ASICS PREMIÄRHALVAN
18 SEPTEMBER 2021

ASICS Premiärhalvan är det senaste tillskottet i vår marafamilj. Ett halvmaratonlopp med bana runt Norra Djurgården och Brunnsviken – några av Stockholms mest natursköna delar! 

ANMÄLAN

MARATHONGRUPPENS SYN PÅ HÖSTEN EVENEMANG

Uppdatering 2021-07-01: Vi går mot en höst med fysiska evenemang. Det vi längtat efter och jobbat för i över ett år ser nu ut att bli verklighet!

Från och med den 1 juli är det tillåtet med motionsevenemang med 900 deltagare. Deltagartaket gäller enbart i start- och målområdet – fler deltagare kan befinna sig på banan. Regeringen och Folkhälsomyndigheten har redan nu klargjort en trappa för hur en fortsatt avreglering av restriktionerna kommer att ske och i nästa steg kommer deltagarantalet att släppas fritt. Myndigheternas antagande är att deltagarantalet släpps fritt i september.

När de olika stegen kan införas bestäms av parametrar som antalet smittade, hur trenden i smittspridningen ser ut, trycket på vården och vaccinationsnivåer. Alla siffror pekar just nu åt rätt håll och vi har goda skäl att tro att planen kommer kunna hållas.

SÅ PLANERAR VI FÖR ASICS PREMIÄRHALVAN 2021

För lopp från september och framåt är huvudplanen att kunna arrangera dessa utan av myndigheterna bestämt tak på deltagarantal. Även i dessa fall räknar vi med att vissa anpassningar av evenemangen kommer behöva göras. Parallellt med huvudplanen arbetar vi även med alternativa upplägg för septemberloppen, för att kunna genomföra dessa lopp under bestämmelsen om 900 deltagare.

Vi kommer SENAST den 7 september att ge besked om hur upplägget för ASICS Premiärhalvan kommer att bli.

Läs mer: Återstartsprotokoll för ansvarsfullt öppnande av motionslopp

VÄRDECHECK – EN FLEXIBEL STARTPLATS

Det läget vi befinner oss i är annorlunda jämfört med ett vanligt år och för att du som deltagare ska kunna känna en större trygghet inför kommande evenemang, har vi som komplement till köp av vanliga startplatser tagit fram en produkt som vi kallar för värdecheck. Värdechecken fungerar som en vanlig startplats, men du kan välja vilket av kommande tre år som du vill springa det evenemang du betalat för. Du kan då lugnt avvakta till dess du känner dig redo för att lösa in startplatsen. När du har löst in värdechecken går den inte längre att flytta till en kommande upplaga.

MER OM VÄRDECHECKEN
KÖP DIN VÄRDECHECK HÄR

PRISSTEGEN

Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt! Se vår prismatris för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till loppet den 18 september 2021.

PERIOD 1

395 kr

16/9 – 29/11 2020
PERIOD 2

475 kr

30/11 2020 – 20/6 2021
PERIOD 3

535 kr

21/6 – 14/9 2021
ANMÄLAN
PERIOD 4

595 kr

16-18/9 2021 (på plats)

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din internetbank
• Betala med Visa, MasterCard eller Swish
• Betala med faktura via Klarna

Du får delta i ASICS Premiärhalvan från det år du fyller 18 år. Genom att anmäla dig till loppet godkänner du ASICS Premiärhalvans allmänna villkor. Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften återbetalas ej om du tvingas lämna återbud såvida du inte tecknat Folksams motionsloppsförsäkring och uppfyller villkoren i denna försäkring.

SERVICE UNDER LOPPET

 

Farthållare

Farthållare hjälper dig att nå din drömtid.

Servicestationer

Vatten och sportdryck serveras längs banan.

Sjukvård

Läkare och sjukvårdare vid alla vätskestationer, samt vid start och mål.

MAXTID

Maxtiden för att genomföra ASICS Premiärhalvan är 3 timmar. 

SEEDNING

Ditt resultat i ASICS Premiärhalvan är seedningsgrundande för ASICS Stockholm Marathon. Tiderna som gäller för att seeda sig till respektive startgrupp är*:

< 1.26.00, Grupp B
< 1.36.00, Grupp C
< 1.45.00, Grupp D
< 1.52.00, Grupp E
< 2.00.00, Grupp F
< 2.08.00, Grupp G

*Med reservation för att antalet startgrupper i ASICS Stockholm Marathon kan ändras. 

KONTAKT

Om du har frågor inför ASICS Premiärhalvan så kontakta oss gärna på telefon: 08-545 664 40 eller mejla till: [email protected].

Privacy Settings
Youtube
Vimeo
Google Maps