Frågor och svar om ASICS Stockholm Marathon

Jag har inte fått någon anmälningsbekräftelse?

När man anmäler fler än en person så skickas bara en anmälningsbekräftelse, till den person som man skriver in först i anmälan. I svarsmailet finns en länk ”anmälningsbekräftelse” och där finns en sammanställning över alla anmälda och eventuella andra köp (t-shirt, försäkring mm) som gjordes vid anmälan.

Hur ser man att jag är anmäld?

När anmälan är registrerad så finns du med i startlistan.

Är redan anmäld och vill seeda om mig?

På hemsidan finns en tabell som indikerar vilka tider som krävs för tider för de olika startgrupperna.
Skicka ett mail till [email protected] ange ditt namn, lopp och resultat. Vi seedar på sanktionerade hel- och halvmaraton lopp samt Lidingöloppets 30 km klass. Vi tar emot omseedningar till den 7 april, därefter är det endast möjligt att göra det vid nummerlappsutdelningen. Vid nummerlappsutdelningen hämtar du din nummerlapp som vanligt därefter går du till informationen och gör din omseedning.

Varför anger ni inte exakta tidsgränser för de olika startgrupperna?

De exakta gränserna bestäms först då vi tilldelar startnummer i mitten av april. Orsaken är att alla startgrupper ska bli lika stora. Det minimerar trängsel och ger en så bra löpupplevelse som möjligt. Tidgränserna ändras lite från år till år och det beror ju på de som anmält sig vilka tidigare meriter de har.

Finns det någon maxtid att ta sig runt banan?

Ja, maxtiden är 6 timmar. Längs banan finns ett par kontroller som löparna måste passera innan en viss tid för att få fortsätta loppet. Vi återkommer med plats och stopptider för dessa.

Jag är anmäld och undrar nu om det är möjligt att få tillbaka startavgiften om man blivit sjuk?

Enda sättet att få sin avgift återbetald är om man tecknat Folksams avbeställningsskydd Startklar.

Jag vill avboka min startplats och har tecknat Startklar, hur gör jag?

Har du tecknat Folksams avbeställningsskydd Startklar och är sjuk eller skadad så ska du kontakta Folksam på 0771-960960 eller www.folksam.se/forsakringar/idrottsforsakring/startklar för återbetalning av anmälningsavgiften.

Jag har inte betalat fakturan och då är jag väl inte anmäld?

Jo, faktura är en av flera olika betalsätt och så fort du gjort din anmälan så är det en färdig anmälan oavsett betalmetod. Du har ett ångerdygn på dig att avboka din anmälan, se ASICS Stockholm Marathons fullständiga villkor

Jag behöver kvitto för att få startavgiften betald av arbetsgivaren?

I svarsmailet som bekräftar din anmälan finns en länk till anmälningsbekräftelsen som sammanfattar ditt totala köp. Är ditt köp gjort via Klarna får du en bekräftelse på din betalning oavsett betalningsform. Behöver du ett bättre specificerat kvitto, kontakta då i första hand Klarna: Tel: 08-120 120 10, e-mail: [email protected]
Har du gjort din betalning via betalningsformen ”internationella köp” kontakta då arrangören [email protected]

När kommer en mer detaljerad tävlingsinformation läggas ut på hemsidan?

Senast fyra veckor innan loppet kommer en detaljerad tävlingsinformation läggas ut på hemsidan. I den kan du läsa praktisk information gällande loppet.

När skickar ni ut information om nummerlapparna?

Senast tre veckor före det att ASICS Stockholm Marathon arrangeras så får du ditt startbevis via post eller e-post.

Kan någon annan hämta ut min nummerlapp?

Ja, om den personen har ditt startbevis eller din legitimation.

Var och när kan man hämta nummerlappen?

Information om nummerlappsutdelningen kommer närmre inpå loppet.

Kan jag få nummerlappen skickad till mig i stället?

Nej. Alla måste hämta nummerlappen på nummerlappsutdelningen
eller ha ett ombud som hämtar nummerlappen åt en.

Kan man springa annan sträcka i loppet?

I själva loppet finns inga andra sträckor än en mara. Men under ASICS Stockholm Marathon-helgen finns flera lopp. NYHET för 2018 är ASICS Stockholm High Five fredag 1 juni kl 17:30, ett lopp på 5 km. Lördagen 2 juni är det maratonsträckan som gäller. För ungdomar mellan 13 och 19 år går Juniormaran 4,2 km.  På söndagen får barn och unga springa Minsta Maran och Stockholm Mini Marathons.  kortare distanser.

Ett evenemang av Marathongruppen med friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK.Marathongruppens överskott går till 100% tillbaka till idrotten. Tillhandahållare av denna webbplats: Marathongruppen i Stockholm AB
Tel: 08-545 66 440 (Måndag–Fredag 9.00–17.00)
ASICS Stockholm Marathon, Box 15124, 167 15 Bromma