ASICS STOCKHOLM MARATHON
5 JUNI 2021

ANMÄLAN

Från starten på exklusiva Östermalm, via Vasastans trendiga puls, Kungsholmens vattenstråk och maffiga Stockholms Stadshus. Upplev Gamla Stans historiska kärna med kungliga slottet som ledsagare, naturen på Djurgården, och hippa Södermalm, innan banan tar dig tillbaka till den unika målgången på Stockholms Stadion, skådeplats för Olympiska spelen 1912. Här får alla känslorna utlopp med den glimrande medaljen runt din hals och armarna sträckta mot skyn av glädje! ASICS Stockholm Marathon är ett av Europas största maratonlopp. Vi vågar också lova att det är ett av världens allra vackraste!

SÅ KOMMER VI GENOMFÖRA ASICS STOCKHOLM MARATHON 2021

Hur coronaviruset kommer att påverka lopp som ska arrangeras 2021 är ännu inte känt, men vi på Marathongruppen kämpar hårt för att kunna genomföra säkra och roliga evenemang för er löpare – trots den ovisshet vi fortfarande lever och verkar i. Förutsättningarna för att arrangera evenemang i pandemitiderna förändras ständigt. När vi i början av september öppnade anmälan till ASICS Stockholm Marathon fanns det indikationer på att restriktionerna redan då var på väg att lätta och vi var därför säkra på att kunna öppna anmälan som vanligt. Nu under hösten har vi lagt mycket tid och energi för att så tidigt som möjligt kunna presentera de olika scenarierna för hur evenemanget kommer att gå till.

RESERVDATUM: 9 OKTOBER 2021

Vårt mål är att genomföra ASICS Stockholm Marathon den 5 juni 2021, och våra två huvudscenarier går ut på att det ska vara möjligt. Men vi vet ännu inte hur situationen kommer se ut i vår och hösten 2021 börjar redan att fyllas av andra evenemang. Därför har vi valt att redan nu säkra ett alternativt höstdatum. Loppet är inte flyttat, men om vi hamnar i en situation där vi måste göra det, så är 9 oktober vårt reservdatum. Senast den 31 mars kommer vi meddela om loppet flyttas till hösten.

MER OM SCENARIOARBETET

NYHET: VÄRDECHECK – EN FLEXIBEL STARTPLATS

Det läget vi befinner oss i är annorlunda jämfört med ett vanligt år och för att du som deltagare ska kunna känna en större trygghet inför kommande evenemang, har vi som komplement till köp av vanliga startplatser tagit fram en produkt som vi kallar för värdecheck. Värdechecken fungerar som en vanlig startplats, men du kan välja vilket av kommande tre år som du vill springa det evenemang du betalat för. När du har löst in värdechecken går den inte längre att flytta till en kommande upplaga. 

MER OM VÄRDECHECKEN

SM I MARATON 2021

SM i maraton arrangeras i samband med ASICS Stockholm Marathon i ett samarbete mellan Hässelby SK Friidrott och Spårvägens FK (Marathongruppen) och Svenska Friidrottsförbundet. Inför 2021 års mästerskap har vi valt att avvakta med att öppna anmälan tills vi vet mer om vilket datum (samt andra förutsättningar) som gäller för genomförandet.

LÄS MER HÄR

PRISSTEGEN

Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt. Se vår prismatris här nedanför för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2021.

PERIOD 1

880 kr

17–22/9 2020
PERIOD 2

920 kr

23/9–1/11 2020
PERIOD 3

995 kr

2/11 2020 – 7/2 2021
PERIOD 4

1095 kr

8/2–28/5 2021
ANMÄLAN
PERIOD 5

1195 kr

3/6–5/6 2021 (på plats)

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din internetbank
• Betala med Visa, MasterCard eller Swish
• Betala med faktura via Klarna

Du får delta i ASICS Stockholm Marathon från det år du fyller 18 år (född 2003 eller tidigare). Genom att anmäla dig till loppet godkänner du ASICS Stockholm Marathons allmänna villkor. Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften återbetalas ej om du tvingas lämna återbud såvida du inte tecknat Folksams motionsloppsförsäkring och uppfyller villkoren i denna försäkring.

TRÄNA I SNYGGASTE TRÖJAN

Passa på att köpa ASICS Stockholm Marathons officiella träningströja. Supersnygg tycker vi! Den finns i storlekarna Herr S-XXL och Dam S-XL. Du kan lägga till tröjan som ett tillval när du anmäler dig till loppet. 

ENERVITS LANGNINGSSERVICE 

Nu kan du förbeställa ditt langningspaket med energi från Enervit som räcker under hela loppet. När du har bokat ditt paket får du en biljett som du tar med till Enervits monter i ASICS Stockholm Marathons expo. Där hämtar du ut ditt paket och har möjlighet att ställa frågor om produkterna. Läs mer om vilka produkter som ingår och beställ dit paket via länken nedan. 

BESTÄLL HÄR

FULL SERVICE

FÖRE LOPPET

Nyhetsbrev med aktuella ämnen
Provlöpning av banan
Zetas pastaparty dagen innan loppet
Expo med nummerlappsutdelning
Fotvård och massage (Axelsons)

UNDER LOPPET

Farthållare

Farthållare hjälper dig att nå din drömtid. Farthållare finns för tiderna: 3.00, 3.15, 3.30, 3.45, 4.00, 4.15, 4.30, 4.45, 5.00, 5.15 och 5.30.

Servicestationer

Vatten och sportdryck finns på cirka 20 ställen längs banan.

Extra energi

Bananer, energibars, kaffe, buljong, läsk och saltgurka vid utvalda servicestationer. 

Trackingtjänst

Trackingtjänst för löpare som springer med mobil (gps). En rolig tjänst för familj och vänner!

Massage

Massageservice på utvalda platser.

Fotvård

Möjlighet till omplåstring.

Sjukvård

Läkare och sjukvårdare vid alla vätskestationer, samt vid start och mål.

Musik

Underhållning, speakers och aktiviteter.

Taxi

Taxi som tar dig till målet om du tvingas bryta.

EFTER LOPPET

Finisher-t-shirt från ASICS
Exklusiv medalj, nytt Stockholmsmotiv varje år!
Goodiebag med bland annat läsk, återhämtningsdryck, banan och bullar
Varmvattendusch
Resultatservice: Mellantider och sluttid live på webben
Personligt diplom (tillgängligt online)

STARTEN

Starten sker i två omgångar, kl 12.00 och 12.10, på Lidingövägen utanför klocktornet på Stockholms Stadion. Obs! Det kommer att vara trångt de första kilometerna, så ta det lugnt i början.

MAXTID

Maxtiden för att genomföra ASICS Stockholm Marathon är 6,5 timmar.

SEEDNING 

Din startplats i ASICS Stockholm Marathon baseras på ditt bästa halvmaraton eller längre från 1 januari 2019 eller senare. 

BANAN – KILOMETER FÖR KILOMETER

Banan är 42 195 meter lång, och kontrollmätt enligt de regler som Svenska Friidrotts­förbundet och Internationella friidrottsförbundet fastställt. Kontrollmätningen är utförd 25 april 2017 av Hugh Jones, AIMS-banmätare från Storbritannien och Mikael Hill från Stockholm. Varje kilometer är markerad med en tydlig skylt. Du hittar en mer detaljerad beskrivning av banan via länken nedan.

MER OM BANAN

TÄVLINGSREGLER

ASICS Stockholm Marathon har följande åldersklasser för män respektive kvinnor. Det finns också en klass för dem som definierar sig med annan könstillhörighet: Seniorer (födda 1981–2002), 40 år (1976–1980), 45 år (1971–1975), 50 år (1966–1970), 55 år (1961–1965), 60 år (1956–1960), 65 år (födda 1955-1951), 70 år (1950 -1946), 75 år 1945-1941), 80 år (1940 eller tidigare). Endast löpare födda 2002 eller tidigare får starta i ASICS Stockholm Marathon.

Det är inte tillåtet att delta i ASICS Stockholm Marathon med någon form av anordning på hjul (bortsett från de rullstolar som är anmälda i rullstolsklassen). Det gäller till exempel barnvagnar, babyjoggers, cyklar, joelettes, rullskridskor, rullskidor, inlines, handcyklar och skateboards, förutom några ekipage med specialtillstånd från tävlingsledningen.

Svenska Friidrottsförbundets och Internationella Friidrottsförbundet, IAAF:s tävlingsregler gäller.

Löpare måste följa anvisningar från poliser och funktionärer. Av säkerhetsskäl är det absolut förbjudet att ha följecyklist eller att åka rullskridskor/inlines i loppet. Gåstavar är inte heller tillåtna.

KONTAKT

Om du har frågor inför ASICS Stockholm Marathon så kontakta oss gärna på telefon: 08-545 664 40, eller mejla till: [email protected].

Privacy Settings
Youtube
Vimeo
Google Maps