ASICS STOCKHOLM MARATHON
9 OKTOBER 2021

TILL ANMÄLAN

Från starten på exklusiva Östermalm, via Vasastans trendiga puls, Kungsholmens vattenstråk och maffiga Stockholms Stadshus. Upplev Gamla Stans historiska kärna med kungliga slottet som ledsagare, naturen på Djurgården, och hippa Södermalm, innan banan tar dig tillbaka till den unika målgången på Stockholms Stadion, skådeplats för Olympiska spelen 1912. Här får alla känslorna utlopp med den glimrande medaljen runt din hals och armarna sträckta mot skyn av glädje! ASICS Stockholm Marathon är ett av Europas största maratonlopp. Vi vågar också lova att det är ett av världens allra vackraste!

DELTAGARTAKET SLÄPPS DEN 29 SEPTEMBER!

Vi gläds åt nyheten att deltagartaket för offentliga sammankomster släpps den 29 september! Nu kan vi planera fullt ut för att genomföra årets ASICS Stockholm Marathon den 9 oktober enligt ursprungsplanen, och vi kommer att göra det på ett ansvarsfullt sätt för att säkerställa jämna flöden av löpare för att undvika trängsel. Här nedanför hittar du deltagarinformationen inför årets expo och evenemang. Vi ser fram emot en härlig maratonhelg!

Deltagarinformation 2021

ÅRETS STARTTIDER

Startskottet för årets ASICS Stockholm Marathon går den 9 oktober, klockan 11.00 (andra start klockan 11.10)

EXPO I WESTFIELD MALL OF SCANDINAVIA

Årets expo och nummerlappsutdelning för ASICS Stockholm Marathon kommer att ta plats i Westfield Mall of Scandinavia i Solna under maratonveckan. Där hämtar du din nummerlapp och träffar våra sponsorer och partners som har massor av tips och inspiration inför loppet. Öppettiderna är måndag 4 oktober (12.00-21.00) samt tisdag till fredag 5-8 oktober (10.00-21.00).

På grund av den tidigarelagda starttiden och expots placering så kommer du att kunna hämta din nummerlapp fram till klockan 21.00 på fredagen, dagen före loppet (expot är inte öppet på lördagsmorgonen). Detta är för att vi ska kunna garantera att alla får sin nummerlapp och hinner till starten vid Östermalms IP på lördagen.

VIRTUELLT LOPP

Du som är anmäld till ASICS Stockholm Marathon men inte har möjlighet att resa till Stockholm den 9 oktober kommer att kunna springa där du befinner dig. Registrera ditt resultat via vår app när du vill under den 9-10 oktober. Appen kommer att finnas tillgänglig för nedladdning senast en vecka innan start och då skickar vi ut all info du behöver för att logga in och genomföra ditt virtuella lopp. Efter genomfört lopp skickar vi ut medalj och finisher t-shirt (vi har endast möjlighet att göra utskick till adresser i Sverige).


VÄRDECHECK – EN FLEXIBEL STARTPLATS

Det läget vi befinner oss i är annorlunda jämfört med ett vanligt år och för att du som deltagare ska kunna känna en större trygghet inför kommande evenemang, har vi som komplement till köp av vanliga startplatser tagit fram en produkt som vi kallar för värdecheck. Värdechecken fungerar som en vanlig startplats, men du kan välja vilket av kommande tre år som du vill springa det evenemang du betalat för. När du har löst in värdechecken går den inte längre att flytta till en kommande upplaga. 

MER OM VÄRDECHECKEN

PRISSTEGEN

Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt. Se vår prismatris här nedanför för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2021.

PERIOD 1

880 kr

17–22/9 2020
PERIOD 2

920 kr

23/9–1/11 2020
PERIOD 3

995 kr

2/11 2020 – 7/2 2021
PERIOD 4

1095 kr

8/2–1/10 2021
ANMÄLAN 2021
PERIOD 5 (PÅ EXPOT)

1195 kr

4-8/10 2021

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din internetbank
• Betala med Visa, MasterCard eller Swish
• Betala med faktura via Klarna

Du får delta i ASICS Stockholm Marathon från det år du fyller 18 år (född 2003 eller tidigare). Genom att anmäla dig till loppet godkänner du ASICS Stockholm Marathons allmänna villkor. Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften återbetalas ej om du tvingas lämna återbud såvida du inte tecknat Folksams motionsloppsförsäkring och uppfyller villkoren i denna försäkring.

TRÄNA I SNYGGASTE TRÖJAN

Passa på att köpa ASICS Stockholm Marathons officiella träningströja. Supersnygg tycker vi! Den finns i storlekarna Herr S-XXL och Dam S-XL. Du kan lägga till tröjan som ett tillval när du anmäler dig till loppet eller köpa den direkt via Löparshopen nedan.

KÖP DIN TRÖJA HÄR

ENERVITS LANGNINGSSERVICE 

Nu kan du förbeställa ditt langningspaket med energi från Enervit som räcker under hela loppet. När du har bokat ditt paket får du en biljett som du tar med till Enervits monter i ASICS Stockholm Marathons expo. Där hämtar du ut ditt paket och har möjlighet att ställa frågor om produkterna. Läs mer om vilka produkter som ingår och beställ dit paket via länken nedan.

BESTÄLL HÄR

TA TÅGET TILL MARAN – FÅ 10 PROCENT RABATT

Res smidigt och miljövänligt till loppet. Boka din tågresa till ASICS Stockholm Marathon och få 10 procent rabatt på biljetterna hos SJ. Gäller för resor torsdag-måndag, 7-11 oktober 2021. 

 

FULL SERVICE

FÖRE LOPPET

Nyhetsbrev med aktuella ämnen.
Expo med nummerlappsutdelning.
Fotvård och massage (Axelsons).

UNDER LOPPET

Farthållare

Farthållare hjälper dig att nå din drömtid. Farthållare finns för tiderna: 3.00, 3.15, 3.30, 3.45, 4.00, 4.15, 4.30, 4.45, 5.00, 5.15, 5.30 och 5.45.

Servicestationer

Vatten och sportdryck finns på cirka 20 ställen längs banan.

Extra energi

Enervit sportdryck (apelsin), Bananer, energibars, kaffe, buljong, läsk, saltgurka, Red Bull Energy Drink och Red Bull Simply Cola vid utvalda servicestationer.

LIVERESULTAT

I resultatlistan kan dina vänner och familj följa dina mellantider under loppet. 

Massage

Massageservice på Östermalms IP.

Fotvård

Möjlighet till omplåstring.

Sjukvård

Läkare och/eller sjukvårdare vid vätskestationer, samt vid start och mål.

Musik

Underhållning, speakers och aktiviteter.

Transport

Transportbilar som tar dig till målet om du tvingas bryta.

EFTER LOPPET

Finisher-t-shirt från ASICS.
Exklusiv medalj, nytt Stockholmsmotiv varje år!
Goodiebag med återhämtningsdrycker och -snacks.
Varmvattendusch.
Resultatservice: Mellantider och sluttid live på webben.
Personligt diplom (tillgängligt online).

STARTEN

Starten sker i två omgångar, klockan 11.00 och 11.10, på Lidingövägen utanför klocktornet på Stockholms Stadion. Obs! Det kommer att vara trångt de första kilometerna, så ta det lugnt i början.

MAXTID

Maxtiden för att genomföra ASICS Stockholm Marathon är 6,5 timmar.

SEEDNING

Din startplats i ASICS Stockholm Marathon baseras på ditt bästa halvmaraton eller längre från 1 januari 2019 eller senare (se tider nedan). Du kan också använda dina resultat från våra officiella seedningslopp ASICS Premiärmilen och ASICS Premiärhalvan (inställt 2021), läs mer om loppen genom att klicka på evenemangsnamnen.

BANAN – KILOMETER FÖR KILOMETER

Banan är 42 195 meter lång, och kontrollmätt enligt de regler som Svenska Friidrotts­förbundet och Internationella friidrottsförbundet fastställt. Kontrollmätningen är utförd under augusti/september 2021 av förbundets banmätare Mikael Hill från Stockholm. Varje kilometer är markerad med en tydlig skylt. Du hittar en mer detaljerad beskrivning av banan via länken nedan.

MER OM BANAN

TÄVLINGSREGLER

ASICS Stockholm Marathon har följande åldersklasser för män respektive kvinnor. Det finns också en klass för dem som definierar sig med annan könstillhörighet: Seniorer (födda 1982-2003), 40 år (1977-1981), 45 år (1972-1976), 50 år (1967-1971), 55 år (1962-1966), 60 år (1957-1961), 65 år (födda 1952-1956), 70 år (1947-1951), 75 år 1942-1946), 80 år (1941 eller tidigare). Endast löpare födda 2003 eller tidigare får starta i ASICS Stockholm Marathon.

Det är inte tillåtet att delta i ASICS Stockholm Marathon med någon form av anordning på hjul (bortsett från de rullstolar som är anmälda i rullstolsklassen). Det gäller till exempel barnvagnar, babyjoggers, cyklar, joelettes, rullskridskor, rullskidor, inlines, handcyklar och skateboards, förutom några ekipage med specialtillstånd från tävlingsledningen.

Svenska Friidrottsförbundets och Internationella Friidrottsförbundet, IAAF:s tävlingsregler gäller.

Löpare måste följa anvisningar från poliser och funktionärer. Av säkerhetsskäl är det absolut förbjudet att ha följecyklist eller att åka rullskridskor/inlines i loppet. Gåstavar är inte heller tillåtna.

TÄVLINGSSKOR

Löpare som tävlar i skor som inte uppfyller World Athletics krav på ”allmän tillgänglighet” riskerar att i efterhand strykas från resultatlistan. World Athletics lista på godkända skor för landsväg finner du HÄR (uppdaterad 10 september 2021).

KONTAKT

Om du har frågor inför ASICS Stockholm Marathon så kontakta oss gärna på telefon: 08-545 664 40, eller mejla till: [email protected].

Privacy Settings
Youtube
Vimeo
Google Maps