Seedningsregler för ASICS Stockholm Marathon 3 juni, 2017


I ASICS Stockholm Marathon startar deltagarna i nio olika startgrupper. Startgrupperna A-E startar kl.12.00 och F-J startar kl. 12.10. Vilken startgrupp en löpare hamnar i bestäms av olika faktorer som beskrivs här.Tabellen nedan ger en preliminär indikation av startgrupp, de exakta gränserna bestäms först då vi tilldelar startnummer i mitten av april och det görs först då för att alla startgrupper ska bli lika stora. Det minimerar trängsel och ger den bästa löpupplevelsen. Tidgränserna ändras något från år till år och det beror ju på de som anmält sig och vilka tidigare meriter de har.

Tidigare resultat i ASICS Stockholm Marathon
Löpare som genomförde ASICS Stockholm Marathon 2015 och/eller 2016 kommer att seedas in efter sin bästa tid vid dessa två tävlingsår. Finns det någon annan bättre merit tas det hänsyn även till den. Jämför din tid med tabellen intill för att få en indikation på vilken startgrupp du kan komma att placeras i.

Andra lopp, maraton och halvmaraton
Löpare som sprungit ett sanktionerat maraton- eller halvmaratonlopp under tidsperioden 1 jan 2016 till 10 april 2017 och inte redan har angivit meriten i anmälan kan seeda upp sig. Skicka ett mejl till info@stockholmmarathon.se och ange ditt namn och din nya merit.

Gör du ett meriterande resultat efter den 10 april så seedar du upp dig på nummerlappsutdelningen i samband med ASICS Stockholm Marathon. Gå till informationsdisken så hjälper de dig där.

ASICS Stockholm Marathons seedningslopp, ASICS Premiärmilen
Löpare som genomfört Premiärmilen 2017 kan tillgodaräkna sig resultatet för att seeda sig till ASICS Stockholm Marathon 2017. Premiärmilen är det enda 10 km lopp som berättigar till seedning till ASICS Stockholm Marathon. Tiderna som gäller för ASICS Premiärmilen kan du läsa om här.>>


De här tiderna gäller för de olika startgrupperna: