Vår titelsponsor adidas har inlett ett samarbete med Stockholm Run Club – löpargruppen som är öppen för alla och erbjuder flera gemensamma träningspass i veckan. Givetvis är adidas Stockholm Marathon ett stort mål för flera i löpargruppen och vi fick en kort pratstund med Magnus Svinhufvud, en av grundarna och tillika coach för Stockholm Run Club.

Till att börja med – för den som inte vem Magnus Svinhufvud är, vem är du och hur skulle du beskriva dig själv?

– En glad, social och aktiv kille som gillar aktiva dagar. Jag är född och uppvuxen utanför Helsingborg men bor och jobbar sedan snart tio år tillbaka i Stockholm med mina tre största intressen; möbelsnickeri, DJ och såklart löpning. Jag sprang mitt första Lidingölopp 2013 och det var väl efter det som mitt intresse för löpningen tog fart och nu är det löpning för hela slanten.

Berätta mer om Stockholm Run Club – när drog ni igång, vilka är ni och hur länge har du varit en del av gruppen?

– Stockholm Run Club är en ideell löparklubb som skapades av ett passionerat gäng vänner under sommaren 2020. Vi ville skapa en grupp som träffas flera gånger i veckan för distans-, styrke-, och intervallträning samt göra den tillgänglig för alla oavsett bakgrund, etnicitet, nivå eller tidigare erfarenhet, gratis. Eftersom vi vill att alla ska känna sig inkluderade och som en del av gänget håller vi dessutom alla våra pass på engelska. Våra fasta träningsdagar är tisdag, torsdag och söndag. Sedan starten under september 2020, trots pandemin och restriktioner, har vi genomfört närmre 160 löppass tillsammans. I snitt brukar vi vara strax över 30 löpare per pass, vilket känns skitroligt!

Får vem som helst hänga på eller finns det vissa ”krav” för att vara med?

– Absolut, alla är varmt välkomna! Är du helt grön inom löpningen brukar jag rekommendera personen att följa med på något av våra intervallpass till att börja med då dessa alltid utgår från individen och inte nivån på gruppen. På så sätt kan du styra passet själv för att hitta nivån som passar dig och förhoppningsvis kommer du gå därifrån med ett leende på läpparna snarare än en spya på skon. All info för kommande veckas träningspass kommer upp varje söndag på vår instagram.

För den som tränar mot adidas Stockholm Marathon och vill ta träningen till nästa nivå – skulle du rekommendera att hänga på Stockholm Run Club då?

– Det tycker jag låter som en utmärkt idé! Vi erbjuder ett bra utbud av pass där vi ständigt försöker tillgodose allas behov och eftersträvan. Genom att träna och hänga med andra människor som älskar löpning oavsett om du är nybörjare eller elit så tycker jag att det ofta leder till bättre, roligare och mer givande pass för samtliga deltagare. 

Hur ser ert upplägg ut fram mot den 4 juni?

– Vår superduktiga coach Thibault Duval har precis skrivit klart ett 10 veckors träningsprogram som vi kommer dela med oss utav och göra flera av dessa pass med Stockholm Run Club. Vi har dessutom adderat ytterligare ett pass under våra tisdagslöpningar som får in några kilometer extra än de andra grupperna samt att långpassen på söndagar vid 10.00 nu också är ett fast inslag. Det känns som vi har grym plan och flera av våra löpare kommer göra sin maratondebut den 4 juni, så det ska bli superkul att följa deras resa och hjälpa dem mot sina mål. 

Hur skulle du sammanfatta Stockholm Run Club i tre ord?

– Löparglädje, energi och inkluderande!

Avslutningsvis – hur laddad är du själv? Vad har du för mål när du ställer dig på startlinjen på Lidingövägen för årets adidas Stockholm Marathon?

– Jag är otroligt taggad på årets adidas Stockholm Marathon. Förhoppningen är att stå där på startlinjen med en känsla och vetskap i kroppen att jag gjort det som krävs för att kunna spänna bågen och putsa mitt PB från förra året med ytterligare några minuter. Jag gillar att sikta högt men också realistiskt och går allt som det ska går jag för 2 h 50 min i år. Tanken är både lite skrämmande men mest inspirerande! 

Vill du veta mer om Stockholm Run Club rekommenderar vi att du besöker deras instagram och har du frågor är det bara att skriva till dem via DM. Vi ses på startlinjen!