Karta över banan för ASICS Stockholm Marathon
Välkommen till vår nya informativa karta. Här får du en perfekt överblick över ASICS Stockholm Marathons bana. Dessutom kan du zooma in för att få information om tävlingsområdet, se vilka gator banan passar och exakt var de olika vätskekontrollerna ligger. Här kan du även få utmärkt trafikinformation som underlättar för dig som är ute i trafiken den 30 maj. Längst ner till höger finns en förklaring över kartans symboler.

Här får du tre bra tips som underlättar din användning av kartan:
1. Sätt kartan i fullskärmsläge genom att klicka på de två små pilarna som ligger under zoomen + och – högst upp till vänster, så får du en bättre överblick.
2. Zooma med + och – knapparna för att komma närmre. En perfekt funktion att använda vid vårt expoområde precis intill start- och målområdet. Då får du en tydlig bild av var till exempel nummerlappsutdelningen, klädinlämning, omklädnad, värdeinlämning och pastapartyt håller till.
3. Skaffa dig trafikinformation. För markören över trafikljusen på kartan så dyker en textruta upp med trafikinformation i text och vilka gator som berörs.

TVÅ VARV I HJÄRTAT AV STOCKHOLM

Du passerar flera av Stockholms mest välkända byggnader på dina två varv genom innerstaden. Starten sker vid Stockholms Olympiastadion. Banan går sedan längs Valhallavägen och till höger på Oxenstiernsgatan, förbi Sveriges Televisions kontorskomplex. Sedan väntar Strandvägen med vattnet, båtarna, kajerna och de palatslika husen med paradvåningar från slutet av 1800-talet. Fram mot Dramaten tätnar åskådarleden.

Vi springer förbi Nybroplan, Kungsträdgården och Operan innan vi via Strömbron kommer fram till Gamla Stan. Till höger syns Riksdagshuset, till vänster Grand Hotel och vandrarhemmet af Chapman. Rakt fram ligger Slottet.
Det är flackt och lättlöpt längs Skeppsbron – under 1600-talet centrum för Sveriges näringsliv – fram till Slussen.
Vi når Söder Mälarstrand, med pråmar och skepp på ena sidan och Mariabergets 1700-talsbebyggelse på den andra, innan det är dags för Västerbron. De flesta löparna klarar bron galant på det första varvet, men andra gången kan stigningen på 34 meter kännas tyngre.

Efter en lång utförslöpa väntar Rålambshovsparken och Norr Mälarstrand, där banan går längs vattnet fram till Stadshuset. Vi lämnar Kungsholmen när vi springer över Stadshusbron och når Tegelbacken på Norrmalm. Där viker banan av åt vänster in på Vasagatan, förbi Centralstationen och Norra Bantorget.
Därefter springer vi uppför Torsgatan fram till S:t Eriksplan. Banan går sedan på Odengatan förbi Vasaparken, Odenplan och Stadsbiblioteket innan löparna viker in mot Karlavägens lummiga allé.

När Stadion passeras efter 16,6 km återstår det andra varvet. Den här gången går banan vid Berwaldhallen till vänster på Strandvägen och Djurgårdsbrunnsvägen. Löparna springer på Greve von Essens över Gärdet, rundar sedan Kaknästornet och kommer därefter ut på Djurgården. Vi passerar Skansen, Gröna Lund och Nordiska Museet innan vi kommer till Strandvägen.
Från Strandvägen är det samma sträckning som på första varvet. Efter 42,2 km väntar målet på Stockholms vackra Olympiastadion, byggd till sommar-OS 1912.

Utförlig beskrivning av banan, kilometer för kilometer