ASICS STOCKHOLM MARATHON
9 OKTOBER 2021

ANMÄLAN

Från starten på exklusiva Östermalm, via Vasastans trendiga puls, Kungsholmens vattenstråk och maffiga Stockholms Stadshus. Upplev Gamla Stans historiska kärna med kungliga slottet som ledsagare, naturen på Djurgården, och hippa Södermalm, innan banan tar dig tillbaka till den unika målgången på Stockholms Stadion, skådeplats för Olympiska spelen 1912. Här får alla känslorna utlopp med den glimrande medaljen runt din hals och armarna sträckta mot skyn av glädje! ASICS Stockholm Marathon är ett av Europas största maratonlopp. Vi vågar också lova att det är ett av världens allra vackraste!

ASICS STOCKHOLM MARATHON GENOMFÖRS DEN 9 OKTOBER 2021 – FLYTTAR TILL RESERVDATUMET

När vi under hösten 2020 öppnade anmälan till årets ASICS Stockholm Marathon hade vi en stark tro på att det skulle vara möjligt att genomföra loppet den 5 juni 2021. Strax innan smittspridningen vände uppåt igen säkrade vi också ett alternativt höstdatum för 2021, om vi skulle bli tvungna att flytta loppet.

Genom scenarioplanering och påverkansarbete har vi kämpat för att kunna genomföra ASICS Stockholm Marathon enligt ursprungsplanen men vi har nu nått ett läge då vi måste ta beslutet att flytta till vårt reservdatum, den 9 oktober 2021. Du som redan är anmäld till ASICS Stockholm Marathon 2021 får din startplats automatiskt flyttad till det nya evenemangsdatumet.

Tack – och vi ses den 9 oktober!

Vi längtar mer än någonsin, efter att smittspridningen ska minska och efter att få träffa dig och alla andra löpare igen. Vi är stolta över att ha just dig som deltagare i ASICS Stockholm Marathon 2021. Tack för din förståelse och ta hand om varandra. Vi ses på startlinjen den 9 oktober!

MER OM SCENARIOARBETET

NYHET: VÄRDECHECK – EN FLEXIBEL STARTPLATS

Det läget vi befinner oss i är annorlunda jämfört med ett vanligt år och för att du som deltagare ska kunna känna en större trygghet inför kommande evenemang, har vi som komplement till köp av vanliga startplatser tagit fram en produkt som vi kallar för värdecheck. Värdechecken fungerar som en vanlig startplats, men du kan välja vilket av kommande tre år som du vill springa det evenemang du betalat för. När du har löst in värdechecken går den inte längre att flytta till en kommande upplaga. 

MER OM VÄRDECHECKEN

SM I MARATON 2021

SM i maraton arrangeras i samband med ASICS Stockholm Marathon den 9 oktober 2021, i ett samarbete mellan Hässelby SK Friidrott och Spårvägens FK (Marathongruppen) och Svenska Friidrottsförbundet.

LÄS MER HÄR

PRISSTEGEN

Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt. Se vår prismatris här nedanför för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2021.

PERIOD 1

880 kr

17–22/9 2020
PERIOD 2

920 kr

23/9–1/11 2020
PERIOD 3

995 kr

2/11 2020 – 7/2 2021
PERIOD 4

1095 kr

8/2–1/10 2021
ANMÄLAN
PERIOD 5

1195 kr

7-9/10 2021 (på plats)

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din internetbank
• Betala med Visa, MasterCard eller Swish
• Betala med faktura via Klarna

Du får delta i ASICS Stockholm Marathon från det år du fyller 18 år (född 2003 eller tidigare). Genom att anmäla dig till loppet godkänner du ASICS Stockholm Marathons allmänna villkor. Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften återbetalas ej om du tvingas lämna återbud såvida du inte tecknat Folksams motionsloppsförsäkring och uppfyller villkoren i denna försäkring.

TRÄNA I SNYGGASTE TRÖJAN

Passa på att köpa ASICS Stockholm Marathons officiella träningströja. Supersnygg tycker vi! Den finns i storlekarna Herr S-XXL och Dam S-XL. Du kan lägga till tröjan som ett tillval när du anmäler dig till loppet. 

ENERVITS LANGNINGSSERVICE 

Nu kan du förbeställa ditt langningspaket med energi från Enervit som räcker under hela loppet. När du har bokat ditt paket får du en biljett som du tar med till Enervits monter i ASICS Stockholm Marathons expo. Där hämtar du ut ditt paket och har möjlighet att ställa frågor om produkterna. Läs mer om vilka produkter som ingår och beställ dit paket via länken nedan. 

BESTÄLL HÄR

FULL SERVICE

FÖRE LOPPET

Nyhetsbrev med aktuella ämnen
Zetas pastauppladdning 
Expo med nummerlappsutdelning
Fotvård och massage (Axelsons)

UNDER LOPPET

Farthållare

Farthållare hjälper dig att nå din drömtid. Farthållare finns för tiderna: 3.00, 3.15, 3.30, 3.45, 4.00, 4.15, 4.30, 4.45, 5.00, 5.15 och 5.30.

Servicestationer

Vatten och sportdryck finns på cirka 20 ställen längs banan.

Extra energi

Bananer, energibars, kaffe, buljong, läsk och saltgurka vid utvalda servicestationer. 

Trackingtjänst

Trackingtjänst för löpare som springer med mobil (gps). En rolig tjänst för familj och vänner!

Massage

Massageservice på utvalda platser.

Fotvård

Möjlighet till omplåstring.

Sjukvård

Läkare och sjukvårdare vid alla vätskestationer, samt vid start och mål.

Musik

Underhållning, speakers och aktiviteter.

Taxi

Taxi som tar dig till målet om du tvingas bryta.

EFTER LOPPET

Finisher-t-shirt från ASICS
Exklusiv medalj, nytt Stockholmsmotiv varje år!
Goodiebag med bland annat läsk, återhämtningsdryck, banan och bullar
Varmvattendusch
Resultatservice: Mellantider och sluttid live på webben
Personligt diplom (tillgängligt online)

STARTEN

Starten sker i två omgångar, klockan 12.00 och 12.10, på Lidingövägen utanför klocktornet på Stockholms Stadion. Obs! Det kommer att vara trångt de första kilometerna, så ta det lugnt i början.

MAXTID

Maxtiden för att genomföra ASICS Stockholm Marathon är 6,5 timmar.

SEEDNING 

Din startplats i ASICS Stockholm Marathon baseras på ditt bästa halvmaraton eller längre från 1 januari 2019 eller senare (se tider nedan). Du kan också använda dina resultat från våra officiella seedningslopp ASICS Premiärmilen och ASICS Premiärhalvan, läs mer om loppen genom att klicka på evenemangsnamnen. 

BANAN – KILOMETER FÖR KILOMETER

Banan är 42 195 meter lång, och kontrollmätt enligt de regler som Svenska Friidrotts­förbundet och Internationella friidrottsförbundet fastställt. Kontrollmätningen är utförd 25 april 2017 av Hugh Jones, AIMS-banmätare från Storbritannien och Mikael Hill från Stockholm. Varje kilometer är markerad med en tydlig skylt. Du hittar en mer detaljerad beskrivning av banan via länken nedan.

MER OM BANAN

TÄVLINGSREGLER

ASICS Stockholm Marathon har följande åldersklasser för män respektive kvinnor. Det finns också en klass för dem som definierar sig med annan könstillhörighet: Seniorer (födda 1982-2003), 40 år (1977-1981), 45 år (1972-1976), 50 år (1967-1971), 55 år (1962-1966), 60 år (1957-1961), 65 år (födda 1952-1956), 70 år (1947-1951), 75 år 1942-1946), 80 år (1941 eller tidigare). Endast löpare födda 2003 eller tidigare får starta i ASICS Stockholm Marathon.

Det är inte tillåtet att delta i ASICS Stockholm Marathon med någon form av anordning på hjul (bortsett från de rullstolar som är anmälda i rullstolsklassen). Det gäller till exempel barnvagnar, babyjoggers, cyklar, joelettes, rullskridskor, rullskidor, inlines, handcyklar och skateboards, förutom några ekipage med specialtillstånd från tävlingsledningen.

Svenska Friidrottsförbundets och Internationella Friidrottsförbundet, IAAF:s tävlingsregler gäller.

Löpare måste följa anvisningar från poliser och funktionärer. Av säkerhetsskäl är det absolut förbjudet att ha följecyklist eller att åka rullskridskor/inlines i loppet. Gåstavar är inte heller tillåtna.

KONTAKT

Om du har frågor inför ASICS Stockholm Marathon så kontakta oss gärna på telefon: 08-545 664 40, eller mejla till: [email protected].

Privacy Settings
Youtube
Vimeo
Google Maps