adidas premiärHALVAN | DELTAGARINFORMATION 2023

Senast uppdaterad: 2023-03-31

VÄLKOMMEN TILL ADIDAS PREMÄRHALVAN 22 APRIL

Här hittar du allt du kan behöva veta inför adidas Premiärhalvan den 22 april.  

STARTBEVIS 

Ditt startbevis får du via e-mail den 12 april. Anmäler du dig efter den 12 april får du ditt startbevis via e-mail inom några dagar efter anmälan. Ta med startbeviset när du hämtar din nummerlapp. Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling.   

NUMMERLAPPSUTDELNING PÅ ADIDAS CONCEPT STORE  

Du hämtar din nummerlapp på adidas Concept Storepå Sveavägen 21–23, den 20–21 april kl. 10.00-19.00. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du lämna startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp. Reser du långväga kommer det vara möjligt att hämta ut din nummerlapp i Informationstältet i evenemangsområdet kl. 10.00-12.00 den 22 april.    

20 % RABATT ADIDAS CONCEPT STORE 

Passa på att uppdatera löpargarderoben inför våren. Den 20–23 april är det 20% rabatt på hela sortimentet (ej reavaror) för adidas Premiärhalvans deltagare. Visa upp startbeviset tillsammans med legitimation i kassan.  

NUMMERLAPP  

Nummerlappen är personlig och får inte överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.  
På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.  

EFTERANMÄLAN 

Om du missat att anmäla dig till adidas Premiärhalvan, kan du göra det digitalt (i mån av plats) via den ordinarie anmälningssidan fram till cirka1 timme innan start den 22 april.  Efteranmälningsavgiften är 645 kronor (20–22 april). Det går endast att betala via Swish.  

EVENEMANGSOMRÅDE

HITTA HIT  

Södra Djurgården, där adidas Premiärhalvan avgörs, ingår i Nationalstadsparken, ett skogsområde som bjuder på unika naturvärden. Området är naturskyddat och vi ber dig därför att tänka på miljön vid val av transport på evenemangsdagen. Vänligen var vid evenemangsområdet på Biskopsudden i god tid innan start. Det är många som ska samsas om utrymmet på spårvagn, bussar och båtfärjor då det pågår andra evenemang på Djurgården samma dag. Tänk också på att ladda ner SL-appen i förväg då det inte går att köpa biljetter ombord på något av transportmedlen. 

Det finns flera sätt att ta sig ut till evenemangsområdet vid Biskopsudden:  

 • Spårvagn linje 7 till Waldemarsudde (700 m gångväg). 
 • Buss 67 till Waldemarsudde (700 m gångväg).
 • Buss 69 till Museiparken (1 500 m gångväg). Sista bussen ut till Djurgården går kl. 11.18 från T-centralen. Första bussen tillbaka till T-centralen går kl. 15.23 från hållplats Museiparken.
 • Pendelbåt Djurgårdsfärjan linje 82 till Allmänna Gränd (1600 m gångväg). 
 • Pendelbåt 80 till Allmänna Gränd (1600 m gångväg) och Blockhusudde (2 km gångväg). 

Ytterligare information finns på sl.se.   

PARKERING  

Vi rekommenderar dig att lämna bilen hemma eftersom Djurgården är avstängd för biltrafik under helgen för alla som inte har ett speciellt tillstånd. Om du ändå måste ta bilen så rekommenderar vi er parkera på Narvavägen och Karlavägen. Åk sedan kollektivtrafiken eller promenera sista biten till Biskopsudden. Du kan även parkera vid Kaknästornet och åker då via Lindarängsvägen.  

TRAFIKINFORMATION 

Klicka här för mer information om hur trafiken påverkas under evenemangsdagen den 22 april. 

UPPVÄRMNING 

För att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt lopp så behöver du lägga lite tid på en bra uppvärmning. Vi har bett långdistanslöparen Mohammad Reza att tipsa om hur du värmer upp inför ditt halvmaratonlopp! Videon publiceras under evenemangsveckan. 

BANAN 

adidas Premiärhalvans bana går på en tvåvarvs-bana på Södra Djurgården. Det första varvet har en extra runda och mäter cirka 12 kilometer medan det andra varvet är cirka 9 kilometer långt. Underlaget är asfalt (77%) och grus (23%). Det finns kilometerskyltar vid varje kilometer längs banan. Det finns en risk att löpare kommer att bli varvade på banan. Tänk på att hålla till höger för att släppa fram snabbare löpare. Banan, som är 21 098 meter, är kontrollmätt av Svenska Friidrottsförbundets godkända banmätare Mikael Hill.Med reservation för ändringar.  

START 

Vi rekommenderar dig att ställa dig i någon av följande grupper för att nå maximal löprytm och för att få bästa resultat: 

 • Kl. 12.00: För dig som springer halvmaraton under 1 tim 40 min.
 • Kl. 12.05: För dig som springer halvmaraton mellan 1 tim 40 min – 1 tim 53 min.
 • Kl. 12.10: För dig som springer halvmaraton mellan 1 tim 53 min – 2 tim 05 min.
 • Kl. 12.15: För dig som springer halvmaraton mellan 2 tim 05 min – 3 tim

För att minska trängseln längs banan så tillåts endast ett visst antal startande i varje startgrupp och du kan bli ombedd att starta i nästa startgrupp ifall startfållan blir full. Starttiderna kan komma att justeras något, dvs det kan bli fler startgrupper med snävare tidsintervall och deltagarantalet kräver så. Det är inte tillåtet att springa med barnvagn eller walkingstavar i loppet.   

MARAKLAR MED FARTHÅLLARE OCH SEEDNING  

adidas Premiärhalvan är seedningsgrundande för adidas Stockholm Marathon. För att ge dig allra bästa chans att nå din drömtid har vi proffsiga farthållare som kommer att hjälpa dig att springa ditt snabba halvmaraton. Farthållarna kommer att springa med en flagga som tydligt markerar vilken sluttid de siktar på. 

Din tid på adidas Premiärhalvan gör att du blir automatiskt seedad till adidas Stockholm Marathon. Det kommer att finnas farthållare på följande sluttider: 

Start kl. 12:00   

 • Sub 1 tim 23 min (svart flagga)  
 • Sub 1 tim 35 min (röd flagga)  

Start kl. 12:05 

 • Sub 1 tim 42 min (grå flagga)  
 • Sub 1 tim 49 min (orange flagga) 

Start kl. 12:10 

 • Sub 1 tim 57 min (vit flagga)  

Start kl. 12:15 

 • Sub 2 tim 09 min (gul flagga) 
 • Sub 2 tim 21 min (blå flagga  

VÄTSKE- OCH ENERGIKONTROLLER 

Längs banan kommer det att finnas sex vätskekontroller. De kommer efter 3,8 km, 6,7 km, 9,3 km, 13 km, 16 km samt vid 18,5 km. Vid vätskekontrollerna serveras både sportdrycken Enervit och vatten. På de första borden står sportdryck och efter det vatten. 

Det finns även vatten i evenemangsområdet innan start samt efter målgång. Längs banan finns två energikontroller som ligger strax före vätskekontrollerna.  Vi serverar Dextro Energy tabletter (6,7 och 16 km) och proteinbar frånGainomax  (9,6 och 18,8 km). 

FYRA MELLANTIDSVISNINGAR 

Mellantid visas vid 5 km, 10 km, 15 km och 20 km. Notera att klockorna startas enligt första startgrupps starttid 12.00. Om du springer i andra och tredje startgrupp får du alltså dra av fem alternativt tio minuter från tiden som visas på klockorna. 

PEPPANDE AKTIVITETER LÄNGS BANAN  

Du som springer adidas Premiärhalvan ska känna att du står i fokus den här dagen. Du kommer att bli framhejad av publiken, våra funktionärer och DJ’s. Runacademy’s peppande hejarklack kommer att stå vid cirka 9 och 18 kilometer in i loppet och kommer ge dig energi hela vägen in i mål!  

MAXTID OCH MINIÅLDER  

Polismyndigheten har gett tillstånd för en maxtid på 3 timmar. Det innebär att du som startar i tredje startgrupp ska vara i mål senast kl. 15.15. Du måste passera evenemangsområdet vid Biskopsudden vid 12 km före kl. 13.57 för att få fortsätta loppet. Kommer du efter den utsatta tiden kommer du att hänvisas direkt in i mål. 

Svenska Friidrottsförbundets tävlingsregler gäller under loppet. Alla deltar på egen risk. Minimiåldern är 18 år (det år du fyller 18 år) vilket innebär att du måste vara född 2005 eller tidigare för att få starta.  

PRISPENGAR

Prispengar på 10 000 kr, 6 000 kr samt 4 000 kr delas ut till de första, andra och tredje snabbaste löparna i dam- respektive herrklassen. För att vara med och tävla om priserna måste du starta i första startgruppen klockan 12.00.

TÄNK PÅ ATT 

21 098 meter är en lång distans och det gäller att ha krafter kvar till slutet av loppet. Ställ inte upp om du inte är helt frisk och pressa inte dig själv att fortsätta om du känner dig sjuk. Det är en hälsorisk att springa om du är förkyld eller känner dig hängig.  

SERVICE  

OMKLÄDNING  

Vi rekommenderar att du kommer ombytt till evenemanget. Det finns ett tält för omklädnad på evenemangsområdet men utrymmet är begränsat.  

TOALETTER 

Det finns toaletter i anslutning till evenemangsområdet.  Det finnas även toaletter vid vätskekontrollerna längs banan. Använd toaletterna, inte naturen – tänk på att vi är i Kungliga Nationalstadsparken.   

KLÄDINLÄMNING  

Det finns ett område för klädinlämning i anslutning till evenemangsområdet. Kom ihåg att ta med en egen väska/påse till dina kläder för att kunna lämna in dem.  

Riv av den perforerade delen längst ner på nummerlappen och sätt fast den hålade lappen med en säkerhetsnål på väskan/påsen med överdragskläder som du lämnar in. Den andra lappen lägger du i väskan/påsen. Vänligen lämna in din väska/påse i god tid innan start då det kan bli köbildningar och kom ihåg att ta med säkerhetsnål för lappen! 

MÅLGÅNGSSERVICE 

När du går i mål får du först din fina medalj och sen en målpåse med produkter från våra samarbetspartners som innehåller drycken Vitamin Well, banan från Chiquita, Gainomax Toffee Protein Bar och återhämtningsdrycken Smartsfish. På plats finns även Smiling som bjuder på smakprover.   

SELFIE SPOT 

Ta en rolig selfie efter målgången på adidas Premiärhalvan tillsammans med din sluttid. Kanske du tog PB och vill stoltsera över din otroliga prestation! 

RESULTAT 

Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på premiärhalvan.se. Den officiella resultatlistan publiceras drygt en vecka efter loppet.   

MEDICINSK SERVICE 

Sjukvårdspersonal finns i evenemangsområdet vid start/mål samt vid vätskekontrollerna på Djurgården. Det kommer även att finnas en ambulans på plats. Sjukvårdare har rätt att plocka av skadade eller utmattade löpare från banan. 

SORTERA – VÅR PARTNER FÖR ÅTERVINNING 

Allt skräp tas om hand av vår återvinningspartner Sortera. Beroende på vilken typ av skräp evenemanget genererar kan det förekomma olika typer av behållare. I regel finner du stora gröna sopkärl på hjul och gröna containers. Vid behov kan vi redan på plats separera matrester, pant och glas. Den stora potten skräp samlas upp i de stora gröna sopkärl eller i gröna containers som efter evenemanget hämtas av Sorteras för transport och eftersortering i deras stora anläggning i Järfälla. Längs banans vätskekontroller används alltid komposterbara muggar som även de samlas in i stora gröna sopkärl för att efter loppet samlas in och hämtas upp av Sortera. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl när du skall slänga något. Det underlättar både med både städning och återvinning. Läs mer om Sorteras verksamhet här. 

KONTAKT 

Har du några frågor inför adidas Premiärhalvan så kontakta gärna oss på telefon; 08-545 664 40 (vardagar kl. 9.00–12.00 och 13.00–16.30) eller på mejl: [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du oss i vårt informationstält på evenemangsområdet. 

Privacy Settings
Youtube
Vimeo
Google Maps