ASICS PREMIÄRHALVAN
18 SEPTEMBER 2021

ASICS Premiärhalvan är det senaste tillskottet i vår marafamilj. Ett halvmaratonlopp med bana i Stockholm innerstads natursköna delar. Givet det rådande läget undersöker vi alla förutsättningar för att genomföra evenemanget på ett så säkert sätt som möjligt. Mer info om starttider, evenemangsområde och bansträckning presenteras inom kort.

ANMÄLAN

ASICS PREMIÄRHALVAN FLYTTAS TILL DEN 18 SEPTEMBER 2021

När vi under hösten 2020 öppnade anmälan till årets ASICS Premiärhalvan hade vi en stark tro på att det skulle vara möjligt att genomföra loppet den 24 april 2021. Strax innan den andra vågen av ökad smittspridning slog till säkrade vi också ett alternativt höstdatum för 2021, om vi skulle bli tvungna att flytta loppet.

Vårt mål, som vi kämpat hårt för genom planerings- och påverkansarbete, har varit att genomföra ASICS Premiärhalvan enligt ursprungsplanen men idag har vi slutligen nått punkten då vi måste ta beslutet att flytta till vårt reservdatum, den 18 september 2021. Vi har velat avvakta så länge som möjligt då vi haft en fortsatt stark förhoppning om lättnader, men som läget ser ut just nu kommer vi inte kunna genomföra ASICS Premiärhalvan i slutet av april.

Trots beslutet att flytta ASICS Premiärhalvan (och ASICS Premiärmilen, från den 27 mars april till den 28 augusti) är vi fortsatt hoppfulla om att det pågående vaccinationsprogrammet och Folkhälsomyndighetens regeringsuppdrag (läs mer här) kommer leda till att vi snart kan få grönt ljus till att arrangera smittsäkra motionsevenemang.

Nu blickar vi återigen framåt och den 18 september springer vi en härlig halvmara tillsammans i Stockholm! Vi längtar mer än någonsin, efter att smittspridningen ska minska och efter att få träffa dig och alla andra löpare på startlinjen igen!

MER OM SCENARIOARBETET

VÄRDECHECK – EN FLEXIBEL STARTPLATS

Det läget vi befinner oss i är annorlunda jämfört med ett vanligt år och för att du som deltagare ska kunna känna en större trygghet inför kommande evenemang, har vi som komplement till köp av vanliga startplatser tagit fram en produkt som vi kallar för värdecheck. Värdechecken fungerar som en vanlig startplats, men du kan välja vilket av kommande tre år som du vill springa det evenemang du betalat för. Du kan då lugnt avvakta till dess du känner dig redo för att lösa in startplatsen. När du har löst in värdechecken går den inte längre att flytta till en kommande upplaga.

MER OM VÄRDECHECKEN

PRISSTEGEN

Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt! Se vår prismatris för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till loppet den 18 september 2021.

PERIOD 1

395 kr

16/9 – 29/11 2020
PERIOD 2

475 kr

30/11 2020 – 20/6 2021
ANMÄLAN
PERIOD 3

535 kr

21/6 – 14/9 2021
PERIOD 4

595 kr

16-18/9 2021 (på plats)

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din internetbank
• Betala med Visa, MasterCard eller Swish
• Betala med faktura via Klarna

Du får delta i ASICS Premiärhalvan från det år du fyller 18 år. Genom att anmäla dig till loppet godkänner du ASICS Premiärhalvans allmänna villkor. Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften återbetalas ej om du tvingas lämna återbud såvida du inte tecknat Folksams motionsloppsförsäkring och uppfyller villkoren i denna försäkring.

SERVICE UNDER LOPPET

 

Farthållare

Farthållare hjälper dig att nå din drömtid.

Servicestationer

Vatten och sportdryck serveras längs banan.

Sjukvård

Läkare och sjukvårdare vid alla vätskestationer, samt vid start och mål.

MAXTID

Maxtiden för att genomföra ASICS Premiärhalvan är 3 timmar. 

SEEDNING

Ditt resultat i ASICS Premiärhalvan är seedningsgrundande för ASICS Stockholm Marathon. Tiderna som gäller för att seeda sig till respektive startgrupp är*:

< 1.26.00, Grupp B
< 1.36.00, Grupp C
< 1.45.00, Grupp D
< 1.52.00, Grupp E
< 2.00.00, Grupp F
< 2.08.00, Grupp G

*Med reservation för att antalet startgrupper i ASICS Stockholm Marathon kan ändras. 

KONTAKT

Om du har frågor inför ASICS Premiärhalvan så kontakta oss gärna på telefon: 08-545 664 40 eller mejla till: [email protected].

Privacy Settings
Youtube
Vimeo
Google Maps