Junior Marathon lördag 3 juni 2017


För dig som är mellan 14 och 19 år och har "växt ur" Minimaran. Loppet avgörs den 3 juni, alltså samma dag, som ASICS Stockholm Marathon. Du springer 4,2 kilometer - vilket är en tiondels maraton.Anmäl dig här

Här hittar du lite kort info om våra anmälningsavgifter. Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt. Se vår prismatris nedan för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2017.Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:

• Betala direkt hos din internetbank.
• Betala med Visa, MasterCard.
• Betala med faktura via Klarna.

ANMÄL DIG HÄR >>>

Genom att anmäla dig till loppet godkänner du Juniormarans allmänna villkor.
Anmälan är personlig, din startplats kan inte överlåtas till annan person.

Om loppet

Starten går på Lidingövägen, på samma plats som ASICS Stockholm Marathon, bara några minuter efter det att de sista maratonlöparna gett sig iväg. Och precis som maratonlöparna springer deltagarna i Junior Marathon i mål på anrika Stockholms Stadion. Läs mer om Stockholms klassiska Stadion.
Bankarta hittar du här.

Inramningen kommer att bli extra häftig med musikstationer, DJ:s, och happenings av olika slag. Och självklart en massa hejarop och flaggor.

Junior Marathon blir ett ypperligt tillfälle för dig att känna på den härliga atmosfären som alltid infinner sig då ASICS Stockholm Marathon avgörs. Du får inte missa chansen att springa på Stockholms gator - alla kan vara med! Junior Marathon är ett lopp för alla – både för dig som är nybörjare eller kanske har tränat friidrott i flera år. Du kan jogga i din egen takt, eller kuta för seger.

Alla startar samtidigt men det är 6 olika klasser:

Flickor 14-15 år, Pojkar 14-15 år (födda 2002 och 2003)
Flickor 16-17 år, Pojkar 16-17 år (födda 2000 och 2001)
Flickor 18-19 år, Pojkar 18-19 år (födda 1999 och 1998)

Starten sker på Lidingövägen strax efter det att den sista startgruppen i ASICS Stockholm Marathon har gett sig iväg. Banan som mäter 4,2 km (ett tiondels maratonlopp) går på södra delen av Valhallavägen ner mot Gärdet, där vänder den och du springer den norra delen av Valhallavägen tillbaka till Stockholms Stadion och en storslagen målgång. Väl i mål blir du belönad precis som maratonlöparna med medalj, goodiebag och en t-shirt.

Längs banan finns två vätskestationer och musik.

Medalj och T-shirt

Alla som fullföljer Junior Marathon får loppets eleganta medalj samt en T-shirt från ASICS.