ASICS Stockholm Marathon 2017Lördagen den 3 juni 2017 går ASICS Stockholm Marathon för 39:e gången i ordningen. Att springa ett maraton, 42 195 meter, på Stockholms gator är något du helt enkelt måste göra någon gång i ditt liv. För utmaningen. För känslan. Välkommen!


Här hittar du all information om loppet:

ASICS Stockholm Marathon är årets tuffaste folkfest och roligaste kraftprov.
• 42 195 meter genom Stockholm på världens kanske vackraste maratonbana.
• Löpare från hela världen.
• Entusiastiska åskådare skapar en härlig stämning under loppet.

Klassisk distans och klassisk arena

Maratonsträckan 42 195 meter är en klassisk distans för alla som vill springa långt. Det började i Aten 1896. Vid de första olympiska spelen blev maratonloppet spelens höjdpunkt. Tre år senare ordnades det första maratonloppet i Sverige.

När OS avgjordes i Stockholm 1912 var maratonlöpningen en huvudattraktion med fullsatta läktare när löparna sprang i mål på Stockholms Olympiastadion. Denna klassiska arena är också målet för ASICS Stockholm Marathon.

Anmälan

Välkommen – anmälan öppen!
Du vinner på att anmäla dig tidigt. Se vår prismatris nedan för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2017.

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:

• Betala direkt hos din internetbank.
• Betala med Visa, MasterCard.
• Betala med faktura via Klarna.

Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften återbetalas ej om du tvingas lämna återbud såvida du inte tecknat Folksams försäkring Startklar (se info nedan) och uppfyller villkoren i denna försäkring.
Namnbyte på startplatsen är möjligt. Se Frågor och svar.Två varv genom Stockholm

Du springer en tvåvarvsbana genom Stockholm som passerar flera av huvudstadens mest välkända byggnader, t.ex. Dramaten, Slottet, Stadshuset och Centralstationen.

Start kl 12.00

ASICS Stockholm Marathon 2017 startar kl 12.00 lördagen den 3 juni. Start på Lidingövägen utanför Stockholms Olympiastadion.
Löparna delas upp i två grupper som startar med tio minuters mellanrum.

Sportdryck, musik och mycket mer

Under och efter loppet får alla löpare fin service:
• Vid 17 vätskekontroller serveras sportdryck eller vatten.
• Längs banan bjuds det på druvsocker, frukt m.m.
• Musik efter banan, allt från rock till samba.
• Var femte kilometer finns klockor för mellantider.
• Vid målet väntar bananer, bullar, kaffe, dryck m.m.
• Läkare och sjukvårdare finns till hands.
• Kunniga massörer behandlar trötta ben vid målet.
• Snabb resultatservice via internet och SMS.

Expo och Pastaparty

Allt är nära vid ASICS Stockholm Marathon. Loppet har start på Lidingövägen utanför Stockholms Olympiastadion och mål inne på den vackra arenan.
Under torsdagen (15-20), fredagen (10-20) och lördagen (08-11) ordnas nummerlappsutdelning och Marathon Expo på Östermalms IP. På fredagen bjuder ZETA på Pastaparty (12-20).
Före start på lördagen samlas alla deltagare på Östermalms Idrottsplats som ligger 200 m från Olympiastadion.
Efter målgången fortsätter du till Östermalms IP där alla löpare bjuds på förfriskningar.

Din verkliga löptid

Tidtagningen sker med hjälp av ett datachip som varje deltagare har fäst på skon. På detta sätt noteras din verkliga löptid, d v s tiden från passering av startlinjen till passering av mållinjen.
I resultatlistan finns även tiden från startskottet till passering av mållinjen angiven.

Nio mellantider

För alla löpare noteras mellantider var femte kilometer: 5 km, 10 km, 15 km, 20 km, 21,1 km (halva loppet), 25 km, 30 km, 35 km och 40 km.

Finisher T-shirt

Alla fullföljande får 2017 års ASICS Stockholm Marathon Finisher T-shirt i funktionsmaterial. Du anger önskad storlek redan när du anmäler dig till loppet.

Exklusiv medalj

Vid målet får du den exklusiva ASICS Stockholm Marathon-medaljen. Den har en diameter av sju centimeter och väger ett och ett halvt hekto. Medaljen har varje år ett känt Stockholmsmotiv.

Häng med farthållarna!

Är du osäker på vilket tempo du ska hålla i ASICS Stockholm Marathon så är det bara att hänga på någon av våra farthållare. Erfarna maratonlöpare – utrustade med en tydlig flagga – springer loppet i jämnt tempo. Det finns farthållare för sluttider från 3.00 till 5.30.

Pastaparty

Under fredagen är du och alla andra löpare välkomna till ZETA Pastaparty på Östermalms IP (nära nummerlappsutdelningen och Stockholms Olympiastadion).

Löparservice

Efter målgången bjuds alla löpare på vatten, läsk, kaffe, frukt, korv och bröd, Erdinger alkoholfritt öl för att fylla på energidepåerna igen.

Åldersklasser

ASICS Stockholm Marathon har följande åldersklasser:
seniorer, 40 år, 45 år, 50 år, 55 år, 60 år och 65 år.

Maxtid och minimiålder

Manliga och kvinnliga löpare födda 1999 eller tidigare får starta. Maxtiden är sex timmar.

Startlistan

Inom tre dagar från det att du anmält tid finns ditt namn i startlistan.

2017 års officiella träningströja

Passa på och köp den officiella träningströjan för ASICS Stockholm Marathon 2017 när du anmäler dig. Tröjan är blågrön, med texten texten ”Jag tränar för ASICS Stockholm Marathon 2017” på svenska och engelska tryckt i orange på bröstet. Funktionströjan från ASICS och finns i storlekarna: Herr S – XXL och Dam S – XL. Pris: 235 kr inklusive porto. Du får den med posten cirka tre veckor efter du gjort din anmälan

Startklar och Startklar Plus

Folksam erbjuder försäkringarna Startklar och Startklar Plus som du kan teckna när du anmäler dig.
Om du har Startklar och tvingas lämna återbud till loppet på grund av sjukdom, skada eller olycksfall som kan styrkas med läkarintyg så får du din anmälningsavgift återbetald.
Startklar, som även innehåller en olycksfallsförsäkring, gäller i ett helt år för alla svenska långlopp som du anmäler dig till. Kostnad: 155 kr.
Startklar Plus ger samma skydd som Startklar samt att olycksfallsförsäkringen gäller även under träning. Kostnad: 275 kr.
Läs mer om Startklar och Startklar Plus!

Klass för rullstolsåkare

ASICS Stockholm Marathon har en klass för rullstolsåkare. Här gäller Svenska Handikappidrottsförbundets friidrottsregler. Det innebär att rullstolsåkning, men ej armcykel, är tillåtet.

Ej tillåtet med barnvagnar, cyklar mm

Det är inte tillåtet att delta i ASICS Stockholm Marathon med någon form av anordning på hjul (bortsett från de rullstolar som är anmälda i rullstolsklassen). Det gäller till exempel barnvagnar, cyklar, baby joggers, joelettes, rullskridskor, rullskidor, inlines och skateboards.

Information

Alla anmälda får startbevis och utförlig information i slutet av april. All information inför loppet hittar du samtidigt här på hemsidan.
Undrar du över något så kontakta gärna vårt kansli.
E-post: info@StockholmMarathon.se
Telefon: 08 – 545 664 40.
Kansliet är öppet måndag–fredag kl 9.00–12.00 och kl 13.00–16.00.

Arrangörsklubbar

ASICS Stockholm Marathon arrangeras av Stockholm Marathon Gruppen med friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK.
Titelsponsor: ASICS.

Loppet är sanktionerat av Svenska Friidrottsförbundet och av AIMS (Association of International Marathons).

Välkommen till ASICS Stockholm Marathon 2017!