adidas premiärmilen | DELTAGARINFORMATION 2024

Senast uppdaterad: 2024-03-14

VÄLKOMMEN TILL ADIDAS PREMIÄRMILEN 23 MARS 2024 

Här hittar du allt du kan behöva veta inför adidas Premiärmilen den 23 mars. 

STARTBEVIS 

Ditt startbevis får du via e-mail den 7 mars. Anmäler du dig efter den 7 mars får du ditt startbevis via e-mail inom några dagar efter anmälan. Ta med startbeviset när du hämtar din nummerlapp. Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling.   

NUMMERLAPPSUTDELNING PÅ LÖPLABBET  

Du hämtar din nummerlapp i adidas pop-up butik på Löplabbet, Kungsgatan 35, den 21–22 mars kl. 10.00-19.00. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du lämna startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp. Reser du långväga kommer det vara möjligt att hämta ut din nummerlapp i Informationstältet i evenemangsområdet kl. 09.00-11.00 den 23 mars.     

15 % RABATT ADIDAS KLÄDER & ACCESSOARER 

Passa på att uppdatera löpargarderoben inför våren. Den 21–24 mars är det 15% rabatt på adidas kläder och accessoarer för adidas Premiärmilens deltagare i adidas pop-up butik på Löplabbet, Kungsgatan 35. Visa upp startbeviset tillsammans med legitimation i kassan.    

NUMMERLAPP  

Nummerlappen är personlig och får inte överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader. 
På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.     

EFTERANMÄLAN 

Om du missat att anmäla dig till adidas Premiärmilen, kan du göra det digitalt (i mån av plats) via den ordinarie anmälningssidanfram till 1 timme innan start den 23 mars.  Efteranmälningsavgiften är 575 kronor (18–23 mars).  Det går endast att betala via Swish.  

EVENEMANGSOMRÅDE

Hitta Hit 

Norra Djurgården, där adidas Premiärmilen avgörs, ingår i Nationalstadsparken, ett skogsområde som bjuder på unika naturvärden. Området är naturskyddat och vi ber dig därför att tänka på miljön vid val av transport på evenemangsdagen. 

Det smidigaste sättet att ta sig ut till evenemangsområdet är att åka tunnelbanans röda linje 14 eller Roslagsbanan linje 27–29 till Universitetet och buss 50, 540, 639, 670 eller 676 (hållplats Universitetet eller Universitetet norra). Ytterligare information finns på sl.se. Från T-banestationen följer du adidas Premiärmilens hänvisningsskyltar till starten. 

PARKERING  

För dig som tar bil finns det ett fåtal parkeringsplatser på Frescatiområdet vid Frescativägen, Stockholm Frescati Sports Centeroch Universitetets stora parkering, söder om Universitetsbyggnaden. Observera att parkeringsplatserna är avgiftsbelagda. Rådande parkeringsbestämmelser gäller så läs skyltningen noga. 

TRAFIKINFORMATION 

Klicka härför mer information om hur trafiken påverkas på Norra Djurgården under evenemangsdagen den 23 mars 

START   

Vi har flera startgrupper för att få en så smidig start som möjligt, och i största möjliga mån undvika att löpare måste springa om varandra. Välj den startgrupp du tror passar dig bäst när du är på plats. De som är anmälda till adidas Adizero Running Tour startar i första startgrupp. 

 • Kl. 11.00 för deltagare som springer milen under 40 min   
 • Kl. 11.05 för deltagare som springer milen mellan 40–46 min   
 • Kl. 11.10 för deltagare som springer milen mellan 40–46 min   
 • Kl. 11.15 för deltagare som springer milen mellan 46–53 min   
 • Kl. 11.20 för deltagare som springer milen mellan 46–53 min   
 • Kl. 11.25 för deltagare som springer milen mellan 53–60 min   
 • Kl. 11.30 för deltagare som springer milen mellan 53–60 min  
 • Kl. 11.35 för deltagare som springer 60 min eller långsammare   

För att minska trängseln längs banan så tillåts endast ett visst antal startande i varje startgrupp och du kan bli ombedd att starta i nästa startgrupp ifall startfållan blir full. Starttiderna kan komma att justeras något, dvs det kan bli fler startgrupper med snävare tidsintervall och deltagarantalet kräver så.   

MARAKLAR MED FARTHÅLLARE OCH SEEDNING  

adidas Premiärmilen kommer 2024 att vara det enda milloppet som är seedningsgrundande för adidas Stockholm Marathon. För att ge dig allra bästa chans att nå din drömtid på milen har vi proffsiga farthållare som kommer att hjälpa dig att springa din snabba mil. Farthållarna kommer att springa med en flagga som tydligt markerar vilken sluttid de siktar på. Din tid på adidas Premiärmilen gör att du blir automatiskt seedad till adidas Stockholm Marathon. Det kommer att finnas farthållare på följande sluttider:  

Start kl. 11:00   

 • Sub 36 min (svart flagga)   

Start kl. 11:05  

 • Sub 41 minuter (röd flagga)   
 • Sub 43 minuter (grå flagga)   
 • Sub 46 minuter (orange flagga)   

Start kl. 11:10  

 • Sub 41 minuter (röd flagga)   
 • Sub 43 minuter (grå flagga)   
 • Sub 46 minuter (orange flagga)   

Start kl. 11:15  

 • Sub 49 minuter (vit flagga)   

Start kl. 11:20   

 • Sub 49 minuter (vit flagga)   

Start kl. 11:25 

 • Sub 54 minuter (gul flagga)   
 • Sub 58 minuter (blå flagga)  

BANAN 

adidas Premiärmilens bana går på Norra Djurgården. Start- och målområde ligger cirka 500 meter från T-banestationen Universitetet. Du springer ett varv på en snabb 10-kilometersbana. Underlaget är asfalt, grus och gatsten.  Det finns kilometerskyltar vid varje kilometer längs banan. Banan är kontrollmätt av Micke Hill som är en av Svenska friidrottsförbundets godkända banmätare. Med reservation för ändringar. 

VÄTSKEKONTROLLER 

Längs banan kommer det att finnas två vätskekontroller. De kommer efter 4,9 km och 7 km. Vid vätskekontrollerna serveras både sportdrycken Enervit och vatten, på de första borden serveras sportdryck och sedan serveras det vatten.   

Det finns även vatten i evenemangsområdet innan start samt efter målgång.   

MELLANTID 

Mellantid visas vid 5 km. Notera att klockan startas enligt första startgrupps starttid kl. 11.00, det vill säga om du springer i andra, tredje startgrupp, och så vidare, så får du dra av fem alternativt tio minuter från tiden som visas på klockorna.   

AKTIVERINGAR  

Längs banan kommer du att hejas fram av Runacademy’s peppande hejarklack! De står vid Planterhagsvägen cirka 8,4 kilometer in i loppet och kommer ge dig energi hela vägen in i mål!  

MINIMIÅLDER 

Svenska Friidrottsförbundets tävlingsregler gäller under loppet. Alla deltar på egenrisk. Minimiåldern är 15 år (det år du fyller 15 år) för att springa hela sträckan, det vill säga du måste vara född 2009 eller tidigare för att få starta.    

TÄVLINGSREGLER 

Walkingstavar, barnvagnar, inlines, rullskidor, cyklar, handcyklar och tävlingsrullstolar är inte tillåtna. För deltagande i rullstol gäller följande: 
• Samma ålderskrav som för övriga deltagare. 
• Ledsagare är valfritt och kostnadsfritt (kontakta [email protected] vid anmälan ledsagare). 
• Ingen tävlingsklass. 
• Free-wheel rekommenderas. 
• Inget deltagande i tävlingsrullstol. 
• Start i sista startgrupp. 
• Tillgängligheten kan vara begränsar på vissa ställen längs banan då tex. trottoarkanter, snö och is kan förekomma.  

PRISPENGAR 

Prispengar på 10 000 kr, 6 000 kr samt 4 000 kr delas ut till de första, andra och tredje snabbaste löparna i dam- respektive herrklassen. För att vara med och tävla om priserna måste du starta i första startgruppen, klockan 11.00. De tre första i respektive klass som korsar mållinjen blir placerade 1–3. 

TÄNK PÅ ATT .. 

10 000 meter är en lång distans och det gäller att ha krafter kvar till slutet av loppet. Ställ inte upp om du inte är helt frisk – och pressa inte dig själv att fortsätta om du känner dig sjuk. Det kan vara riskfyllt att springa om du är förkyld eller känner dig hängig.     

SERVICE   

OMKLÄDNING  

Vi rekommenderar att du kommer ombytt till evenemanget. Vid start- och målområdet finns ingen möjlighet till omklädnad. För 40 kr kan du byta om i Frescati Sports Centersom ligger ett par hundra meter från T-banestationen Universitetet. Från hallen är det ca 800 m till evenemangsområdet. Följ adidas Premiärmilens hänvisningsskyltar till starten från Frescati Sports Center.    

TOALETTER  

Det finns toaletter på evenemangsområdet. Använd toaletterna, inte naturen – tänk på att vi är i Kungliga Nationalstadsparken.     

KLÄDINLÄMNING  

Det finns ett område för klädinlämning i anslutning till evenemangsområdet. Riv av den perforerade delen längst ner på nummerlappen och sätt fast den hålade lappen på din medhavda vattentäta (det är inget tak över klädinlämningen) väska/påse med överdragskläder som lämnas in i klädinlämningen vid evenemangsområdet. Den andra lappen lägger du i väska/påse. Vänligen lämna in din väska/påse i god tid innan start då det kan bli köbildningar. Kom ihåg att ta med en väska/påse till dina kläder och en säkerhetsnål för att fästa den hålade etiketten på din väska/påse.   

MÅLGÅNGSSERVICE   

När du går i mål får du först din fina medalj (om du inte aktivt valt bort den!). I samband med anmälan hade du möjligheten att välja bort medaljen som en del av vårt hållbarhetsarbete och för att vi tillsammans ska försöka minska konsumtionen. På nummerlappen hittar du en symbol av en medalj ifall du INTE valde bort medaljen. Sedan bjuder vi på drycken Vitamin Well, Corny Nuts & Choc Bar (mandel, jordnöt & mörk choklad) och en banan. 

SELFIE SPOT 

Ta en rolig selfie efter målgången på adidas Premiärmilen tillsammans med din sluttid. Kanske du tog PB och vill stoltsera för dina nära och kära över din otroliga prestation.    

RESULTAT  

Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på premarmilen.se. Den officiella resultatlistan publiceras drygt en vecka efter loppet. Oavsett vilken startgrupp du väljer blir din tid uträknad från det att du passerar startlinjen och sedan mållinjen. 

MEDICINSK SERVICE 

Sjukvårdspersonal och ambulans finns i evenemangsområdet vid start/mål.  Sjukvårdspersonalens roll är att bistå med första hjälpen och att se till att deltagare som behöver ytterligare vård får transport vidare för omhändertagande på sjukhus. Sjukvårdarens roll är inte att se till att en deltagare som mår dåligt eller är uppenbart skadad kan fortsätta. De har rätt att plocka av skadade eller utmattade löpare från banan. Behöver du hjälp tillbaka till evenemangsområdet har vi transportservice med motorcykel – kontakta närmaste funktionär i så fall. 

SORTERA – ETT HÅLLBART SAMARBETE

Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som kort innebär att vi tillsammans sorterar allt skräp på återvinningstationen på evenemangsområdet. Vänligen var noga med att slänga ditt skräp i återvinningen och i rätt säck. Tydliga skyltar visar var hur du sorterar. Efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera för vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras återvinningsstation när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sorteras verksamhet här. 

KONTAKT  

Har du några frågor inför adidas Premiärmilen så kontakta gärna oss på telefon; 08-545 664 40 (vardagar kl. 9.00-12.00 och 13.00-15.30) eller på mail: [email protected].    

Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.   

Privacy Settings
Youtube
Vimeo
Google Maps