Junior Marathon lördag 4 juni 2016


För dig som är mellan 14 och 19 år och har "växt ur" Minimaran. Loppet avgörs den 4 juni, alltså samma dag, som ASICS Stockholm Marathon. Du springer 4,2 kilometer - vilket är en tiondels maraton.


Starten går på Lidingövägen, cirka klockan 12.20, på samma plats som ASICS Stockholm Marathon, bara några minuter efter det att de sista maratonlöparna gett sig iväg. Och precis som maratonlöparna springer deltagarna i Junior Marathon i mål på anrika Stockholms Stadion. Läs mer om Stockholms klassiska Stadion.
Bankarta hittar du här.

Inramningen kommer att bli extra häftig med musikstationer, DJ:s, och happenings av olika slag. Och självklart en massa hejarop och flaggor.

Junior Marathon blir ett ypperligt tillfälle för dig att känna på den härliga atmosfären som alltid infinner sig då ASICS Stockholm Marathon avgörs. Du får inte missa chansen att springa på Stockholms gator - alla kan vara med! Junior Marathon är ett lopp för alla – både för dig som är nybörjare eller kanske har tränat friidrott i flera år. Du kan jogga i din egen takt, eller kuta för seger. Oavsett hur du gör så är stämningen och inramningen vid ASICS Stockholm Marathon något utöver det vanliga.

Alla startar samtidigt men det är 6 olika klasser:

Flickor 14-15 år, Pojkar 14-15 år (födda 2002 och 2001)
Flickor 16-17 år, Pojkar 16-17 år (födda 2000 och 1999)
Flickor 18-19 år, Pojkar 18-19 år (födda 1998 och 1997)

Starten sker på Lidingövägen strax efter det att den sista startgruppen i ASICS Stockholm Marathon har gett sig iväg. Banan som mäter 4,2 km (ett tiondels maratonlopp) går på södra delen av Valhallavägen ner mot Gärdet, där vänder den och du springer den norra delen av Valhallavägen tillbaka till Stockholms Stadion och en storslagen målgång. Väl i mål blir du belönad precis som maratonlöparna med medalj, goodiebag och en t-shirt.

Längs banan finns två vätskestationer och musik.

Medalj och T-shirt

Alla som fullföljer Junior Marathon får loppets eleganta medalj samt en T-shirt från ASICS.

Direktanmälan 2-3 juni

Den ordinarie anmälningstiden för Stockholm Junior Marathon har gått ut. Enda chansen att anmäla sig så här sent är att göra en direktanmälan den 2–3 juni.
Mer information

Träna inför Junior Marathon

En av arrangörsklubbarna Spårvägens FK hjälper till med träningen för dig som bor i Stockholmsområdet och vill komma i form till Junior Marathon. Söndagen den 17 april startar träningen och sker sedan 1 gång/veckan fram till att Junior Marathon avgörs. Träningen utgår från Östermalms IP.
I avgiften till träningen ingår anmälningsavgiften till Junior Marathon.

Mer information om hur du anmäler dig till träningen.

Friidrottsskola i sommar

Är du sugen på att provapå friidrott i sommar så häng på arrangörklubben Spårvägens FKs friidrottsskola.
Spårvägens FK arrangerar under 3 veckor sommarfriidrottsskola på Östermalms IP för åldrarna 10-15 år, det är veckorna 25, 26 och 32.
För mer information och anmälan.