ASICS FrontRunner är ASICS internationella löparcommunity som samlar löpare på alla nivåer runt om i världen för teamträffar, lopp och för att testa nya skor och produkter. Ta chansen att bli en ambassadör för rörelse du också – årets ansökan är öppen till och med den 4 februari. Här delar medlemmarna Elmina Saksi och Jesper Lundberg (som bland annat sprang ASICS Stockholm Marathon Virtual Edition 2020) sina erfarenheter om vad teamet betyder för dem och deras löpning.

ANSÖK HÄR
Hej Elmina och Jesper! Vilka är ni och vad har ni för relation till löpning?

Elmina: Jag är en 40-årig trebarnsmamma som främst jobbar som gymnasielärare. Jag har sprungit i snart 10 år och tror inte att min topp är nådd ännu, jag vill fortsätta utvecklas och bli snabbare så länge lusten och glädjen finns.

Jesper: Jag är en 31-årig målare som bor i den lilla byn Äppelbo i Dalarna med min sambo Sigrid som också springer. Jag äger en gammal skidanläggning, Hunflen, som jag renoverar till ett ”mecka” för traillöpning och längdskidor. Kommer från en bakgrund som lagsportare, Men bytte till löpning 2015 vilket jag inte ångrar alls. Insåg att jag hade någon slags ”talang” för det och ville se hur bra jag skulle kunna bli. Springer och tävlar på alla möjliga distanser, både platt på asfalt och kuperat i skogen. Det var dock först i fjol som jag gav maratondistansen en ärlig chans med bra träning. Och jag lyckades verkligen utvecklas då jag sprang det virtuella ASICS Stockholm Marathon ensam på 2:25 i ett blåsigt Äppelbo (den snabbaste registrerade tiden i herrklassen, reds. anm.).

Varför sökte ni till ASICS FrontRunner-communityt?

Elmina: Jag har varit med från starten 2017 och sökte för att det verkade vara en härlig stämning i de övriga teamen som då fanns i Europa. Dessutom gillade jag redan då att springa i ASICS-skor.

Jesper: När man kommer från en lagsport kan det bli rätt ensamt med löpning – och det var inte så många andra som sprang i Äppelbo. Jag har också varit med sen starten och sökte för att få träffa likasinnade människor att dela erfarenheter med.

Följ Elmina Saksi på Instagram @elminasaksi (länk)

Vad är det bästa med teamet?

Jesper: Det är att man lär känna och får nya vänner med samma intresse för löpning, både från Sverige men också från hela världen. Det är en så blandad kompott av alla sorters människor; från elitlöpare till den vanliga motionären, men alla har samma intresse för löpning vilket gör det ganska unikt.

Elmina: Först och främst är det bästa de nya vännerna jag fått, vi har så roligt när vi träffas. Det är en tillåtande och peppande stämning och vi inspirerar varandra till träning, kunskap och välmående. Att få springa i olika länder i snabba skor kommer strax därefter.

Vad har ni för favoritminnen från tiden som ASICS FrontRunner-medlemmar?

Elmina: Det är i samband med olika maratonlopp, under 2019 fick jag chansen att springa 3 stycken. Först i Paris med flera ASICS FrontRunners från hela världen, sedan i Stockholm då Jeppe paceade mig runt under 3 timmar och slutligen i Sofia, Bulgarien, då jag hängde med det bulgariska teamet och fick en inblick i en annan kultur.

Jesper: Alla teamträffar vi har är minnesvärda och det är något man alltid längtar efter. Men om jag ska välja ut ett minne, som vid första anblicken kanske inte är det bästa men som säger mycket om vad ASICS FrontRunner handlar om. Det var ASICS Stockholm Marathon 2017 och vi var ett helt gäng med FrontRunners som sprang och hade kringaktiviter. Det var min maratondebut och jag överskattade min förmåga, bröt vid 34 kilometer och fick åka tunnelbana tillbaka till starten. Jag var väldigt besviken och förbannad på mig själv, men istället för att jag sura ner mig under ett täcke, vara ensam och tycka synd om mig själv så blev jag tröstad av underbara FrontRunner-vänner. Då kunder jag istället glädjas åt deras fantastiska prestationer och gå ut och ha en riktigt bra kväll med mat, öl och dans med alla vänner jag fått tack vare ASICS FrontRunner.

Följ Jesper Lundberg på Instagram @jeppeluuundberg (länk)

Varför ska man ta chansen att ansöka om en plats i ASICS FrontRunner-teamet?

Jesper: Det är en underbar möjlighet att lära känna andra likasinnade. Med ASICS FrontRunner har du ett otroligt nätverk, inte bara i Sverige utan i hela världen. Du får ju lära känna mig och alla mina fantastiska vänner ;).

Elmina: För att få nya vänner och ge och få inspiration, få vara först med att testa nyheter i form av skor framtagna med den senaste tekniken samt förhoppningsvis springa lopp tillsammans redan i år.

Vilka är era förhoppningar inför löparåret 2021?

Elmina: Att få fortsätta utvecklas och slippa skador. Målet är 2:55 på ASICS Stockholm Marathon (Elmina var snabbaste kvinna i ASICS Stockholm Marathon Virtual Edition 2020, reds. anm.) och därefter gärna ett lopp i en annan stad i Europa.

Jesper: Hålla mig hel, frisk och träna på riktigt bra. Sen hoppas jag faktiskt att jag ska kunna springa ett riktigt snabbt maraton, gärna under 2:22:02 och sudda ut ASICS Frontrunner-vännen Jonas Buuds distriktsrekord på maraton här i Dalarna. Jag vill också springa fort på en del traillopp, bland annat någon fjällmaraton.

Det här får du som en del av ASICS FrontRunner-teamet

Förutom att du får vara med i ett team där alla delar samma passion för rörelse, finns flera andra fördelar med att vara ASICS FrontRunner-medlem, bland annat:

 • Chansen att delta i lokala och globala teamträffar
 • Exklusiv tillgång till det internationella ASICS FrontRunner-communityt
 • Säsongsleverans med de senaste innovationerna från ASICS, för att hjälpa dig uppnå dina personliga mål
 • Möjlighet att vara med på ASICS exklusiva PR-event
 • Möjlighet att vara med på internationella ASICS FrontRunner training camps
 • Vara med på teamets fotograferingar
 • Gratis startplats i utvalda ASICS-lopp runt om i världen, till exempel ASICS Stockholm Marathon
 • Få möjlighet att träffa ASICS främsta idrottare
 • Råd och support från ASICS FrontRunner-experter och proffs
 • En chans att vara med i varumärkeskampanjer och PR-projekt
 • Exklusiva produkttester
 • Massor av motivation och anledningar att röra på dig!
 • Exklusiva ASICS FrontRunner-medlemsprodukter
 • Stöd att hitta dina perfekta ASICS-skor
LÄS MER OCH ANSÖK TILL TEAMET