ASICS PREMIÄRHALVAN
24 APRIL 2021

ASICS Premiärhalvan är det senaste tillskottet i vår marafamilj. Ett halvmaratonlopp med bana på Djurgården i Stockholm. En perfekt genomkörare för dig som ska springa ASICS Stockholm Marathon den 5 juni – men loppet passar såklart lika bra för alla som vill välkomna våren med en skön halvmara i Stockholm innerstads natursköna delar. Anmäl dig nu och markera den 24 april 2021 i kalendern! Givet det rådande läget undersöker vi alla förutsättningar för att genomföra evenemanget på ett så säkert sätt som möjligt. Mer info om starttider, evenemangsområde och bansträckning presenteras inom kort.

ANMÄLAN

SÅ KOMMER VI GENOMFÖRA ASICS PREMIÄRHALVAN 2021

Hur coronaviruset kommer att påverka lopp som ska arrangeras 2021 är ännu inte känt, men vi på Marathongruppen kämpar hårt för att kunna genomföra säkra och roliga evenemang för er löpare – trots den ovisshet vi fortfarande lever och verkar i. Förutsättningarna för att arrangera evenemang i pandemitiderna förändras ständigt. När vi i början av september öppnade anmälan till ASICS Premiärhalvan fanns det indikationer på att restriktionerna redan då var på väg att lätta och vi var därför säkra på att kunna öppna anmälan som vanligt. Nu under hösten har vi lagt mycket tid och energi för att så tidigt som möjligt kunna presentera de olika scenarierna för hur evenemanget kommer att gå till.

RESERVDATUM: 18 SEPTEMBER 2021

Vårt mål är att genomföra ASICS Premiärhalvan den 24 april 2021, och våra två huvudscenarier går ut på att det ska vara möjligt. Men vi vet ännu inte hur situationen kommer se ut i vår och hösten 2021 börjar redan att fyllas av andra evenemang. Därför har vi valt att redan nu säkra ett alternativt höstdatum. Loppet är inte flyttat, men om vi hamnar i en situation där vi måste göra det, så är 18 september vårt reservdatum. Senast den 3 mars kommer vi meddela om loppet flyttas till hösten.

MER OM SCENARIOARBETET

VÄRDECHECK – EN FLEXIBEL STARTPLATS

Det läget vi befinner oss i är annorlunda jämfört med ett vanligt år och för att du som deltagare ska kunna känna en större trygghet inför kommande evenemang, har vi som komplement till köp av vanliga startplatser tagit fram en produkt som vi kallar för värdecheck. Värdechecken fungerar som en vanlig startplats, men du kan välja vilket av kommande tre år som du vill springa det evenemang du betalat för. Du kan då lugnt avvakta till dess du känner dig redo för att lösa in startplatsen. När du har löst in värdechecken går den inte längre att flytta till en kommande upplaga.

MER OM VÄRDECHECKEN

PRISSTEGEN

Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt! Se vår prismatris för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till loppet den 24 april 2021.

PERIOD 1

395 kr

16/9 – 29/11 2020
PERIOD 2

475 kr

30/11 2020 – 15/3  2021
ANMÄLAN
PERIOD 3

535 kr

16/3 – 20/4 2021
PERIOD 4

595 kr

22-24/4 2021 (på plats)

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din internetbank
• Betala med Visa, MasterCard eller Swish
• Betala med faktura via Klarna

Du får delta i ASICS Premiärhalvan från det år du fyller 18 år. Genom att anmäla dig till loppet godkänner du ASICS Premiärhalvans allmänna villkor. Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften återbetalas ej om du tvingas lämna återbud såvida du inte tecknat Folksams motionsloppsförsäkring och uppfyller villkoren i denna försäkring.

SERVICE UNDER LOPPET

 

Farthållare

Farthållare hjälper dig att nå din drömtid.

Servicestationer

Vatten och sportdryck serveras längs banan.

Sjukvård

Läkare och sjukvårdare vid alla vätskestationer, samt vid start och mål.

MAXTID

Maxtiden för att genomföra ASICS Premiärhalvan är 3 timmar. 

SEEDNING

Ditt resultat i ASICS Premiärhalvan är seedningsgrundande för ASICS Stockholm Marathon. Tiderna som gäller för att seeda sig till respektive startgrupp är*:

< 1.26.00, Grupp B
< 1.36.00, Grupp C
< 1.45.00, Grupp D
< 1.52.00, Grupp E
< 2.00.00, Grupp F
< 2.08.00, Grupp G

*Med reservation för att antalet startgrupper i ASICS Stockholm Marathon kan ändras. 

KONTAKT

Om du har frågor inför ASICS Premiärhalvan så kontakta oss gärna på telefon: 08-545 664 40 eller mejla till: [email protected].

Privacy Settings
Youtube
Vimeo
Google Maps