spring där du är – virtuellt via appen!

deltagarinformation

ASICS STOCKHOLM MARATON | DET VIRTUELLA LOPPET 2021

Om du inte kan delta på den fysiska evenemangsdagen kan du springa ASICS Stockholm Marathon där du befinner dig just nu. Här hittar du all information du behöver inför det virtuella ASICS Stockholm Marathon som du kan springa 9-10 oktober.

Sprang du förra årets lopp virtuellt kommer du att upptäcka att årets app inte innehåller lika många funktioner. I år fokuserar vi på det fysiska loppet som går i Stockholm. Appen är till för dig som är anmäld till loppet men av olika anledningar inte har möjlighet att springa loppet live.

LADDA NER APPEN

  • iPhone: Gå in i App Store på din mobil och sök efter Marathongruppen. Ladda ner appen genom att klicka på ”Hämta”. Alternativt klicka direkt till appen i App Store HÄR
  • Android: Gå in i Google Play Store på din mobil och sök efter Marathongruppen. Ladda ner appen genom att klicka på ”Installera”. Alternativt klicka direkt till appen i
  • Google Play HÄR

Observera att det inte är ASICS Stockholm Maraton du ska söka efter, utan Marathongruppen.

logga in i appen

För att logga in i appen anger du den e-postadress du angav vid anmälan. Du kommer efter det få en unik inloggningskod mejlad till dig, som du anger i appen. Där efter är du inloggad. Är du anmäld till flera lopp får du, som förstaval, välja vilket lopp du vill fokusera på för stunden.

De här telefonerna fungerar

Appen fungerar med telefoner som har antingen Apples iOS, eller Googles Android som operativsystem. För bästa upplevelse rekommenderar vi att du har den senaste versionen av din telefons operativsystem installerat. För Googles Android krävs operativsystem 8.0 för att kunna ladda ner appen. För dig som inte har möjlighet att ladda ner appen kommer det att finnas en webbsida där du kan logga in och registrera din tid. Vi skickar ut mer information när webbsidan finns tillgänglig.

Spring ditt virtuella lopp 9 eller 10 oktober

Du kan springa loppet när och var du vill under tiden den 9 och 10 oktober. Efterregistreringen för dig som vill registrera ditt resultat manuellt eller importera data från din GPS-klocka (Garmin, Suunto eller Polar, läs mer nedan) är öppen hela måndagen den 11 oktober.

så här genomför du loppet via appen

Via startsidan hittar du ”springa loppet virtuellt”. Genom att klicka där tar du dig till din startposition. Du får då frågan om du vill ha hjälp av en Farthållare längs resan. Vill du det klickar du i den sluttid du vill ha stöd för annars väljer du ”hoppa över”. När du är redo att köra klickar du ”Start” och du är i gång. Appen kommer sedan, via GPS, mäta den sträcka du springer och automatiskt avsluta tidtagningen när du sprungit tillräckligt långt. Kontinuerligt under loppet får du uppdateringar över distans och tid.

Tips!
Vill du testa appen innan det är skarpt läge kan du springa ett testlopp genom att klicka ”Spring ett testlopp” och välja en av distanserna. På detta sätt får du en känsla av appen utan att det registreras i någon resultatlista.

så här registrerar du ditt lopp manuellt

Vill du hellre registrera ditt lopp utan att mäta med GPS går även det utmärkt i appen. Det gör du under rubriken ”Registrera mitt lopp manuellt” som du hittar på startsidan.

Importera data från din GPS-klocka?

Föredrar du en klocka framför appens GPS kan du enkelt importera ett pass från tävlingshelgen. För att göra det behöver du gå in på ”Min profil” och välja ”Anslut externa tjänster”, välj vilken typ av klocka du har och följ instruktionerna i appen därifrån.

Farthållare

Innan du klickar ”start” för ditt virtuella lopp ”Virtuell farthållare” upp. Via den kan du få hjälp av appen att hålla koll på det tempo du vill springa i. Fyll i vilken tid du vill springa på och spara. Under loppet kommer du sen via appen få veta hur mycket före/efter du ligger ditt planerade tempo.

gissa din tid

Vem känner sin löpning bäst? På startsidan hittar du länken ”Gissa din tid”. Via denna kan du som en kul grej försöka förutspå din sluttid. Klicka på länken, fyll i din gissning. Appen matchar sedan din gissning med din sluttid och presenterar hur nära du (och andra) var sin egen gissning.

Kan jag springa på ett löpband?

Nej, det är inget vi rekommenderar. Appens tracking kommer inte fungera då den använder GPS-positionering och enheten därmed behöver förflyttas. Om du vill springa på löpband kan du välja att registrera ditt resultat manuellt. Det gör du under rubriken ”Registrera mitt lopp manuellt”.

Lyssna på musik när du springer

Vill du lyssna på peppig musik? Du kan springa med din favoritspellista eller ljudbok om du önskar.

ladda ner ditt diplom

Efter att du har genomfört loppet inne i appen kan du ladda ner ditt diplom.

medaljen och finishertröjan skickas hem till dig

När du har genomfört ditt virtuella lopp kommer medaljen och en finisher t-shirt att skickas till den adress du uppgav vid anmälan.

din checklista inför loppet

  • Senaste app-versionen nedladdad från Appstore/GooglePlay?
  • Inloggad via den e-postadress du angav vid anmälan?
  • Aktiverat mobildata i telefonen?
  • Aktiverat platstjänster/GPS-service på telefonen?
  • Bra täckning på det ställe där man som deltagare har tänkt att starta loppet. Om inte, välj ett annat ställe med bättre täckning.
 Starta inte under ett tak eller inomhus.
 Bär inte telefonen på ett ställe där GPS-signalen riskerar att blockeras.
  • Inte i botten av en ryggsäck etc. Se till att din telefon är laddad.
  • Om du får ett telefonsamtal under loppet, kom ihåg att öppna Marathongruppens app igen efter avslutat samtal.

tips inför loppet

Bestäm var du ska springa och bekanta dig med din individuella bana. Tänk på att välja en bana där du har bra täckning så att GPS-funkationen fungerar optimalt.

Fyll på med energi. Det är bra att fundera på om och när och med vad du vill fylla på energidepåerna. Vi rekommenderar dig att dricka lite vatten och/eller sportdryck efter 5 kilometer.

Klä dig smart. Välj träningskläder som du brukar springa i och som du vet sitter bekvämt.

Fira! Se till att fira din insats ordentligt när du gått i mål. Ta gärna ett målfoto när du har gått i mål och tagga #ASICSstockholmmarathon

Privacy Settings
Youtube
Vimeo
Google Maps