adidas premiärmilen | DELTAGARINFORMATION 2022

Senast uppdaterad: 2022-03-25

VÄLKOMMEN TILL adidas premiärmilen 26 mars 2022

Här hittar du allt du kan behöva veta inför adidas Premiärmilen den 26 mars.

Startbevis

Ditt startbevis får du via e-mail den 16 mars. Anmäler du dig efter den 16 mars får du ditt startbevis via e-mail inom några dagar efter anmälan. Ta med startbeviset när du hämtar din nummerlapp. Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling.  

Nummerlappsutdelning på adidas Concept Store 

Du hämtar din nummerlapp på adidas Concept Store på Sveavägen 21–23, den 24–25 mars kl. 10.00-18.00. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du lämna startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp. Reser du långväga kommer det vara möjligt att hämta ut din nummerlapp i Informationstältet i evenemangsområdet kl. 09.00-11.00 den 26 mars.   

20 % rabatt, 24–27 mars

Passa på att uppdatera löpargarderoben inför våren. Du som springer adidas Premiärmilen får 20 procent rabatt på hela sortimentet (ej reavaror) den 24–27 mars. Visa upp startbeviset tillsammans med legitimation i kassan.  

Nummerlapp 

Nummerlappen är personlig och får inte överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader. 
På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet. 

Efteranmälan

Om du missat att anmäla dig till adidas Premiärmilen, kan du göra det digitalt (i mån av plats) via den ordinarie anmälningssidan fram till 1 timme innan start den 26 mars.  Efteranmälningsavgiften är 495 kronor (24-26 mars). På evenemangsdagen den 26 mars går det endast att betala via Swish. 

EVENEMANGSOMRÅDE

Hitta Hit 

Norra Djurgården, där adidas Premiärmilen avgörs, ingår i Nationalstadsparken, ett skogsområde som bjuder på unika naturvärden. Området är naturskyddat, vi ber dig därför att tänka på miljön vid val av transport på evenemangsdagen.   

Det smidigaste sättet att ta sig ut till evenemangsområdet är att åka tunnelbanans röda linje 14 till Universitetet eller buss 50, 540, 639, 676, 670 eller 699 (hållplats Universitetet eller Norra Universitetet). Ytterligare information finns på sl.se. Från T-banestationen följer du adidas Premiärmilens hänvisningsskyltar till starten.  

Parkering 

För dig som tar bil finns det ett fåtal parkeringsplatser på Frescatiområdet vid Frescativägen, Stockholm Frescati Sports Center och Universitetets stora parkering, söder om Universitetsbyggnaden. Observera att parkeringsplatserna är avgiftsbelagda. Rådande parkeringsbestämmelser gäller så läs skyltningen noga.  

BANAN 

adidas Premiärmilens bana går på Norra Djurgården. Start- och målområde ligger cirka 500 meter från T-banestationen Universitetet. Du springer ett varv på en snabb 10-kilometersbana. Underlaget är 59 % asfalt, 40 % grus och 1% gatsten. Banan är kontrollmätt av Micke Hill som är en av Svenska friidrottsförbundets godkända banmätare. Med reservation för ändringar. 

Start  

Vi rekommenderar dig att ställa dig i någon av följande grupper för att nå maximal löprytm och för att få bästa resultat: 

 • 11.00 för deltagare som springer milen under 42 min 
 • 11.05 för deltagare som springer milen mellan 42–50 min 
 • 11.10 för deltagare som springer milen mellan 42–50 min 
 • 11.15 för deltagare som springer milen mellan 50–60 min 
 • 11.20 för deltagare som springer milen mellan 50–60 min 
 • 11.25 för deltagare som springer 60 min eller långsammare 

För att minska trängseln längs banan så tillåts endast ett visst antal startande i varje startgrupp och du kan bli ombedd att starta i nästa startgrupp ifall startfållan blir full. Starttiderna kan komma att justeras något, dvs det kan bli fler startgrupper med snävare tidsintervall och deltagarantalet kräver så. Det är inte tillåtet att springa med barnvagn eller walkingstavar i loppet.  

Maraklar med farthållare och seedning 

adidas Premiärmilen kommer 2022 att vara det enda milloppet som är seedningsgrundande för adidas Stockholm Marathon. För att ge dig allra bästa chans att nå din drömtid på milen har vi proffsiga farthållare som kommer att hjälpa dig att springa din snabba mil.  
Farthållarna kommer att springa med en flagga som tydligt markerar vilken sluttid de siktar på. 

Din tid på adidas Premiärmilen gör att du blir automatiskt seedad till adidas Stockholm Marathon. Det kommer att finnas farthållare på följande sluttider:

Start kl. 11:00  

 • Sub 37 min (svart flagga) 
 • Sub 40 min (röd flagga) 

Start kl. 11:05 

 • Sub 43 minuter (grå flagga) 
 • Sub 46 minuter (orange flagga) 
 • Sub 49 minuter (vit flagga) 

Start kl. 11:10 

 • Sub 43 minuter (grå flagga) 
 • Sub 46 minuter (orange flagga) 
 • Sub 49 minuter (vit flagga) 

Start kl. 11:15 

 • Sub 53 minuter (gul flagga) 

Start kl. 11:20 

 • Sub 53 minuter (gul flagga) 

Vätskekontroller

Längs banan kommer det att finnas två vätskekontroller. De kommer efter 4,9 km och 6,9 km. Vid vätskekontrollerna serveras både sportdrycken Enervit och vatten, på de första borden serveras sportdryck och sedan serveras det vatten. 

Det finns även vatten i evenemangsområdet innan start samt efter målgång. 

Mellantid

Mellantid visas vid 5 km. Notera att klockan startas enligt första startgrupps starttid kl. 11.00, det vill säga om du springer i andra, tredje startgrupp, och så vidare, så får du dra av fem alternativt tio minuter från tiden som visas på klockorna. 

Minimiålder

Svenska Friidrottsförbundets tävlingsregler gäller under loppet. Alla deltar på egen risk. Minimiåldern är 15 år (det år du fyller 15 år) för att springa hela sträckan, det vill säga du måste vara född 2007 eller tidigare för att få starta.  

Tänk på att

10 000 meter är en lång distans och det gäller att ha krafter kvar till slutet av loppet. Ställ inte upp om du inte är helt frisk – och pressa inte dig själv att fortsätta om du känner dig sjuk. Det kan vara riskfyllt att springa om du är förkyld eller känner dig hängig.

Prispengar

Prispengar på 3000 kr, 2000 kr samt 1000 kr delas ut till de första, andra och tredje snabbaste löparna i dam- respektive herrklassen. För att vara med och tävla om priserna måste du starta i första startgruppen, klockan 11.00.  

Missa inte spurtpriset 

Snabbaste tjej och kille till 3 km vinner 2500 kr vardera. Du kanske inte vinner adidas Premiärmilen – men du kanske är först till tre kilometer. Vår samarbetspartner Medistus arrangerar en spurttävling i tävlingen. Vid 3 kilometer finns tidtagning och måldomare som ser till att allt går rätt till. Men du – se till att du har krafter kvar, för du måste ta dig i mål. För att vara med och tävla om spurtpriset ska du starta i första startgruppen, klockan 11.00.  

SERVICE  

Omklädning  

Vi rekommenderar att du kommer ombytt till evenemanget. Vid start- och målområdet finns ingen möjlighet till omklädnad. För 40 kr kan du byta om i Frescati Sports Center som ligger ett par hundra meter från T-banestationen Universitetet. Från hallen är det ca 800 m till evenemangsområdet. Följ adidas Premiärmilens hänvisningsskyltar till starten från Frescati Sports Center.  

Toaletter 

Det finns toaletter i samband med evenemangsområdet. Använd toaletterna, inte naturen tänk på att vi är i Kungliga Nationalstadsparken 

Klädinlämning 

Det finns ett område för klädinlämning i anslutning till evenemangsområdet. Riv av den perforerade delen längst ner på nummerlappen och sätt fast den hålade lappen på din medhavda vattentäta väska/påse med överdragskläder som lämnas in i klädinlämningen vid evenemangsområdet. Den andra lappen lägger du i påsen/ryggsäcken. Vänligen lämna in din ryggsäck/påse i god tid innan start då det kan bli köbildningar. Kom ihåg att ta med en väska/påse till dina kläder och en säkerhetsnål för att fästa den hålade etiketten på din väska 

Målgångsservice  

När du går i mål får du först din fina medalj. Sedan bjuder vi på drycken Vitamin Well, och en banan. 

Selfie spot

Ta en rolig selfie efter målgången på adidas Premiärmilen tillsammans med din sluttid. Kanske du tog PB och vill stoltsera för dina nära och kära över din otroliga prestation. 

Resultat 

Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på www.premiarmilen.se

Rättelse 28/3: Vi har tidigare skrivit att alla löpare videofilmas vid målgången. Denna information är tyvärr felaktig och vi beklagar detta. 

Medicinsk service

Sjukvårdspersonal och ambulans finns i evenemangsområdet vid start/mål. Sjukvårdare har rätt att plocka av skadade eller utmattade löpare från banan.  

SORTERA – ETT HÅLLBART SAMARBETE! 

Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som kort innebär att du slänger och vi sorterar. Allt skräp slängs på ett och samma ställe, oavsett om det är containers eller sopkärl, i evenemangsområdet eller längs banan. Och efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera som tar det för sortering och vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl eller containrar när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sorteras verksamhet här.   

KONTAKT 

Har du några frågor inför adidas Premiärmilen så kontakta gärna oss på telefon; 08-545 664 40 (vardagar kl. 9.00-12.00 och 13.00-15.30) eller på mail: [email protected] 

Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet. 

Privacy Settings
Youtube
Vimeo
Google Maps