adidas premiärmilen | DELTAGARINFORMATION 2023

Senast uppdaterad: 2023-03-07

VÄLKOMMEN TILL adidas premiärmilen 25 mars 2023

Här hittar du allt du kan behöva veta inför adidas Premiärmilen den 25 mars.

Startbevis

Ditt startbevis får du via e-mail den 14 mars. Anmäler du dig efter den 14 mars får du ditt startbevis via e-mail inom några dagar efter anmälan. Ta med startbeviset när du hämtar din nummerlapp. Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling.    

Nummerlappsutdelning på adidas Concept Store 

Du hämtar din nummerlapp på adidas Concept Storepå Sveavägen 21–23, den 23–24 mars kl. 10.00-19.00. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du lämna startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp. Reser du långväga kommer det vara möjligt att hämta ut din nummerlapp i Informationstältet i evenemangsområdet kl. 09.00-11.00 den 25 mars.    

20 % RABATT ADIDAS CONCEPT STORE 

Passa på att uppdatera löpargarderoben inför våren. Den 23–26 mars är det 20% rabatt på hela sortimentet (ej reavaror) för adidas Premiärmilens deltagare. Visa upp startbeviset tillsammans med legitimation i kassan.  

Nummerlapp 

Nummerlappen är personlig och får inte överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader. 
På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.   

Efteranmälan

Om du missat att anmäla dig till adidas Premiärmilen, kan du göra det digitalt (i mån av plats) via den ordinarie anmälningssidanfram till 1 timme innan start den 25 mars.  Efteranmälningsavgiften är 545 kronor (23–25 mars). På evenemangsdagen den 25 mars går det endast att betala via Swish.  

EVENEMANGSOMRÅDE

Hitta Hit 

Norra Djurgården, där adidas Premiärmilen avgörs, ingår i Nationalstadsparken, ett skogsområde som bjuder på unika naturvärden. Området är naturskyddat, vi ber dig därför att tänka på miljön vid val av transport på evenemangsdagen.    

Det smidigaste sättet att ta sig ut till evenemangsområdet är att åka tunnelbanans röda linje 14 eller Roslagsbanan linje 27–29 till Universitetet och buss 50, 540, 639, 676, 670 eller 699 (hållplats Universitetet eller Universitetet norra). Ytterligare information finns på sl.se. Från T-banestationen följer du adidas Premiärmilens hänvisningsskyltar till starten.   

BANAN 

adidas Premiärmilens bana går på Norra Djurgården. Start- och målområde ligger cirka 500 meter från T-banestationen Universitetet. Du springer ett varv på en snabb 10-kilometersbana. Underlaget är 59 % asfalt, 40 % grus och 1% gatsten. Banan är kontrollmätt av Micke Hill som är en av Svenska friidrottsförbundets godkända banmätare. Med reservation för ändringar.

AKTIVERINGAR 

Längs banan kommer du att hejas fram av Runacademy’s peppande hejarklack! De står vid Uggleviksvägen cirka 8 kilometer in i loppet och kommer ge dig energi hela vägen in i mål! Med en kilometer kvar kommer du även att mötas av Vitamin Well och deras banaktivering. Allt för att du ska få en sista skjuts mot mållinjen. 

Parkering 

För dig som tar bil finns det ett fåtal parkeringsplatser på Frescatiområdet vid Frescativägen, Stockholm Frescati Sports CenterochUniversitetets stora parkering, söder om Universitetsbyggnaden. Observera att parkeringsplatserna är avgiftsbelagda. Rådande parkeringsbestämmelser gäller så läs skyltningen noga.

TRAFIKINFORMATION 

Klicka härför mer information om hur trafiken påverkas på Norra Djurgården under evenemangsdagen den 25 mars. 

Uppvärmning

För att du ska kunna göra ett så bra lopp som möjligt är det viktigt med en bra uppvärmning. Vill du ha inspiration på hur du kan värma upp kan du klicka här för att få tips av elitlöparen Mohammadreza Abootorabi. Tänk på att fortsätta hålla igång när du är färdig med din uppvärmning så att du inte blir kall. Lycka till!

Start  

 • Vi rekommenderar dig att ställa dig i någon av följande grupper för att nå maximal löprytm och för att få bästa resultat:  
  • 11.00 för deltagare som springer milen under 40 min  
  • 11.05 för deltagare som springer milen mellan 40–46 min  
  • 11.10 för deltagare som springer milen mellan 40–46 min  
  • 11.15 för deltagare som springer milen mellan 46–53 min  
  • 11.20 för deltagare som springer milen mellan 46–53 min  
  • 11.25 för deltagare som springer milen mellan 53–60 min  
  • 11.30 för deltagare som springer milen mellan 53–60 min 
  • 11.35 för deltagare som springer 60 min eller långsammare  

För att minska trängseln längs banan så tillåts endast ett visst antal startande i varje startgrupp och du kan bli ombedd att starta i nästa startgrupp ifall startfållan blir full. Starttiderna kan komma att justeras något, dvs det kan bli fler startgrupper med snävare tidsintervall och deltagarantalet kräver så. Det är inte tillåtet att springa med barnvagn eller walkingstavar i loppet.   

Maraklar med farthållare och seedning 

adidas Premiärmilen kommer 2023 att vara det enda milloppet som är seedningsgrundande för adidas Stockholm Marathon. För att ge dig allra bästa chans att nå din drömtid på milen har vi proffsiga farthållare som kommer att hjälpa dig att springa din snabba mil.  
Farthållarna kommer att springa med en flagga som tydligt markerar vilken sluttid de siktar på.  

Din tid på adidas Premiärmilen gör att du blir automatiskt seedad till adidas Stockholm Marathon. Det kommer att finnas farthållare på följande sluttider: 

Start kl. 11:00   

 • Sub 36 min (svart flagga)  

Start kl. 11:05  

 • Sub 41 minuter (röd flagga)  
 • Sub 43 minuter (grå flagga)  
 • Sub 46 minuter (orange flagga)  

Start kl. 11:10  

 • Sub 41 minuter (röd flagga)  
 • Sub 43 minuter (grå flagga)  
 • Sub 46 minuter (orange flagga)  

Start kl. 11:15  

 • Sub 49 minuter (vit flagga)  

Start kl. 11:20 

 • Sub 49 minuter (vit flagga)  

Start kl. 11:25 

  • Sub 54 minuter (gul flagga)  
  • Sub 58 minuter (blå flagga)  

Vätskekontroller

Längs banan kommer det att finnas två vätskekontroller. De kommer efter 4,9 km och 6,9 km. Vid vätskekontrollerna serveras både sportdrycken Enervit och vatten, på de första borden serveras sportdryck och sedan serveras det vatten.  

Det finns även vatten i evenemangsområdet innan start samt efter målgång.  

Mellantid

Mellantid visas vid 5 km. Notera att klockan startas enligt första startgrupps starttid kl. 11.00, det vill säga om du springer i andra, tredje startgrupp, och så vidare, så får du dra av fem alternativt tio minuter från tiden som visas på klockorna.  

Minimiålder

Svenska Friidrottsförbundets tävlingsregler gäller under loppet. Alla deltar på egen risk. Minimiåldern är 15 år (det år du fyller 15 år) för att springa hela sträckan, det vill säga du måste vara född 2008 eller tidigare för att få starta.   

Tänk på att

10 000 meter är en lång distans och det gäller att ha krafter kvar till slutet av loppet. Ställ inte upp om du inte är helt frisk – och pressa inte dig själv att fortsätta om du känner dig sjuk. Det kan vara riskfyllt att springa om du är förkyld eller känner dig hängig.    

Prispengar

Prispengar på 10 000 kr, 6 000 kr samt 4 000 kr delas ut till de första, andra och tredje snabbaste löparna i dam- respektive herrklassen. För att vara med och tävla om priserna måste du starta i första startgruppen, klockan 11.00.

SERVICE  

Omklädning  

Vi rekommenderar att du kommer ombytt till evenemanget. Vid start- och målområdet finns ingen möjlighet till omklädnad. För 40 kr kan du byta om i Frescati Sports Centersom ligger ett par hundra meter från T-banestationen Universitetet. Från hallen är det ca 800 m till evenemangsområdet. Följ adidas Premiärmilens hänvisningsskyltar till starten från Frescati Sports Center.   

Toaletter 

Det finns toaletter i samband med evenemangsområdet. Använd toaletterna, inte naturen tänk på att vi är iKungliga Nationalstadsparken.   

Klädinlämning 

Det finns ett område för klädinlämning i anslutning till evenemangsområdet. Riv av den perforerade delen längst ner på nummerlappen och sätt fast den hålade lappen på din medhavda vattentäta väska/påse med överdragskläder som lämnas in i klädinlämningen vid evenemangsområdet. Den andra lappen lägger du i påsen/ryggsäcken. Vänligen lämna in din ryggsäck/påse i god tid innan start då det kan bli köbildningar. Kom ihåg att ta med en väska/påse till dina kläder och en säkerhetsnål för att fästa den hålade etiketten på din väska. 

Målgångsservice  

När du går i mål får du först din fina medalj. Sedan bjuder vi på drycken Vitamin Well och en Gainomax Toffee Protein Bar. På plats finns även Smiling som bjuder på smakprover. 

Selfie spot

Ta en rolig selfie efter målgången på adidas Premiärmilen tillsammans med din sluttid. Kanske du tog PB och vill stoltsera för dina nära och kära över din otroliga prestation.  

Resultat 

Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan premarmilen.se. Den officiella resultatlistan publiceras drygt en vecka efter loppet.    

Medicinsk service

Sjukvårdspersonal och ambulans finns i evenemangsområdet vid start/mål. Sjukvårdare har rätt att plocka av skadade eller utmattade löpare från banan.   

SORTERA – ETT HÅLLBART SAMARBETE! 

Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som kort innebär att du slänger och vi sorterar. Allt skräp slängs på ett och samma ställe, oavsett om det är containers eller sopkärl, i evenemangsområdet eller längs banan. Och efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera som tar det för sortering och vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl eller containrar när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sorteras verksamhet här.   

KONTAKT 

Har du några frågor inför adidas Premiärmilen så kontakta gärna oss på telefon; 08-545 664 40 (vardagar kl. 9.00-12.00 och 13.00-15.30) eller på mail: [email protected].   

Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.  

Privacy Settings
Youtube
Vimeo
Google Maps