ADIDAS MOVE FOR THE PLANET
31 maj 2024


Till anmälan!

Få en försmak av den unika maratonatmosfären längs den 5 kilometer långa banan, och testa på den magiska målgången inne på Stockholms Stadion. adidas Move for the Planet är ett ”fun run” utan tidtagning där vi fokuserar på att skapa en så energifylld stämning som möjligt inför lördagens maratonlopp! Loppet är också en del av ett stort globalt koncept som adidas står bakom med fokus på miljö och hållbarhet. Genom att vara en del av Move For The Planet är du med och engagerar och utbildar människor om vikten av ett hållbart samhälle. Move for the Planet är den perfekta uppvärmningen för dig som ska springa maran dagen efter – men loppet passar såklart lika bra för alla som vill springa fem härliga kilometer i skön miljö. Alla deltagare erbjuds en snygg t-shirt att springa i. 

Bansträckning

Till årets adidas Move for the Planet väntar i princip samma bana som förra året, med en liten ändring första kilometern. Allt för att löparna ska få en så bra kväll som möjligt i spåret och kunna ladda upp på bästa vis inför adidas Stockholm Marathon dagen efter. Likt tidigare år går starten nere vid Östermalms IP och målgången sker som alltid på Stockholms Stadion.

Koncept

Move for the Planet är en global aktivering som kommer att utnyttja den kollektiva aktiviteten hos idrottssamhällen över hela världen. adidas uppmuntrar människor att omvandla aktivitet till handling den 31/5 och springa Move for the Planet loppet på 5 km tillsammans på Östermalms IP.

ADIDAS X COMMON GOAL

adidas och Common Goal har valt ut projekt med syfte att utbilda olika communities om hållbarhet inom sport. Oavsett om det handlar om att rusta upp en communitys idrottsplan med återvunnet material eller att utbilda om hur vi kan minska plastavfall på sportanläggningar, så innebär vår kollektiva rörelse en kollektiv förändring. Läs mer här!

Givet detta har move for the planet inga medaljer eller elektronisk tidtagning och t-shirten alla deltagare får är tillverkad av 100 % återvunnet material. Det är en av våra lösningar för att bidra till minskat plastavfall. 

PRISSTEGEN

Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt. Observera att Move for the Planet är ett ”fun run”, vilket innebär att det inte är någon tidtagning på loppet. 

 • Period 1
 • kr245

  16/1 - 11/2
 • ANMÄLAN
 • Period 2
 • kr315

  12/2 - 29/5
 • Period 3
 • kr395

  Digital efteranmälan! 30/5 - 31/5

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din internetbank
• Betala med Visa, MasterCard eller Swish
• Betala med faktura via Klarna

*Du kan efteranmäla dig till evenemanget fram till 1 timme innan första start. Efteranmälan görs digitalt via den ordinarie anmälningssidan. På evenemangsdagen går det endast att betala via Swish. 

Åldersgräns: 13 år (11 år i målsmans sällskap). Genom att anmäla dig till loppet godkänner du adidas Move for the Planets allmänna villkor. Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften återbetalas ej om du tvingas lämna återbud såvida du inte tecknat ett återbetalningsskydd från ”refund protect”.

Deltagarinformation

Välkommen till adidas Move for the Planet den 31 maj!  
Här följer lite praktisk information för dig som ska springa för planeten och njuta av maratonstämningen runt Stockholms Stadion!

Nummerlapp

Du hämtar din nummerlapp på Östermalms IP från kl 16.30 den 31 maj. Ta med ditt startbevis, utskrivet eller i digital form när du hämtar din nummerlapp. Hämtar du åt en vän så måste du ta med den personens startbevis digitalt eller utskrivet. När du hämtar din nummerlapp får du också din t-shirt. 

Väskinlämning och service

På Östermalms IP finns en inlämningsstation för din väska, sjukvård och vätska. Vår servicepersonal hittar du i nummerlappsutdelningen. 

Start och målgång 

Starten sker vid Östermalms IP, ett stenkast från Stockholms Stadion. Startfållorna öppnar ca 15 minuter innan första start som är 18.30. Kom i tid! Du kan värma upp nere på Östermalms IP. Det är sedan ca 3 minuter mellan startgrupperna (2-3 olika startgrupper). Snabba löpare uppmanas att ta den första starten. Målet på den fina banan, som går genom Norra Djurgårdsstaden, är inne på anrika Stockholms Stadion. Efter genomfört lopp bjuds alla på vatten, banan och bar. 

BANAN (bild från 2023)

Efter starten vid Östermalms IP sträcker sig banan på cykelbanan längs med Södra Fiskartorpsvägen upp mot Norra Djurgårdsstaden. Här går banan genom myllrande kvarter och ned till promenadstråken längs med Husarviken. Där banan vänder vid ca 2,5 km hittar du vår vätskestation med peppig musik. På tillbakavägen följer man de fina parkvägarna längs med Husarviken på andra sidan på Norra Djurgården. Snart är du tillbaka nära Östermalms IP igen och sista biten mot Stadion går genom Lill-Jansskogen och sedan in på Stadion via Sofiatornets port. Nu ser du målet, bara kurvan på löparbanan klar innan du passerar in under den coola målportalen!

HITTA HIT – KOLLEKTIVT 

Tunnelbana och buss är det bästa och mest miljövänliga färdmedlen till adidas Move For The Planet. Ett annat miljövänligt och skönt sätt att ta sig hit är med cykel och det går bra att ställa cykeln utanför Stadion.
För att komma till Stockholm Stadion tar du enklast tunnelbanans röda linje 14 mot Mörby centrum och går av vid Stadion (ca 400 m). SL:s reseplanerare hittar du på sl.se eller i SLs app.
Lämna bilen hemma eller ställ den på någon av Stockholms infartsparkeringar.  

KONTAKT

Om du har frågor inför adidas adidas Move For The Planet, kontakta oss gärna på telefon: 08-545 664 40, eller mejla till: [email protected].

Privacy Settings
Youtube
Vimeo
Google Maps