbom från Spårvägen och Charlotte Carlsson vann båda för första gången ett SM-guld i seniorklassen. Methkal Abu Drais från Jordanien vann överraskande herrklassen i ASICS Stockholm Marathon. I damklassen vann favorittippade Derebe Godana från Etiopien.
Fredrik Uhrbom fick äntligen ett guld
Abu Drais blåste Tulu på segern

2 juni
Vidrigt väder – men löparna klarade maran bra

Det hade inte gått att hitta en vidrigare dag att genomföre ett maratonlopp än denna lördag. Kvicksilvret var nere på tre grader strax efter start och kröp sen upp till fyra. Vinden låg på runt tio meter/sekund med kastbyar upp till 18 m/s. Lägg på i hällande regn på det och vi får 16 000 genomfrusna löpare.
Läs mer

2 juni
Här är alla resultaten

I vidrigt väder kom 15 968 löpare till start i ASICS Stockholm Marathon. 14 686 genomförde loppet.
Resultat och mellantider

2 juni
TV4 sänder hela ASICS Stockholm Marathon

TV4 sänder direkt fån ASICS Stockholm Marathon kl. 11.45 –15.25. TV4 följer både tätlöparna och motions­löparna. Programledare: Andreas Odén. Kommentatorer: Johan Edlund och A. Lennart Julin. Den f.d. Stockholm Marathon-vinnaren Anders Szalkai springer loppet och ger direktrapporter från banan.

2 juni
Alla resultat live under loppet

ASICS Stockholm Marathon startar klockan 12.00. Under loppet finns resultat och mellantider live för alla löpare på Internet.
Till resultatlistan

1 juni
Bilderna från Expo och Pastaparty

Under fredagen lockade ASICS Stockholm Marathon Expo och Zeta Pastaparty tusentals löpare.
Se bildspel

1 juni
De jagar SM-medaljer tillsammans

På fredagen höll de ihop, David Nilsson, Lars Johansson och Fredrik Uhrbom. Och det tänker de fortsätta att göra under lördagen. Åtminstone i tre mil tycker Fredrik Uhrbom och David Nilsson nickar medgivande. Men sedan ska det bli race om SM-medaljerna.
Läs mer på Marathon.se

1 juni
Fyra tips inför det kylslagna loppet

Väderleksprognosen talar om åtta plusgrader i Stockholm under lördagen. Det kyligaste Stockholm Marathon någonsin är 1987 års lopp då det var sju plusgrader. Det gäller att klä sig rätt i kylan.
Här är fyra tips inför loppet

1 juni
Följ en eller flera löpare live under loppet

Vi inför förbättrad resultatservise för åskådare och TV-tittare Du kan följa en eller flera löpare live under loppet, dels via mellantider var femte kilometer och dels på en karta över banan.
Läs mer!

31 maj
Så klär du dig under maratonloppet

Burr, en del väderprognoser pratar om kylskåpstemperatur på för lördagens Asics Stockholm Marathon. Som tur är kan Thomas Axelsson det här med hur en löpare klär sig för olika väder.
Se video på Marathon.se >>
Anders Szalkai lär dig sopsäck-tricket >>

31 maj
Svårt att tippa tätstriden

Det är svårt att tippa både tätstriden och kampen om SM-medaljerna i årets ASICS Stockholm Marathon. På det internationella planet handlar det om Kenya och Etiopien. På damsidan blir det ny svensk mästarinna.
Debele Tulu favorit i ovisst lopp
Alla deltagare i SM-klassen

30 maj
Ny bok om maratonlopp i Stockholm under 100 år

Lagom till ASICS Stockholm Marathon utkommer Maratonlopp i Stockholm under 100 år. Boken berättar om de stora maratonloppen i Stockholm de hundra senaste åren; OS 1912, EM 1958 och Stockholm Marathon.
Läs mer på Marathon.se

30 maj
Ny låt om maratonlöpning i Stockholm

Maratonlöpningen i Stockholm får en egen låt, “Run Run Run, the Streets of Stockholm”. Adolphson&Falk hyllar 100 år av maratonlöpning i Stockholm med att släppa en ny låt.
Lyssna på låten, och läs mer!

29 maj
Sju tips dagarna före maran

Den sista veckan, de sista dagarna och de sista timmarna innan ett maratonlopp kan det vara nervöst. Uppladdningen är en svår konst. Här är sju tips de sista dagarna för maratonlöpare.
Läs mer på Marathon.se

28 maj
Rekord med 21 266 löpare från 83 nationer

Intresset för ASICS Stockholm Marathon är större än någonsin. 21 266 löpare är anmälda till årets maratonlopp som avgörs lördagen den 2 juni. Det är den högsta siffran i tävlingens 34-åriga historia.
Läs mer

22 maj
Viktigt att tänka på inför kraftprovet!

Ett maratonlopp över 42 195 meter är ett kraftprov. Ställ inte upp om du inte är helt frisk. Det kan vara farligt att springa om du är förkyld eller känner dig hängig.
Läs denna information!

21 maj
Toppa maraton-formen med Anders Szalkai

Med mindre än två veckor kvar till maratonloppet börjar förberedelserna och formtoppningen. Träningsexpert Anders Szalkai, som vann Stockholm Marathon 2001, går igenom, träning energiladdning och utrustning. Och hur är det egentligen? Ska man lägga in ett långpass till?
Läs mer på Marathon.se

21 maj
122 löpare med minst 25 lopp

122 av de anmälda har genomfört minst 25 ASICS Stockholm Marathon. 26 av dem har sprungit samtliga 33 lopp sedan premiären 1979.
Här är alla namnen

21 maj
152 miljoner kr i turistintäkter

I fjol genererade de tillresta löparna och deras medföljande 152 miljoner kronor i turistintäkter. Det visar en undersökning som USK (Utrednings- och statistikkontoret AB) gjorde på uppdrag av turistorganisationen Stockholms Visitors Board vid 2011 års ASICS Stockholm Marathon.
Läs mer

14 maj
Årets klädkollektion är här

Årets kläd-kollektion för ASICS Stockholm Marathon 2012 är här. Det finns kortärmade och långärmade T-shirts, kepsar, hood-jackor, linnen samt givetvis skor. Kollektionen säljs via Löplabbets web-shop samt givetvis vid nummerlappsutdelningen för ASICS Stockholm Marathon.
Till Löplabbets web-shop

26 april
Tag tåget till målet

Res enkelt till ASICS Stockholm Marathon! Lämna bilen hemma och följ med till årets stora löparfest! SJ erbjuder dig som tävlar 20% rabatt på tågresan till Stockholm. Självklart får din hejarklack, familj eller vänner samma rabatt då ni reser tillsammans.
Läs mer.

3 april
Tävlingsinfo ASICS Stockholm Marathon 2012

Lördagen den 2 juni avgörs den 34:e upplagan av ASICS Stockholm Marathon. Loppet har två gruppstarter. Grupp 1 startar kl 12.00 och grupp 2 kl 12.10.
21 122 löpare från 81 länder är anmälda vilket är den högsta siffran i loppets historia.
Viktig information inför loppet

2 april
Garmins farthållare hjälper dig hålla tempot

Är du osäker på vilket tempo du ska hålla under loppet? I så fall hjälper Garmins farthållare dig att hitta rätt fart. Häng på någon av de erfarna maratonlöpare som springer loppet i ett jämnt tempo med en sluttid från 3 timmar till 5 timmar och 30 minuter.
Läs mer

21 mars
Välkommen till en fantastisk stad

Välkommen till Stockholm - en av världens vackraste huvudstäder! Lika delar vatten, grön- områden och bebyggelse gör Stockholm till en fantastisk stad för både ute- och inomhusaktiviteter.
Läs mer
Se video – Stockholm från ovan

28 februari
Tag Marathon-expressen från Göteborg till Stockholm

För löpare – och supporters – från Göteborg och Västsverige är Marathon-expressen ett bekvämt och miljömässigt sätt att resa till ASICS Stockholm Marathon. SJ Event erbjuder resa med X2000, tur/retur över tävlingsdagen den 2 juni.
Läs mer

23 februari
TV4 sänder ASICS Stockholm Marathon till 2015

TV4-Gruppen fortsätter satsningen på löpning och friidrott och förlänger avtalen om att sända XL-galan, ASICS Stockholm Marathon och Tjejmilen till och med 2015.
– Vi ser fram emot att fortsätta sända dessa tre evenemang, som adderar många positiva värden till TV4, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen.
I sommar sänder TV4 ett sammandrag från Jubileumsmaran Stockholm 1912–2012.

6 januari
Invigning av Stockholms jubileumsår

Efter regn och töväder under jul- och nyårshelgen blev det minusgrader och vinterväder när det var dags att inleda Stockholms 100-årsfirande av 1912 års OS och av byggandet av Stockholms Stadion.
3–4 000 åskådare hade sökt sig till Östermalms Idrottsplats, nära Stockholms Stadion, där det bland annat bjöds på invigningstal, isfestival, fyrverkeri och isdisco.
Under 2012 genomförs ett hundratal jubileumsevenemang. Två av de viktigaste år ASICS Stockholm Marathon den 2 juni och Jubileumsmarathon Stockholm 1912–2012 den 14 juli.
Här är listan över samtliga jubileumsevenemang.

20 december
Asics öppnar ny typ av sportbutik mitt i Stockholm

I vår öppnar Asics en stor egen butik vid Norrmalmstorg mitt i Stockholm. Butiken på Hamngatan 15 blir på 710 kvadratmeter. Den kommer att erbjuda löparna det japanska sportföretagets senaste produkter, men också annan omfattande service.
Läs mer på Marathon.se

5 december
Häng med - nu börjar maratonträningen!

Med ett halvår till ASICS Stockholm Marathon startar träningsprogrammen,
– Alla program har en progression där de första veckorna ser relativt lätta ut, säger träningsexperten Anders Szakai som till 2012 års lopp slipat ytterligare på sina populära program.
Läs mer på Marathon.se

1 december
Rekord med 21 122 löpare från 78 länder

När anmälan till 2012 års ASICS Stockholm Marathon stängdes den 1 december var 21 122 löpare är anmälda vilket är 500 över förra årets rekordsiffra. Det är sextonde året i följd som antalet anmälda ökar.
13 368 av de hittills anmälda kommer från Sverige, 7 754 från andra nationer. Löpare från 78 nationer återfinns i startlistan. 26 procent av de anmälda är kvinnor, 74 procent män.
Läs mer

1 december
Drygt 21 000 anmälda – fler får tyvärr ej plats i loppet

Det är tyvärr för sent för att anmäla sig till ASICS Stockholm Marathon 2012.
Maxgränsen 21 000 anmälda passerades kl 12.17 den 1 december. Då sattes stopp för fler anmälningar.
Läs mer

29 november
Maratonträning för 100 år sedan

Anders Szalkai har läst två böcker från början av det förra seklet med träningsråd för maratonlöpare. Han upptäckte att flera av dagens träningsprinciper gällde redan för hundra år sedan.
Läs mer på Marathon.se

18 november
2 862 platser kvar

Nu har det det kommit in anmälningar från 18 138 löpare. Anmälningar från 21 000 löpare accepteras till 2012 års ASICS Stockholm Marathon. Det innebär att det finns 2 862 platser kvar i loppet.

15 november
Maraton i centrum när Stockholm firar 100 år

Nästa år är det hundra år sedan de femte olympiska spelen avgjordes i Stockholm och även hundra år sedan Stockholms Stadion invigdes. Detta firas under hela 2012 med drygt hundra olika idrotts- och kulturevenemang i huvudstaden.
Två av de viktigaste jubileumsevenemangen är ASICS Stockholm Marathon den 2 juni och Jubileumsmarathon den 14 juli.
Läs mer på Marathon.se

7 november
5 000 platser kvar

Det har kommit in anmälningar från 16 043 löpare. Den 7 november i fjol var 15 861 löpare anmälda. Anmälningar från 21 000 löpare accepteras till 2012 års ASICS Stockholm Marathon. Det innebär att det nu finns knappt 5 000 platser kvar i loppet.
Kontrollera antalet anmälda

6 november
Åttonde plats för Isabellah i New York

Isabellah Andersson kom på åttonde plats i New York Marathon efter ett lopp där hon öppnade försiktigt men sedan pockade flera placeringar.
– Jag är nöjd med att jag lyckades ta mig i mål, kommenterar Isabellah som var riktigt trött efter tävlingen.
läs mer på Marathon.se

1 november
Isabellah höjer tempot inför New York Marathon

Den fyrfaldiga Stockholm Marathon-vinnaren Isabellah Andersson är en av de mest meriterade kvinnliga löparna i New York Marathon som avgörs på söndag (den 7 november). Hon har tränat på ett delvis nytt sätt under uppladdningen inför debuten i världens mest uppmärksammade maratonlopp.
Läs mer på Marathon.se

7 oktober
10 000 platser kvar

Den 7 oktober hade det kommit in anmälningar från 11 085 löpare. Samma datum i fjol var 9 746 löpare anmälda. Anmälningar från 21 000 löpare accepteras till 2012 års ASICS Stockholm Marathon. Det innebär att det nu finns knappt 10 000 platser kvar i loppet.
Kontrollera antalet anmälda

17 september
Tio tips för att klara löparhösten

Den 5 december börjar Anders Szalkais träningsprogram på 26 veckor inför ASICS Stockholm Marathon. Vi ger tio tips på hur du ska kunna hålla igång träningsglädjen även när mörkret och kylan tar överhanden.
Läs mer på Marathon.se

21 augusti
6 172 löpare anmälda

Den 21 augusti var 6 172 löpare anmälda till ASICS Stockholm Marathon 2012. Samma datum i fjol var 4 105 löpare anmälda.
Anmälan från 21 000 löpare accepteras.

18 juli
4 468 löpare anmälda

4 468 löpare är anmälda till ASICS Stockholm Marathon 2012. den 18 juli i fjol var 2 758 löpare anmälda.