SANNAS MAT

Recept: Världens godaste löparmat

Den här veckan ska jag bjuda på en av mina absoluta favoriträtter. Jag tror på allvar att jag skulle kunna leva ganska länge och gott på just den här. Det är något så enkelt som tomatsås.

Att äta pasta och tomatsås som uppladdning inför ett längre eller hårdare löppass är utmärkt. Näringsrikt utan att bli för mycket fibrer. Det ger med andra ord god energi utan att utmana magen.

Passa gärna på att göra dubbel sats när du väl kokar din sås, så att du kan ha den som tillbehör till andra rätter också. Enligt mig passar den till det mesta!

Ingredienser
1/2 gul lök
1-2 vitlöksklyfta
1 morot
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater (400 g)
1 tsk socker
salt
svartpeppar

Gör så här
1. Hacka lökarna, riv moroten och fräs dem försiktigt i olivoljan tills de mjuknat.

2. Häll i tomaterna, socker, salt och peppar. Småkoka såsen i 15-20 minuter.

3. Mixa såsen slät med en stavmixer. Smaka av och låt koka vidare i 5 minuter. 

Att mixa såsen är ett litet tricks som gör den så mycket godare enligt mig – och det är helt avgörande för att mina barn ska äta den!

4. Koka pasta enligt anvisningar.

5. Blanda pasta och sås och toppa med parmesan och lite hackad basilika!

Vegetariskt, enkelt, näringsrikt, billigt och supergott. Enjoy!

Coach Sanna

Maratonmat

Mat är ett omfattande ämne och när det kombineras med löpning har vi två stora områden som behöver matchas för att du ska få en fungerande balans.

Jag har genom mina år som tränare läst åtskilda kurser i näringslära och framför allt haft turen att lära känna duktiga näringsfysiologer som jag har ställt tusentals frågor till. Det jag har kommit fram till generellt när det gäller kost är att 1.) det är väldigt individuellt och att 2.) det alltid beror på. Två svar som gäller det mesta i livet. 

Här på min matsida kommer jag att tipsa om det jag gillar, helt enkelt. Hoppas att det kan ge lite inspiration och variation till dig.

Mitt första tips är en återhämtningsdryck som jag brukar försöka få i mig efter veckans långpass. Jag upplever ofta att det är lite svårt att äta direkt efter att jag har sprungit hårda eller långa pass så då kan det vara skönt att ha något att dricka som hjälper kroppen att ta igen sig och som startar återhämtningen.

Maratoncoachens efter-löpning-dryck

2 dl mjölk (den typ som passar dig)
1 msk kakao
1 banan
1 msk socker/honung
4 msk proteinpulver (jag tycker att det med chokladsmak passar bra här)
1 dl blåbär (jag använder frysta)

Mixa allt och drick så snart du kommer hem.

Sedan ska du såklart äta också. Mat är vårt bränsle, så se till att fylla på. Spring och ät, ät och spring!

Coach Sanna

Privacy Settings
Youtube
Vimeo
Google Maps