Seedningsregler

I ASICS Stockholm Marathon startar deltagarna i nio olika startgrupper. Så här ser fördelningen ut under ASICS Stockholm Marathon 2 juni, 2018. Startgrupperna A-E startar kl. 12.00 och F-J startar kl. 12.10. Vilken startgrupp en löpare hamnar i bestäms av olika faktorer som beskrivs här.

Tabellen nedan ger en preliminär indikation av startgrupp, de exakta gränserna bestäms först då vi tilldelar startnummer i mitten av april och det görs först då för att alla startgrupper ska bli lika stora. Det minimerar trängsel och ger den bästa löparupplevelsen. Tidgränserna ändras något från år till år och det beror på de som anmält sig och vilka tidigare meriter de har.

Tidigare resultat i ASICS Stockholm Marathon

Löpare som genomförde ASICS Stockholm Marathon 2016 och/eller 2017 kommer att seedas in efter sin bästa tid vid dessa två tävlingsår. Finns det någon annan bättre merit tas det hänsyn även till den. Jämför din tid med tabellen intill för att få en indikation på vilken startgrupp du kan komma att placeras i.

Andra lopp, maraton och halvmaraton

Löpare som sprungit ett sanktionerat maraton- eller halvmaratonlopp under tidsperioden 1 januari 2017 till 10 april 2018 och inte redan har angivit meriten i anmälan kan seeda upp sig. Skicka ett mejl till [email protected] och ange ditt namn och din nya merit.

Gör du ett meriterande resultat efter den 22 april så seedar du upp dig på nummerlappsutdelningen i samband med ASICS Stockholm Marathon. Gå till informationsdisken så hjälper de dig där.

ASICS Stockholm Marathons seedningslopp, ASICS Premiärmilen

Löpare som genomfört ASICS Premiärmilen 2018 kan tillgodoräkna sig resultatet för att seeda sig till ASICS Stockholm Marathon 2018. ASICS Premiärmilen är det enda 10 km lopp som berättigar till seedning till ASICS Stockholm Marathon. Tiderna som gäller för ASICS Premiärmilen:

Ett evenemang av Marathongruppen med friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK.Marathongruppens överskott går till 100% tillbaka till idrotten. Tillhandahållare av denna webbplats: Marathongruppen i Stockholm AB
Tel: 08-545 66 440 (Måndag–Fredag 9.00–17.00)
ASICS Stockholm Marathon, Box 15124, 167 15 Bromma