adidas premiärHALVAN | DELTAGARINFORMATION 2024

Senast uppdaterad: 2024-04-04

VÄLKOMMEN TILL ADIDAS PREMÄRHALVAN 20 APRIL

Här hittar du allt du kan behöva veta inför adidas Premiärhalvan den 20 april.  

STARTBEVIS  

Ditt startbevis får du via e-mail den 4 april. Anmäler du dig efter den 4 april får du ditt startbevis via e-mail inom några dagar efter anmälan. Ta med startbeviset när du hämtar din nummerlapp, du kan gärna visa den i din telefon så slipper du skriva ut i onödan. Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling.     

NUMMERLAPPSUTDELNING PÅ LÖPLABBET  

Du hämtar din nummerlapp i adidas pop-up butik på Löplabbet, Kungsgatan 35, den 18–19 april kl. 10.00-19.00. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du lämna startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp. Reser du långväga kommer det vara möjligt att hämta ut din nummerlapp i Informationstältet i evenemangsområdet kl. 09.00-11.00 den 20 april. 

25 % RABATT ADIDAS KLÄDER & ACCESSOARER 

Passa på att uppdatera löpargarderoben inför våren. Den 18–21 april är det 25% rabatt på adidas kläder och accessoarer för adidas Premiärhalvans deltagare i adidas pop-up butik på Löplabbet, Kungsgatan 35. Visa upp startbeviset tillsammans med legitimation i kassan. 

NUMMERLAPP 

Nummerlappen är personlig och får inte överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.   
På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.   

EFTERANMÄLAN  

Om du missat att anmäla dig till adidas Premiärhalvan, kan du göra det digitalt (i mån av plats) via den ordinarie anmälningssidan fram till 1 timme innan start den 20 april.  Efteranmälningsavgiften är 665 kronor (15–20 april). Det går endast att betala via Swish.  På grund av högt anmälningstryck och många sena anmälningar så ingår inte medalj vid efteranmälan

EVENEMANGSOMRÅDE

HITTA HIT 

Södra Djurgården, där adidas Premiärhalvan avgörs ingår i Nationalstadsparken, ett skogsområde som bjuder på unika naturvärden. Området är naturskyddat och vi ber dig därför att tänka på miljön vid val av transport på evenemangsdagen. Vänligen var vid evenemangsområdet på Biskopsuddeni god tid innan start. Det är många som ska samsas om utrymmet på spårvagn, bussar och båtfärjor då det pågår andra evenemang på Djurgården samma dag. Ta gärna cykeln till Södra Djurgården och ställ din cykel vid vår cykelparkering.

Det finns flera sätt att ta sig ut till evenemangsområdet vid Biskopsudden:  

PARKERING 

Vi rekommenderar dig att lämna bilen hemma eftersom Djurgården är avstängd för biltrafik under helgen för alla som inte har ett speciellt tillstånd. Om du ändå måste ta bilen så rekommenderar vi er parkera vid NarvavägenochKarlavägen. Åk sedan kollektivtrafiken eller promenera sista biten till Biskopsudden. Du kan även parkera vid Kaknästornet och åker då via Lindarängsvägen. Observera att parkeringsplatserna är avgiftsbelagda. 

TRAFIKINFORMATION  

Klicka härför mer information om hur trafiken påverkas under evenemangsdagen den 20 april.   

START  

Vi har flera startgrupper för att få en så smidig start som möjligt, och i största möjliga mån undvika att löpare måste springa om varandra. Välj den startgrupp du tror passar dig bäst när du är på plats. De som är anmälda till adidas Adizero Running Tour startar i första startgrupp. 

 • Kl. 11.00: För dig som springer halvmaraton under 1 tim 35 min. 
 • Kl. 11.05: För dig som springer halvmaraton mellan 1 tim 35 min-1 tim 55 min. 
 • Kl. 11.10: För dig som springer halvmaraton mellan 1 tim 35 min-1 tim 55 min. 
 • Kl. 11.15: För dig som springer halvmaraton mellan 1 tim 55 min-2 tim 20 min. 
 • Kl. 11.20: För dig som springer halvmaraton mellan 1 tim 55 min-2 tim 20 min. 
 • Kl. 11.25: För dig som springer halvmaraton mellan 2 tim 20 min-3 tim 

För att minska trängseln längs banan så tillåts endast ett visst antal startande i varje startgrupp och du kan bli ombedd att starta i nästa startgrupp ifall startfållan blir full. Starttiderna kan komma att justeras något, dvs det kan bli fler startgrupper med snävare tidsintervall om deltagarantalet kräver så.  

MARAKLAR MED FARTHÅLLARE OCH SEEDNING 

adidas Premiärhalvan är seedningsgrundande för adidas Stockholm Marathon. För att ge dig allra bästa chans att nå din drömtid har vi proffsiga farthållare som kommer att hjälpa dig att springa ditt snabba halvmaraton. Farthållarna kommer att springa med en flagga som tydligt markerar vilken sluttid de siktar på.  

Din tid på adidas Premiärhalvan gör att du blir automatiskt seedad till adidas Stockholm Marathon. Det kommer att finnas farthållare på följande sluttider:  

Start kl. 11:00   

 • Sub 1 tim 23 min (svart flagga)   
 • Sub 1 tim 35 min (röd flagga)   

Start kl. 11:05 

 • Sub 1 tim 35 min (röd flagga)   
 • Sub 1 tim 42 min (grå flagga)   
 • Sub 1 tim 49 min (orange flagga)  

Start kl. 11:10 

 • Sub 1 tim 35 min (röd flagga)   
 • Sub 1 tim 42 min (grå flagga)   
 • Sub 1 tim 49 min (orange flagga)  

Start kl. 11:15 

 • Sub 1 tim 57 min (vit flagga)   
 • Sub 2 tim 09 min (gul flagga)  

Start kl. 11:20 

 • Sub 1 tim 57 min (vit flagga)   
 • Sub 2 tim 09 min (gul flagga)  

Start kl. 11:25 

 • Sub 2 tim 21 min (blå flagga 

BANAN 

adidas Premiärhalvans bana går på Södra Djurgården. Start- och målområde ligger på Biskopsudden. Underlaget är asfalt och grus. Det finns kilometerskyltar vid varje kilometer längs banan. Banan, som är 21 098 meter, är kontrollmätt av Svenska Friidrottsförbundets godkända banmätare Mikael Hill. Med reservation för ändringar.

VÄTSKE- OCH ENERGIKONTROLLER  

Längs banan kommer det att finnas sju vätskekontroller. De kommer efter 2,4 km (vatten), 3,9 km (vatten och sportdryck), 8,1 km (vatten och sportdryck), 11,5 (vatten och sportdryck), 14,9 km (vatten), 16,1 km (vatten och sportdryck) och 18,4 km (vatten). Vid vätskekontrollerna serveras sportdrycken Enervit och vatten. På de första borden står sportdryck och efter det vatten.

Det finns även vatten i evenemangsområdet innan start samt efter målgång. Längs banan finns två energikontroller som ligger strax före vätskekontrollerna.  Vi serverar saltlakrits (11,5 km) och Dextro Energy tabletter (16,1 km).

Det finns även vatten i evenemangsområdet innan start samt efter målgång. Längs banan finns två energikontroller som ligger strax före vätskekontrollerna.  Vi serverar saltlakrits (11,7 km) och Dextro Energy tabletter (16,4 km).  

FYRA MELLANTIDSVISNINGAR  

Mellantid visas vid 5 km, 10 km, 15 km och 20 km. Notera att klockorna startas enligt första startgrupps starttid kl. 11.00, det vill säga om du springer i andra, tredje startgrupp, och så vidare, så får du dra av fem alternativt tio minuter från tiden som visas på klockorna.  

PEPPANDE AKTIVITETER LÄNGS BANAN   

Du som springer adidas Premiärhalvan ska känna att du står i fokus den här dagen. Du kommer att bli framhejad av publiken, våra funktionärer och DJ’s. Runacademy’s peppande hejarklack kommer att stå vid cirka 12,5 km in i loppet och kommer ge dig energi hela vägen in i mål!   

MAXTID OCH MINIÅLDER   

Polismyndigheten har gett tillstånd för en maxtid på 3 timmar. Det innebär att du som startar i sjätte startgrupp ska vara i mål senast kl. 14.25. Du måste passera evenemangsområdet vid Biskopsudden vid ca. 14,3 km före kl. 13.30 för att få fortsätta loppet. Kommer du efter den utsatta tiden kommer du att hänvisas direkt in i mål. Svenska Friidrottsförbundets tävlingsregler gäller under loppet. Alla deltar på egen risk. Minimiåldern är 18 år (det år du fyller 18 år) vilket innebär att du måste vara född 2006 eller tidigare för att få starta.

TÄVLINGSREGLER 

Walkingstavar, barnvagnar, inlines, rullskidor, cyklar, handcyklar och tävlingsrullstolar är inte tillåtna. För deltagande i rullstol gäller följande: 
• Samma ålderskrav som för övriga deltagare. 
• Ledsagare är valfritt och kostnadsfritt (kontakta [email protected]vid anmälan ledsagare). 
• Ingen tävlingsklass. 
• Free-wheel rekommenderas. 
• Inget deltagande i tävlingsrullstol. 
• Start i sista startgrupp. 
• Tillgängligheten kan vara begränsad på vissa ställen längs banan då tex. trottoarkanter kan förekomma. 

PRISPENGAR 

Prispengar på 10 000 kr, 6 000 kr samt 4 000 kr delas ut till de första, andra och tredje snabbaste löparna i dam- respektive herrklassen. För att vara med och tävla om priserna måste du starta i första startgruppen klockan 11.00. De tre första i respektive klass som korsar mållinjen blir placerade 1–3. 

TÄNK PÅ ATT  

21 098 meter är en lång distans och det gäller att ha krafter kvar till slutet av loppet. Ställ inte upp om du inte är helt frisk och pressa dig inte att fortsätta om du känner dig sjuk. Det kan vara riskfyllt att springa om du är förkyld eller känner dig hängig.  

SERVICE   

OMKLÄDNING 

Vi rekommenderar att du kommer ombytt till evenemanget. Det finns ett tält för omklädnad (ej duschmöjligheter) på evenemangsområdet men utrymmet är begränsat.   

TOALETTER 

Det finns toaletter i anslutning till evenemangsområdet.  Det finnas även toaletter vid vätskekontrollerna längs banan. Använd toaletterna, inte naturen – tänk på att vi är i Kungliga Nationalstadsparken.  Det finns alltid gratis mensskydd att hämta i vårt informationstält på alla våra lopp för dig som skulle behöva!

KLÄDINLÄMNING 

Det finns ett område för klädinlämning i anslutning till evenemangsområdet. Riv av den perforerade delen längst ner på nummerlappen och sätt fast den hålade lappen på din medhavda vattentäta (det är inget tak över klädinlämningen) väska/påse med överdragskläder som lämnas in i klädinlämningen vid evenemangsområdet. Den andra lappen lägger du i väska/påse. Vänligen lämna in din väska/påse i god tid innan start då det kan bli köbildningar. Kom ihåg att ta med en väska/påse till dina kläder och en säkerhetsnål för att fästa den hålade etiketten på din väska/påse.    

MÅLGÅNGSSERVICE 

När du går i mål får du först din fina medalj (om du inte aktivt valt bort den!). I samband med anmälan hade du möjligheten att välja bort medaljen som en del av vårt hållbarhetsarbete och för att vi tillsammans ska försöka minska onödig konsumtion. På nummerlappen hittar du en symbol av en medalj ifall du INTE valde bort medaljen. Sedan bjuder vi på drycken Vitamin Well, Corny Nuts & Choc Bar (cashew, jordnöt & två olika chokladvarianter), ProPud Smooth Brownie Proteinbar och banan.  

SELFIE SPOT  

Ta en rolig selfie efter målgången på adidas Premiärhalvan tillsammans med din sluttid. Kanske du tog PB och vill stoltsera över din otroliga prestation!  

MASSAGESERVICE MED STHLM PHYSIQUE  

Sthlm Physique kommer att erbjuda massage till alla trötta ben efter målgången. Massagen kostar 50kr för 5min behandling. Kan bokas och betalas på plats med kort/swish.  

RESULTAT  

Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på premiärhalvan.se. Den officiella resultatlistan publiceras drygt en vecka efter loppet. Oavsett vilken startgrupp du väljer blir din tid uträknad från det att du passerar startlinjen och sedan mållinjen.  

MEDICINSK SERVICE  

Sjukvårdspersonal och ambulans finns i evenemangsområdet vid start/mål.  Det finns även sjukvårdspersonal vid vätskekontrollerna längs banan. Sjukvårdspersonalens roll är att bistå med första hjälpen och att se till att deltagare som behöver ytterligare vård får transport vidare för omhändertagande på sjukhus. Sjukvårdarens roll är inte att se till att en deltagare som mår dåligt eller är uppenbart skadad kan fortsätta. De har rätt att plocka av skadade eller utmattade löpare från banan. Behöver du hjälp tillbaka till evenemangsområdet har vi transportservice med motorcykel – kontakta närmaste funktionär i så fall. 

SORTERA – ETT HÅLLBART SAMARBETE 

Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som kort innebär att vi tillsammans sorterar allt skräp på återvinningstationen på evenemangsområdet. Vänligen var noga med att slänga ditt skräp i återvinningen och i rätt säck. Tydliga skyltar visar var hur du sorterar. Efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera för vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras återvinningsstation när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sorteras verksamhet här. 

KONTAKT  

Har du några frågor inför adidas Premiärhalvan så kontakta gärna oss på telefon; 08-545 664 40 (vardagar kl. 9.00–12.00 och 13.00–16.30) eller på mejl: [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du oss i vårt informationstält på evenemangsområdet.