ASICS STOCKHOLM MARATHON 
NYTT DATUM 5 SEPTEMBER 2020

ASICS Stockholm Marathon flyttas till den 5 september 2020
Efter intensiva arbetsveckor på grund av det rådande läget med coronautbrottet vill vi idag meddela att årets ASICS Stockholm Marathon flyttas från den 30 maj till den 5 september, och kommer då att arrangeras samma dag som Ramboll Stockholm Halvmarathon med Stockholm Stadion som gemensamt evenemangsområde. I denna tuffa tid är vi glada över att ha hittat en möjlighet att arrangera det 42:a ASICS Stockholm Marathon 2020 och vi tackar för ditt tålamod i väntan på beskedet. Vi lovar att göra den 5 september till en upplevelse utöver det vanliga!

Du som är anmäld till årets ASICS Stockholm Marathon kommer att få din startplats automatiskt flyttad till den 5 september. Vi har dock full förståelse för att det nya datumet inte passar alla deltagare och erbjuder därför möjligheten att överföra startplatsen till en annan löpare. Vi återkommer med info om hur du gör ett namnbyte. 

Vi på Marathongruppen samlar över 200 000 löpare i drygt 40 olika evenemang runt om i landet varje år, varav flera under våren och tidig sommar. Det har varit (och är fortfarande) en stor utmaning att kartlägga hur situationen kommer påverka vår verksamhet. Vi gör allt i vår makt för att överleva den här krisen så att vi kan fortsätta att arrangera motionslopp i många år till. Det har tagit tid att gå igenom alla möjliga alternativ och vi hoppas att den lösning vi nu presenterar för ASICS Stockholm Marathon är ett bra alternativ för så många av er deltagare som möjligt.

Vi är en ideell organisation där allt vårt överskott går tillbaka till våra ägarföreningar, andra samarbetsarrangörer och funktionärsföreningar – totalt över hundra idrottsföreningar som får in stora delar av sina årsintäkter genom våra evenemang. En idrottsrörelse som redan innan coronautbrottet var underfinansierad, och som nu står inför sin största ekonomiska kris någonsin på grund av inställda och flyttade evenemang. I dagsläget har vi därför inte möjlighet att betala tillbaka anmälningsavgifter eller att flytta över dem till 2021. Flytt av startplatser till 2021 års lopp kommer endast att erbjudas till våra löpare som är bosatta utanför Sverige, då det fortfarande råder stor ovisshet kring läget för internationella resor i början av september. Vi återkommer med mer info om detta. 

Att träna till ett maraton kräver dedikation och hårt arbete och vi förstår att det blir en tuff omställning i träningen när loppet flyttar fram tre månader. Som hjälp på vägen kommer du inom kort att få tillgång till ett 20 veckors träningsprogram som drar igång i slutet av april.

Under maratonhelgen skulle även ASICS Stockholm High Five (den 29 maj) samt Stockholm Mini Marathon och Leo’s Minsta Maran (den 31 maj) ha arrangerats. Dessa lopp är också flyttade och i dagsläget har ASICS Stockholm High Five fått ett nytt datum, fredagen den 4 september. Stockholm Mini Marathon och Leo’s Minsta Maran kommer också att arrangeras under hösten, vi återkommer med datum.

ASICS Stockholm Marathon den 5 september behåller samma starttider som det ursprungliga loppet, det vill säga klockan 12.00 och 12.10. Ramboll Stockholm Halvmarathon avgörs samma dag klockan 9.00. Ur svårigheter växer möjligheter, och vi är väldigt förväntansfulla inför att få leverera en helt unik loppdag då två av Sveriges mest kända motionsevenemang går av stapeln. Det blir en löparfest som Stockholm aldrig skådat tidigare! Mer info om den nya maratonhelgen kommer att publiceras löpande i nyhetsbrev, här på stockholmmarathon.se och i våra sociala kanaler. Där kommer du även att kunna läsa mer om hur du hakar på våra kostnadsfria virtuella lopp, en satsning vi gör tillsammans med Sverige Springer och jogg.se för att inspirera er löpare att hålla träningsmotivationen uppe. Genom Länge Leve Loppet kommer du varje vecka framöver att kunna tävla mot dig själv och andra, var du än befinner dig i Sverige. 

Vi är stolta över att ha just dig som deltagare i ASICS Stockholm Marathon 2020, tack för ditt stöd och förståelse. Vi är också oerhört tacksamma över det stöd vi har fått från våra samarbetspartners, leverantörer och myndigheter under arbetet för att hitta ett nytt datum. Vi ses den 5 september!

Med vänliga hälsningar,
Daniel Almgren, VD Marathongruppen

Om du har frågor och funderingar, besök vårt kundforum här!

ANMÄLAN

Från starten på exklusiva Östermalm, via Vasastans trendiga puls, Kungsholmens vattenstråk och maffiga Stockholms Stadshus. Gamla Stans historiska kärna med kungliga slottet som ledsagare, naturen på Djurgården, och hippa Södermalm, innan banan tar dig tillbaka till den unika målgången på Stockholms Stadion, skådeplats för Olympiska spelen 1912. Här får alla känslorna utlopp med den glimrande medaljen runt din hals och armarna sträckta mot skyn av glädje! ASICS Stockholm Marathon är ett av Europas största maratonlopp. Vi vågar också lova att det är ett av världens allra vackraste!


PRISSTEGEN

Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt. Se vår prismatris för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2020.

Du som är född 2000 eller senare springer gratis
Som landets största arrangör av motionsevenemang vill Marathongruppen främja folkhälsan. Ett sätt vi gör det på är att under 2020 bjuda ungdomar, födda 2000 eller senare på anmälningsavgiften till ASICS Stockholm Marathon och ett antal andra motionslopp. Anmäl dig i klassen ”Max 20 år”. Obs! Du måste visa ID-handling när du hämtar din nummerlapp. Du får delta i ASICS Stockholm Marathon från det år du fyller 18 år.

PERIOD 1

880 kr

30/5-9/6 2019
PERIOD 2

920 kr

23/8–27/10 2019
PERIOD 3

995 kr

28/10 2019–2/2 2020
PERIOD 4

1095 kr

3/2–30/8 2020
anmälan
PERIOD 5

1195 kr

3/9-5/9 2020

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din internetbank
• Betala med Visa, MasterCard
• Betala med faktura via Klarna

Du får delta i ASICS Stockholm Marathon från det år du fyller 18 år (född 2002 eller tidigare). Genom att anmäla dig till loppet godkänner du ASICS Stockholm Marathons  allmänna villkor. Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften återbetalas ej om du tvingas lämna återbud såvida du inte tecknat Folksams motionsloppsförsäkring och uppfyller villkoren i denna försäkring.

Köp presentkort

TRÄNA I SNYGGASTE TRÖJAN

Passa på att köpa ASICS Stockholm Marathons officiella träningströja. Supersnygg tycker vi! Tröjan är blå med läckert stockholmsmotiv i gult. Den finns i storlekarna Herr S-XXL och Dam S-XL. Du kan lägga till tröjan som ett tillval när du anmäler dig till loppet. Den finns även att köpa på Löparshopen.

SPRING FÖR FÖRÄNDRING

Vi är väldigt stolta över vårt samarbete med Hand in Hand och kampanjen Run for Change. Hand in Hand tränar och utbildar kvinnor och unga i entreprenörskap, så att de kan starta egna företag och hjälpa sig själva och sina familjer ur fattigdom.

Under ASICS Stockholm Marathon 2020 ger vi dig som deltagare en unik möjlighet att stötta Hand in Hands viktiga arbete och samtidigt tävla om en träningsresa till maratonmeckat Iten i Kenya. På resan tränar de två vinnarna med Urban Tribes och elitlöparna Mustafa Mohamed och Charlotte Karlsson. Du deltar genom att skänka 150 kronor till Hand in Hand och då får du en Run for Change-”tatuering” att springa med under loppet. Målet med insamlingen är att starta ett byprojekt i närheten av Iten, som även kommer att besökas under resan. All info om tävlingen och Run for Change hittar du via den här länken.

 

FÖRBESTÄLL LANGNINGSSERVICE

Här kan du förbeställa ditt langningspaket till Stockholm Marathon 2020, via bannern till höger. 

När du bokat ditt paket får du en biljett som du tar med till Enervits monter under ASICS Stockholms Marathons Expo för att hämta ut ditt paket. 

 

RESA

Res smidigt och miljövänligt till loppet! Boka din tågresa till ASICS Stockholm Marathon och få 10 procent rabatt på tågbiljetterna hos SJ. Gäller för utresa torsdag-lördag (3-5 september) och hemresa lördag-onsdag (5-9 september). 


BOENDE

Om du letar boende under maratonveckan så hjälper vi dig gärna! Kolla in våra rekommenderade hotell i centrala Stockholm med omnejd. Samtliga hotell ligger antingen på smidigt gångavstånd eller vid tunnelbanestationer i nära anslutning till  evenemangsområdet runt Stockholms Stadion.

FULL SERVICE

 

FÖRE LOPPET

Nyhetsbrev med aktuella ämnen.

Provlöpning av banan.

Zetas pastaparty dagen innan loppet.

Expo med nummerlappsutdelning.

Fotvård och massage (Axelsons).

UNDER LOPPET

 

Farthållare

Farthållare hjälper dig att nå din drömtid. Farthållare finns för tiderna: 3.00, 3.15, 3.30, 3.45, 4.00, 4.15, 4.30, 4.45, 5.00, 5.15 och 5.30.

Servicestationer

Vatten och sportdryck finns på 17 ställen längs banan.

Extra energi

Bananer, energibars, kaffe, vatten, buljong, läsk, saltgurka, Red Bull och ORGANICS Simply Cola by Red Bull vid utvalda servicestationer. Samt Enervits langningsservice för dig som förköpt denna service.

Trackingtjänst

Trackingtjänst för löpare som springer med mobil (gps), en rolig tjänst för familj och vänner.

Massage

Massageservice på utvalda platser.

Fotvård

Möjlighet till omplåstring.

Sjukvård

Läkare och sjukvårdare vid alla vätskestationer, samt vid start och mål.

Musik

Underhållning, speakers och aktiviteter.

Taxi

Taxi som tar dig till målet om du tvingas bryta.

EFTER LOPPET

Åtråvärd ”Finisher”-t-shirt från ASICS.

Exklusiv medalj. Nytt Stockholmsmotiv varje år.

Goodiebag med bland annat läsk, recoverydryck, banan och bullar.

Varmvattendusch.

Resultatservice. Mellantider och sluttid live på webben.

Personligt diplom (tillgängligt online).

STARTEN

Starten sker i två omgångar, kl 12.00 och 12.10, på Lidingövägen utanför klocktornet på Stockholms Stadion. Obs! Det kommer att vara trångt de första kilometerna, så ta det lugnt i början.

MAXTID

Inför 2020 års lopp har vi fått tillstånd av Polismyndigheten att utöka maxtiden från 6 till 6,5 timmar! Under loppet kommer det att finnas farthållare som springer enligt ett skräddarsytt springa-gå-upplägg (läs mer här). Dessa farthållare startar i sista startgruppen, J. Du som vill springa med, ange inga tidigare meriter när du anmäler dig för att hamna i sista startgruppen. 

SEEDNING

Din startplats i ASICS Stockholm Marathon baseras på ditt bästa halvmaraton eller längre från 1 januari 2019 eller senare. Nedan hittar du seedningstiderna för halvmaraton- respektive maratonlopp. 

BANAN

Banan är 42 195 meter lång, och kontrollmätt enligt de regler som Svenska Friidrotts­förbundet och Internationella friidrottsförbundet fastställt. Kontrollmätningen är utförd 25 april 2017 av Hugh Jones, AIMS-banmätare från Storbritannien och Mikael Hill från Stockholm. Varje kilometer är markerad med en tydlig skylt. För en mer detaljerad beskrivning av banan klicka här.

TÄVLINGSREGLER

ASICS Stockholm Marathon har följande åldersklasser för män respektive kvinnor. Det finns också en klass för dem som definierar sig med annan könstillhörighet: Seniorer (födda 1981–2002), 40 år (1976–1980), 45 år (1971–1975), 50 år (1966–1970), 55 år (1961–1965), 60 år (1956–1960), 65 år (födda 1955-1951), 70 år (1950 -1946), 75 år 1945-1941), 80 år (1940 eller tidigare). Endast löpare födda 2002 eller tidigare får starta i ASICS Stockholm Marathon.

Det är inte tillåtet att delta i ASICS Stockholm Marathon med någon form av anordning på hjul (bortsett från de rullstolar som är anmälda i rullstolsklassen). Det gäller till exempel barnvagnar, babyjoggers, cyklar, joelettes, rullskridskor, rullskidor, inlines, handcyklar och skateboards, förutom några ekipage med specialtillstånd från tävlingsledningen.

Svenska Friidrottsförbundets och Internationella Friidrottsförbundet, IAAF:s tävlingsregler gäller.

Löpare måste följa anvisningar från poliser och funktionärer. Av säkerhetsskäl är det absolut förbjudet att ha följecyklist eller att åka rullskridskor/inlines i loppet. Gåstavar är inte heller tillåtna.

KONTAKT

Har du några frågor inför ASICS Stockholm Marathon så kontakta oss gärna på telefon
08-545 664 40 (vardagar kl 9.00-12.00 och 13.00-15.30) eller mejla till [email protected]

Privacy Settings
Youtube
Vimeo
Google Maps